donderdag

De Treffers - NEC 1-5

Het Treffers bestuur kon na de wedstrijd diverse complimenten ontvangen voor de goede
organisatie. Politie, stewards Treffers en Nec, beveiligingsbedrijf, burgemeester Prick konden allemaal tevreden terug kijken op een leuke, drukke, gezellige wedstrijd.
Alle vrijwilligers hartelijk dank daarvoor.

En van de weinige minpuntjes waren de opmerkingen van de supporters van De Treffers, zij hadden hun best gedaan om enkele vlaggen en spandoeken te maken. Maar in opdracht
van het bestuur mochten zij deze niet ophangen. Nog voordat zij de attributen hadden uitgepakt werden ze aangesproken door de beide hoofdstewards van Treffers en NEC.

Ook de in haast opgehaalde vlaggen met plastic stokken werden door de politie en stewards verboden. Door deze verboden was het wel erg tam en stil op 'Zuid' En wie kan zich niet de mooie sfeerbeelden van de bekerwedstrijden van vorig jaar herinneren.

foto beker wedstrijd vorig jaar

Daar ligt toch wel een verbetertaak voor de organisatie, er moet gewoon meer aan de sfeer gedaan worden.

MIsschien een gedeelte van de omzet van het fris van die avond beschikbaar stellen aan de 'T side'? Maar nogmaals alle complimenten naar een ieder wie hoe dan ook iets met de organisatie en uitvoering van deze wedstrijd te maken heeft gehad.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
verslag wedstrijd van De Gelderlander
-------------------------------------
voorbeschouwing van het Algemeen Dagblad

De Treffers uitgeschakeld in de beker

Het is De Treffers niet gelukt om voor een stunt te zorgen in het KNVB bekertoernooi. In Groesbeek was eredivisionist NEC met 5-1 te sterk na een 2-1 ruststand.

De Treffers begon sterk aan de streekderby en kreeg al snel een grote kans via Aleh Putsilla, maar die kopte net naast. Na acht minuten was het wel raak voor De Treffers toen dezelfde Putsilla met een schot vanaf 20 meter wel wist te scoren.

Lang kon De Treffers niet van de voorsprong genieten, want een hard ingeschoten bal van Jhonny van Beukering werd los gelaten door doelman Eric Makaay. Jeremain Lens was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren.

Putsilla kreeg namens De Treffers nog een mogelijkheid, maar doelman Makaay moest aan de andere kant ook twee keer handelend optreden. Ook was de lat een keer de reddende engel. Maar in de 37e minuut wist hij een vanuit de draai hard ingeschoten bal van Van Beukering niet te keren.

Na rust was het snel gedaan met De Treffers door twee goals van Lens in de 57e en 60e minuut. De laatste was bijna vanuit een onmogelijke hoek. NEC speelde de wedstrijd daarna rustig en vrij ongeinspireerd uit en creeerde nauwelijks nog kansen. Rob Zegers zorgde er in de slotfase nog voor dat NEC keeper Babos gestrekt naar de bovenhoek moest om de bal uit het doel te tikken.

In de laatste minuut maakte Tim Janssen 5-1 op aangeven van Davids. De scheidsrechter had het doelpunten moeten afkeuren, want Davids liep meters buitenspel. De wedstrijd werd bezocht door 4500 toeschouwers.

bron:
zondaghoofdklasse.nl

*****************************************
van de Treffers site:

De Treffers houdt één helft stand tegen NEC

Voor het oog van iets minder dan 4000 toeschouwers mocht De Treffers afgelopen woensdag 45 minuten lang geloven in een sensatie. In de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi stonden de roodzwarten met de rust slechts met 2-1 achter tegen grote broer NEC. In de tweede helft stelden de Nijmegenaren orde op zaken. Het werd uiteindelijk 1-5 en daarmee was het sprookje afgelopen. Maar in Groesbeek genoten ze nog lang en gelukkig van het ten einde gekomen bekeravontuur.

