De Treffers- Enschede + uitslagen en stand 04-11

2-0 47e Aleh Putsila mooie counter via Roël Fernand op Rob Zegers netjes
4-0 68 e Rob Zegers op aangeven van Roël Fernand
5-0 80 e Aleh Putsila op aangeven van Colin Heikens

geel voor Bas Bakker 71ste en Colin Heikens 89ste

De Treffers maakt ze zelf

Aleh Putsila en Rob Zegers waren de grote mannen afgelopen zondag in de wedstrijd tegen het laaggeplaatste Sportclub Enschede. Samen zorgden zij voor een afgetekende 5 – 0 overwinning.

Enschede startte zeer verdedigend en zou dat ook blijven doen. Toch was de eerste uitgelezen kans voor de Tukkers. Na een misser van Jasper Zuidwijk kwam Marco Aydin vrij voor doelman Erik Makaay, passeerde hem zelfs maar schoot tot opluchting van alles wat De Treffers een warm hart toe droeg voorlangs een compleet verlaten doel in de 10e minuut. Daarna was er een kans voor het gouden koppel van de thuisclub. Aleh Putsila passeerde een uitglijdende tegenstander, zette strak voor, maar Rob Zegers kopte recht in handen van doelman Maikel Visser. Een schot van Saïd Echargui na een pass op maat van Putsila belandde in het zijnet. Een inzet van Bjorn Suppers ging via de vingertoppen van Visser naast. Uit de daaruit volgende hoekschop waren een paar benauwde momenten te noteren. Enschede stond volgens uw verslaggever met maar liefst elf man in het strafschopgebied te verdedigen, zij het dat Henk Grim meende, dat de spits net buiten de 16-meterlijn stond. Na een half uur glipte Rob Zegers door de buitenspelval, zette voor op Aleh Putsila, die met een Fallrückzieher doelman Visser dacht te verschalken, waarna ook het schot van Bjorn Suppers in de goede bedoelingen smoorde. In de 34e minuut kwam dan toch de bevrijdende voorsprong: Aleh Putsila zette voor, Rob Zegers stopte de bal op de rand van het strafschopgebied en Putsila zelf schudde alle frustratie tot dan van zich af door de bal keihard in de touwen te schieten. Vervolgens had een lob van de vrijgelopen Rob Zegers een beter lot verdiend: over doelman Visser heen ging de bal, maar met veel moeite werd de bal van de lijn gehaald door Erik van Oosterwijk. Van Oosterwijk moest daarvoor zo diep gaan, dat hij daarna enige tijd behandeld moest worden voor een blessure. Sportclub Enschede kwam er niet vaak uit, maar als dat gebeurde was dat dan toch gevaarlijk, omdat de Treffersverdediging niet altijd even solide oogde. In de 40e minuut kwam een flodderbal bij Rick Steenis terecht, die geheel vrijstaand zo kon inschieten, maar compleet miste. En even later had Aydin kunnen scoren, toen doelman Erik Makaay geblesseerd bleef liggen nadat hij een te korte terugspeelbal met moeite verwerkt had.. Toch zou het nog voor rust 2 – 0 worden. Roël Fernand werd in de diepte aangespeeld, passte op tijd op Rob Zegers, die vervolgens Aleh Putsila vond en die tekende de tweede treffer aan.
Vijf minuten na rust stond het zelfs 3 – 0. De voor de aan de lies geblesseerd geraakte Saïd Echargui was vervangen door Colin Heikens en die bediende op het juiste moment Rob Zegers. De Treffersaanvoerder kon vrij doorlopen en schoot de bal binnen langs doelman Visser. De assistent-scheidsrechter had tevoren gevlagd voor buitenspel van Putsila, maar omdat die niet aan de combinatie deel nam, trok hij zijn vlagsignaal weer schielijk in. Benjamin Can maakte zich daar zo boos over, dat hij een slaande beweging naar de vlaggenist maakte. Het leverde hem rood op van de fluitverliefde scheidsrechter Stroobach. Daarmee leek de wedstrijd gelopen, maar het was Sportclub Enschede, dat met een numerieke minderheid aanvankelijk de beste kansen kreeg. Een rollertje van Boy Kamphuis ging maar net naast en Lars Bakker trapte compleet mis na voorgeven door Rick Steenis. Waarmee de tekortkomingen van de gasten overigens wel sterk werden geïllustreerd. Aan de overkant was Rob Zegers in de 67e minuut wel succesvol, toen hij de bal na een voorzet van Roël Fernand eenvoudig kon binnentikken: 4 – 0. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 5 – 0, toen Colin Heikens naar binnen trok en het met een schot op doel probeerde. Zijn inzet werd opgepikt door Aleh Putsila, die met een bekeken schuiver doelman Visser voor de derde keer verschalkte. De score had nog hoger kunnen uitvallen, als de Treffersvoorwaartsen elkaar iets beter hadden kunnen vinden in de slotfase. Maar men ging te veel voor eigen succes. Martijn Kuiper was nog het dichtst bij een zesde doelpunt na een vloeiende combinatie, waaruit hij voorlangs schoot. Het bleef bij het handvol doelpunten, waarmee de thuisclub goede zaken deed ten aanzien van het doelsaldo.

