5-0 Collin Heikens (50.)

6-0 Rob Zeegers (59.)

7-0 Collin Heikens (61.)

7-1 Martin Kievit (67.)

*SVBO begon heel sterk aan de wedstrijd en zette De Treffers in de beginfase onder druk. Maar twee grote kansen waren niet aan de ploeg uit Barger Oosterveld besteed. Zo belandde de bal een keer op de lat. De Treffers zette de wedstrijd in 12 minuten tijd compleet op de kop en kreeg met het eerste doelpunt hulp van SVBO. Na de pauze maakte Heikens een loepzuivere hattrick en werd SVBO naar een grote nederlaag gespeeld. Het laatste half uur geloofden de Groesbekers het wel en kon SVBO nog de eretreffer aan tekenen.

Toeschouwers: 650

*De Bataven kende een droomstart en kreeg na de 1-0 enkele kansen om Quick '20 al vroeg knock out te krijgen. Dat lukte niet en Quick '20 kwam daarna beter in de wedstrijd. Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd . Na de pauze begon Quick '20 slordiger te spelen en De Bataven profiteerde ervan door de derde treffer van Meekels. Quick kreeg nog wel kansen op een gelijkspel, maar onder meer een hard schot van Jordi Kamphuis wilde er niet in. Een schokeffect na het vertrek van trainer van Oenen bleef dus uit.

******************************************
Sneek - Achilles '29 0-2

0-1 Orin de Waard (88.)

0-2 Tim Verhoeven (90.)

Toeschouwers: 800

*De wedstrijd leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar Achilles '29 sloeg op het laatste moment twee keer genadeloos toe. Door de winst is Achilles koploper WKE nu tot op twee verliespunten genaderd.

***********************************************

Be Quick 1887 - Rheden 1-0

1-0 Willem Lanjouw (47.)

Toeschouwers: 325

*Be Quick - Rheden had wel wat van Nederland - Luxemburg. Be Quick was in de eerste helft oppermachtig, maar wist de bal er ondanks vier grote kansen niet in te krijgen. Na de pauze had Rudmer Wiersma de bal voor het inschieten, maar hij werd gehaakt. Lanjouw benutte de strafschop. Be Quick begon daarna slordig te spelen en in de slotfase werd het nog spannend. Be Quick doelman Patrick Siepel, die na een jaar blessureleed weer in het doel stond bij Be Quick, verrichtte nog een prima redding. Maar ook aan de andere kant stond Rheden doelman Dino Hasimbegovic de 2-0 in de weg.

********************************

SC Enschede - Babberich 0-2

0-1 Jesse Pastoors (2.)

0-2 Dave de Jong (60.)

Rode kaart:..... (Enschede)

Toeschouwers:

*Babberich beleefde een droomstart door al vroeg tegen de stugge defensie van Enschede te scoren. Babberich speelde niet overtuigend, maar werd verder in het zadel geholpen, doordat Enschede al vroeg in de tweede helft na een rode kaart met tien man verder moest. Babberich profiteerde van de man mee situatie, maar boekte verder een zakenlijke overwinning.

HSC '21 - WKE 3-0

1-0 Daan Akkerman (10.)

2-0 Daan Akkerman (35.)

3-0 Jordi Holtkamp (87.)

Rode kaarten: Berend Oosting (WKE, 42), Robert Wilens (HSC '21, 60)

*wedstrijdverslag volgt

**************************************

FC Lienden - WSV 2-0

1-0 Erik de Kruijk (48.)

2-0 Roel Hendriks (78.)

WSV was in de eerste helft de sterkste ploeg, maar het ontbrak de ploeg uit Apeldoorn aan een centrumspits. Want ondanks het veldoverwicht wist WSV zich geen kans te creeeren. Na de pauze was FC Lienden wat beter en sloeg meteen toe. Lienden bleef in de slechte wedstrijd verder vrij simpel overeind en verdubbelde de score in de slotfase nog.