Na een paar kleine speldenprikjes van Trefferskant was er in de 8e minuut ineens dat magnifieke schot van Aleh Putsila. Met een pegel in de kruising verraste de Witrussische Treffersspits doelman Babos en stond het zo maar 1-0 voor de thuisclub. Een sensatie leek mogelijk. Spijtig genoeg kwam de gelijkmaker erg snel. Na een overtreding van Bjorn Suppers op de rand van het strafschopgebied kreeg Jhonny van Beukering een vrije trap te nemen. De hard ingeschoten bal werd door doelman Makaay met de voeten gestopt en vormde voor de inlopende Jeremain Lens vervolgens een gemakkelijke prooi. Binnen het kwartier was het daarmee alweer gelijk.
Toch bleef De Treffers fris van de lever voetballen. Saïd Echargui had een aantal aardige acties in huis Putsila probeerde het in de 19e minuut weer met een schot, dat door Babos maar ternauwernood tot corner werd verwerkt. Een corner, waaruit Martijn Kuiper een levensgrote kans kreeg op een nieuwe Treffersvoorsprong. Van dichtbij trapte hij mis. Naar na een klein half uurtje werd de druk van NEC allengs groter. Met name over de linkerkant kwam men regelmatig gevaarlijk door. De Treffersachterhoede reageerde daar soms wat paniekerig op. Dat NEC gebrand was op een tweede doelpunt, bleek toen Jasper Zuidwijk enige tijd geblesseerd lag binnen het strafschopgebied en de Nijmegenaren gewoon doorvoetbalden. Het leverde enige irritatie op, maar gelukkig niet meer dan dat. Nog zo’n 10 minuten voor rust toverden de Nijerfbewoners nog een aantal leuke combinaties op de grasmat. Echt gevaarlijk was dat niet. Aan de overkant toonde Van Beukering het verschil aan, toen hij na een actie over links voor doel de bal ontving en met een fraaie lichaamsbeweging het leder ineens achter Makaay kon schuiven: 1-2. Een stand, waarmee enige minuten later ook de kleedkamers voor de rust werden opgezocht.
De tweede helft was veel minder boeiend. Met name de eerste 10 minuten na rust ontrolde zich een gezapig schouwspel. Pas in de 55e minuut was er een tempoversnelling waarneembaar, waaruit Lens uit het niets ineens 1-3 liet aantekenen. Na enkele schaarbewegingen zorgde diezelfde Jermain Lens vier minuten later ook voor 1-4, toen hij vanuit een moeilijke hoek de bal in het dak van het doel schoot. Met enkele wissels over en weer kreeg de wedstrijd steeds meer het karakter van een trainingspartijtje. Rond het uur was er nog een enkel schot van Putsila, maar Babos wist nu waar hij op te letten had. In de 83e minuut haalde Rob Zegers – onvermoeibaar werkend voor een beter resultaat – keihard uit, maar ook dit schot werd door Babos uit de kruising getikt. Omdat NEC niet echt doorpakte, leek het bij 1-4 te blijven. Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Diks mocht Lorenzo Davids op de rand van buitenspel doorgaan. Davids bood aan invaller Tim Janssen een niet te missen kans op 1-5. Hetgeen ook niet gebeurde. NEC haalde uiteindelijk vrij simpel de vierde ronde van het bekertoernooi en komt daarin uit tegen FC Zwolle

***************************************

NEC bekert verder na winst in 'burenruzie'

NEC bereikte vanavond ten koste van De Treffers de achtste finales van het nationale beker-toernooi. In Groesbeek was aanvaller Jeremain Lens de grote man aan de zijde van de Nijmegenaren.
Jeremain Lens scoorde vanavond drie treffers tegen de Groesbeekse amateurclub De Treffers in het met 1-5 gewonnen duel. De amateurs kwamen na 10 minuten spelen nog wel op een 1-0 voorsprong door een treffer van Aleh Putsilla. Nog voor de pauze kwam NEC langszij door doelpunten van Lens en Jhonny van Beukering (1-2).

In de tweede helft namen de Nijmegenaren afstand door doelpunten van Lens (2x) en Tim Janssen.