Toeschouwers: 1.000

*FC Lienden was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. Die had nog hoger kunnen zijn, maar Hendriks zag zijn inzet op het aluminium belanden. Na de pauze probeerde Babberich wat aan de achterstand te doen. Babberich was de overheersende partij, maar een beslissende eindpass ontbrak. FC Lienden bleef daarom vrij simpel overeind.

---------------------------------------------------
HSC '21 - Rheden 3-0

1-0 Daan Akkerman (5.)
2-0 Robert Wilens (44.)
3-0 Robert Wilens (90.)
Toeschouwers: 650
*Het begint bij HSC'21 steeds beter te draaien. De wedstrijd tegen het kwakkelende Rheden was dan ook bijzonder eenzijdig. Alleen door een slordige afronding en pech (twee keer de paal) mocht Rheden nog lange tijd blijven hopen op een punt. Met een prachtige volley in de slotminuut maakte Robert Wilens aan de laatste onzekerheid een einde. Rheden is duidelijk op zoek naar het vertrouwen en wist behoudens een aantal speldenprikjes nauwelijks gevaarlijk te worden.

--------------------------------------------------
De Bataven - WKE 0-2

0-1 Theo Gennissen (87.)

0-2 Berend Oosting (88.)

Toeschouwers: 400

*WKE was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar de koploper wist zich tegen het goed verdedigende De Bataven nauwelijks een kans te creëren. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist WKE twee keer een bres in de defensie van De Bataven te vinden en kon zo de drie punten mee naar huis nemen.

Toeschouwers: 135

*WSV was geen schim van de ploeg die vorige week Sneek met 5-0 versloeg. WSV verloor zowat alle individuele duels. Be Quick mocht zichzelf verwijten dat het bij rust niet al op een grote voorsprong stond. De Groningers speelden goed, maar Lanjouw , Waalderbos en Klaassens hadden het vizier niet op scherp staan. Na de pauze kreeg WSV via Be Quick verdediger Bessem, die een bal op de eigen lat tikte, de grootste kans. WSV drong wat meer aan, maar Be Quick bleef de betere ploeg. Raymond Bolt schoot nog voor een leeg doel naast, waardoor de schade bij WSV tot 3-1 beperkt bleef.

----------------------------------------------------

Sneek - SVBO 3-0

1-0Theo Ydema (3.)

2-0 Kevin Koenen (23.)

3-0 Theo Ydema (75.)

*Sneek boekte een simpele overwinning op een machteloos spelend SVBO. Al na drie minuten scoorde Ydema, die een verre uittrap van zijn doelman Bantema op waarde inschatte. Sneek bleef de betere ploeg, maar wist slechts een kans te benutten. Na de pauze hielpen Ydema en Koenen allebei een 100 procent kans om zeep, maar Sneek maakte toch nog de 3-0. Een speler van SVBO liep een zware blessure op en moest naar het ziekenhuis.

----------------------------------------------

Quick '20 - Achilles '29 0-2

0-1 Patrick van Halteren. ed. (63.)

0-2 Bas Woesthuis. ed. (71.)

Toeschouwers: 550

*Quick '20 was voor de pauze de betere ploeg maar wist zich zoals vaker dit seizoen nauwelijks een kans te creeeren. Achilles was er het dichtst bij, maar de doelpaal stond succes in de weg. In de tweede helft kwam de ploeg uit Groesbeek een stuk beter uit de kleedkamer en boekte alsnog een verdiende overwinning. Quick '20 hielp Achilles '29 daarbij een handje door respectievelijk een voorzet van Thijs Hendriks en Peter van Putten in het eigen doel te werken.

Toeschouwers: 600

Sportclub Enschede kwam maar voor een ding naar Groesbeek en dat was een punt uit het vuur slepen. Tot de 35e minuut deed Enschede niets anders dan een cordon verdedigers rond het strafschopgebied te posteren. Maar toen Putsila de eerste van zijn drie doelpunten maken was het over en uit met Enschede. De Treffers liet in de tweede helft weinig heel van de ploeg uit Twente die nog weinig tegendoelpunten kreeg dit seizoen. Zegers had voor de pauze nog een schitterende lob in huis, maar die werd nog net voor de doellijn door een Enschede verdediger gekeerd. Can werd uit het veld gestuurd na protesteren. De grensrechter vlagde eerst wegens buitenspel, waardoor de Enschede spelers niets meer deden. Maar de vlag ging weer omlaag en De Treffers wist te scoren tot woede van Can.