woensdag

Quick'20 zet Freek van Oenen aan de kant
Quick'20 zet Freek van Oenen aan de kant

Quick'20 heeft trainer Freek van Oenen dinsdagavond op non-actief gezet. De directe aanleiding daarvoor is een brief (klik hier voor de brief) van de selectie aan het bestuur, waarin zij het vertrouwen in Van Oenen opzeggen. Het bestuur besloot daarop direct te handelen en de trainer aan de kant te zetten. Onlangs maakte Van Oenen al bekend aan het eind van het seizoen te vertrekken bij de Oldenzalers.In de Twentsche Courant Tubantia licht voorzitter Alwy Semmekrot het beluit toe: "Er was er geen ruimte om nog te praten. Het heeft namelijk geen nut om een trainer te hebben waarin de spelers geen vertrouwen hebben.”Assistent-trainer René Roord neemt voorlopig de training over.

bron:
zondaghoofdklasse.nl

****************************************

Spelers dwingen ontslag Van Oenen af

OLDENZAAL - Freek van Oenen (56) is gisteren ontslagen als trainer van Quick'20. Aanleiding is een brief van de spelersgroep aan het bestuur, waarin ze het vertrouwen in hun oefenmeester opgezeggen.


"Er was er geen ruimte om nog te praten", aldus voorzitter en woordvoerder Alwy Semmekrot van de Oldenzaalse hoofdklasser. "Het heeft namelijk geen nut om een trainer te hebben waarin de spelers geen vertrouwen hebben."

Quick'20 is bezig aan een tegenvallend seizoen. De ploeg staat na tien wedstrijden negende. Afgelopen zondag werd met grote cijfers (5-0) van WKE verloren. Dat resultaat is volgens Semmekrot niet de reden voor het op non-actief zetten van Van Oenen, die bezig was aan zijn tweede jaar. "Een gebrek aan vertrouwen ontstaat niet van de ene op de andere dag. Dat gevoel is bij de spelers over een langere periode gegroeid. Als bestuur hebben we in het belang van de vereniging dit besluit moeten nemen."

Van Oenen, die aanvankelijk zelf te kennen gaf er na dit seizoen mee te stoppen, wilde gisteravond niet veel kwijt over zijn directe ontslag. "Eerst moet de club een aantal zaken op correcte wijze met me afhandelen. Ik kan namelijk mijn contract niet uitdienen, terwijl ik dat wel had gewild. Alles wat ik nu zeg, is niet meer van invloed op het besluit dat Quick heeft genomen. Het kan daarom alleen maar tegen me werken."

René Roord, tot dit moment assistent-trainer, zal voorlopig de honneurs waarnemen. Of hij ook tot het einde van het seizoen als hoofdverantwoordelijke de selectie onder zijn hoede heeft is nog onduidelijk.

bron