19:30 uur Achilles '29 - HSC '21/Brein 2-1

25-nov-2007
14:30 uur Enschede SC 1 - Lienden 1-2
***************************************
De Treffers wint bij WSV

Zondag 25 november, de dag voor de wedstrijden die ingehaald moeten worden. Het eerste team van De Treffers speelt tegen WSV.
De middag begon met een tegenvaller voor de rood- zwarten. Algemeen bekend was dat Martijn Kuiper niet mee kon spelen, maar ook tijdens de warming- up bleek ook Jasper Zuidwijk niet in staat om te beginnen aan de wedstrijd.

Op papier zou het een eenvoudige wedstrijd zijn voor De Treffers, en daar leek het in de eerste helft ook aardig op.
Het creëren van de kansen ging de Groesbeekse Hoofdklasser goed af, het benutten daarvan werd voor de rood- zwarten bemoeilijkt door diverse armen en benen.
Na ruim tien minuten kreeg De Treffers tot drie maal toe de kans om de bal achter keeper Kamphuis te schieten. Met wat kunst en vliegwerk aan de kant van WSV werd de bal tegen gehouden, en ook gevaarlijke afstandsschoten van Aleh Putsila en Bjorn Suppers werden door de Treffersspelers niet in doelpunten omgezet.
De verdedigers van De Treffers kwamen ook een aantal malen mee naar voren. In de 26e minuut had dit een positief effect. Fabian Peppick legde in het strafschopgebied terug op Bjorn Suppers die middels een schot de 0-1 op het scorebord noteerde.
Na dit doelpunt leek het er even op of De Treffers vleugels kreeg, maar het red- bull gehalte was niet van zo’n niveau dat dit lang duurde.
In de 33e minuut een lastige bal voor Rob Zegers. Uiteindelijk presteert onze nummer 6 het nog om een prachtige lob over de doelman van WSV te krijgen, maar ook net over het doel.
Met deze actie blesseert Zegers zichzelf, en bleef in de rust in de kleedkamer achter.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor WSV. Een schot van Petu Tiosuta, die aan de rechtse kant van het veld stond, belandde op de lat.
Ruim tien minuten daarna gleed Bas Bakker in eigen strafschopgebied uit. Hier wist WSV niet van te profiteren, want de aanvaller schoot tegen Erik Makaay op, die de bal netjes klem wist te houden.
In tegenstelling tot de eerste helft, waarin De Treffers goed speelde, hadden de rood- zwarten in de tweede helft meer moeite met het bereiken van de aanvallers.
Toch werd het in de 66e minuut 0-2 door Saïd Echargui. Dit was ook meteen de eindstand. De drie belangrijke punten zijn binnen. De aankomende drie weken zal De Treffers ook moeten winnen. Volgende week spelen zij een uitwedstrijd tegen Rheden. De twee zondagen erna komen Achilles ’29 en koploper WKE op bezoek.

Toeschouwers:
* In een aantrekkelijk duel toonde Achilles'29 zich net wat volwassener dan HSC'21. Nadat Akkerman voor de bezoekers een grote kans had gemist, tekende Rigter direct daarna voor de openingstreffer. Na de aansluitingstreffer van Wilens werd het nog wel spannend, maar Achilles'29 hield uiteindelijk stand.

Zondag 14.00 uur
WSV - De Treffers: 0-2
0-1 Aleh Putsila (26.)
0-2 Said Echargui (66.)
Toeschouwers: 300
*De Treffers was in de eerste helft oppermachtig en WSV mocht blij zijn dat de schade tot een doelpunt beperkt bleef. De ploeg uit Groesbeek miste diverse grote mogelijkheden. Na de pauze kwam WSV wat beter uit de kleedkamer en kreeg twee mogelijkheden. Maar na een kwartier nam De Treffers de regie weer over en besliste het duel door een tweede doelpunt. Daarna geloofde De Treffers het allemaal wel en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Door de winst doet De Treffers weer helemaal mee om het kampioenschap in C.

Sportclub Enschede - FC Lienden 1-2
1-0 Marcel Broek (29.)
1-1 Frank Hol (49.)
1-2 Roel Hendriks (90.)
Rood: Armand van der Top (FC Lienden 87.)
*Sportclub Enschede had de nederlaag volledig aan zich zelf te wijten. Al in de 12e minuut kreeg Enschede een strafschop, maar Emre Karayavuz die daarvoor was neergelegd produceerde een slap schot die door doelman van der Top eenvoudig gepakt werd. Van der Top blunderde een dik kwartier later, zodat Enschede terecht op voorsprong kwam. Na de pauze waren de rollen omgedraaid en was Lienden de betere ploeg. Hol maakte al vlot de gelijkmaker. Toch had Enschede de wedstrijd vlak voor tijd kunnen beslissen. Van der Top legde een speler van Enschede in het strafschopgebied neer en kon met rood van het veld. Verdediger Jory ten Brinke nam plaats in het doel en hij keerde de inzet van Lars Bakker. Roel Hendriks zorgde daarna voor een complete vreugde explosie bij de Lienden aanhang door een vrije trap van 25 meter in de bovenhoek te schieten.