maandag

De Treffers - NEC (beker 31-10)
*************************************************************


woe. 31 oktober 2007

Vanavond zullen De Treffers en NEC elkaar treffen in het altijd gezellige Groesbeek. Alhoewel, gezellig zal het niet echt worden want de bierpompen zijn vanavond tot na de wedstrijd gesloten. Voor vele supporters en oud-spelers zal het vanavond moeilijk worden naar wie hun voorkeur uit gaat. Tenslotte hebben De Treffers en NEC veel aan elkaar te danken wat betreft spelers. De Gelderlander van vandaag kijkt met een aantal oud-spelers van zowel De Treffers als NEC vast vooruit op de wedstrijd van vanavond.


******************************************************

Mark van den Boogaart terug in selectie tegen De Treffers

N.E.C. speelt woensdagavond in de 1/8 finale van het KNVB bekertoernooi tegen De Treffers. Trainer Mario Been heeft Mark van den Boogaart voor het eerst na zijn blessure opgenomen in de selectie.
Van den Boogaart, die in augustus tijdens een wedstrijd van Jong N.E.C. geblesseerd raakte aan zijn enkel, vervangt Patrick Pothuizen in de selectie. Pothuizen kampt met een lichte bovenbeenblessure. Verder is de selectie dezelfde als afgelopen zondag, toen FC Groningen met 5-1 verslagen werd.

Wedstrijdselectie: Gábor Babos, Muslu Nalbantoglu, Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui, Dominique Kivuvu, Lorenzo Davids, Krisztian Vadocz, Jeremain Lens, Alexander Prent, Rutger Worm, Rein Baart, Mark v.d. Boogaart, Bart van Brakel, Naïm Aarab, Adam Hrepka, Tim Janssen, Jhonny van Beukering.
******************************************************
Groesbeeks Glorie is allang verdwenen uit De GoffertJongens uit Groesbeek. Bij NEC wemelde het er vroeger van. Nu niet meer. De zes bekendsten vragen zich op de dag van de bekerkraker De Treffers - NEC af waarom.

Jan Peters ( 53)
NEC’er tussen 1971-1977 en 1986-1988. 208 wedstrijden, 20 goals.
„ Ik was nog geen zeventien jaar toen NEC mij weghaalde bij Germania. In Groesbeek deed niemand moeilijk. Men vond het juist wel bijzonder. Eentje uit het dorp die naar het betaalde voetbal ging. Wiel Coerver had nog meer jonge spelers. Jan van Deinsen, Frans Thijssen. Maar hij durfde het aan om ons erin te zetten. Theo de Jong werd verkocht aan Feyenoord en ik nam gewoon zijn plaats over. Ik was 34 toen ik stopte als profvoetballer. En toen kwam het belletje van De Treffers. Heb ik daar nog drie goede jaren gehad. Dat er nu geen Groesbekers meer bij NEC spelen, is niet zo vreemd. Het niveauverschil tussen hoofdklasse amateurs en eredivisie is enorm. Normaal gesproken moet NEC vanavond winnen. De ploeg is vooral gevaarlijk bij spelhervattingen.”
Jan Peters is technisch manager bij De Treffers

Frans Janssen (52)
NEC’er tussen 1977 en 1991 402 duels, 118 goals.
„Bij Germania vonden ze het schitterend. Ze waren een spits kwijt, maar wel aan het betaalde voetbal. Toen ik kwam, ging Jan net naar AZ. Ik heb nog een foto, genomen in Nou Camp. Vlak voor de Europa Cup-wedstrijd tegen Barcelona. Staan toch mooi drie Groesbekers op. Henk Grim, Piet Hubers en ik. Nou is dat een beetje afgelopen. Eigen jongens krijgen ook niet zo snel meer een kans. En dat was in onze tijd wel anders. Stond je soms op je zestiende al in het eerste. Ik denk dat De Treffers het moeilijk krijgt. Al zal NEC scherp moeten blijven. Zelf heb ik met NEC vaak zat van amateurs verloren.”
Frans Janssen heeft zijn eigen dakdekkersbedrijf.

Piet Hubers ( 46)
NEC’er tussen 1980 en 1984 27 duels, geen doelpunten
„Ik was nog A-junior en speelde bij Groesbeekse Boys in het eerste. Ton Roes, die later manager werd bij NEC, was daar mijn coach. Onder Pim van der Meent heb ik twee jaar in de eredivisie gespeeld. Tussen de twee wedstrijden tegen Brann Bergen speelden we een oefenwedstrijd tegen de NEC-amateurs. Knakte ik door mijn knie. Ik ben mocht daarna nog wel mee naar Barcelona, maar op mijn plek speelde Eric van Rossum. Op mijn 24ste ben ik afgekeurd voor het betaalde voetbal. Bij Groesbeekse Boys kom ik nog steeds. Mijn broer is er voorzitter. Mijn vader zit er dag en nacht. NEC zie ik zo’n zeven, acht keer per seizoen. Normaal moeten ze gewoon winnen van De Treffers, maar het kan alle kanten op.
Piet Hubers is manager voetbal technische zaken in Zeist.

Henk Grim ( 45)
NEC'er tussen 1982-1987 en 1989-1992 196 duels, 74 doelpunten.
„Toen ik op mijn twintigste naar NEC ging, deed de toenmalige voorzitter Leo Eikholt van De Treffers, voor mij de contractbesprekingen met NEC. Volgens mij hebben we in de eerste divisie een keer een wedstrijd gespeeld met vijf Groesbekers in de basis. Talenten worden geboren zeggen ze. Maar even niet meer in Groesbeek. Op mijn dertigste ben ik teruggegaan naar De Treffers. Nog twee jaar in het eerste gespeeld en toen gestopt. Zestien jaar op niveau gevoetbald. Ik vond het mooi geweest. Ik zit nog steeds bij De Treffers. Dat is altijd mijn club gebleven. Volgend jaar ben ik veertig jaar lid. Vanavond hoop ik op een hele leuke wedstrijd en een sportief verloop zonder rellen.”
Henk Grim heeft een eigen zaak in assurantiën en hypotheken.

Frank Wijnhoven (44)
NEC’er tussen 1987-1995 173 duels, 13 goals
„Ik was 24 toen ik van De Treffers naar NEC ging. Jan en Henk waren weg. Arno en Frans zaten er. Ik speelde meestal op het middenveld. Later in de verdediging. Bij Dat er nu geen Groesbekers meer bij NEC spelen, komt omdat de lat hoger ligt. Maar bij De Treffers is het niet anders. Daar staan ook geen Groesbekers in het eerste. In 1994 heb ik een keer met NEC voor de beker tegen De Treffers gespeeld. Wonnen we hier met 3-1, maar het voelde vreemd aan. Ik had een bepaalde spanning. Wilde me te geforceerd bewijzen. Ook vanavond geef ik De Treffers weinig kans. Van de tien wedstrijden zouden ze er hooguit eentje kunnen winnen.
Frank Wijnhoven is teamleider op een distributiecentrum.

Arno Arts (38)
NEC’er tussen 1986-1991 en 1999-2000 183 duels, 48 goals
„Ik werd op mijn vijftiende gescout door NEC. Bij Achilles waren ze niet blij. Als ik daarna met vrienden ging biljarten in het clubhuis, riepen ze naar me dat ik de keu beter kon laten staan. In Nijmegen stond tenslotte ook een biljart. Ik was 15, hè. Dan komt dat aan, hoor. Bij NEC A1 speelde ik met Koch, Hendriks, Bicentini, Xhofleer. Allemaal echte voetballers. We hadden een fantastisch elftal. Voor het kampioenschap van Nederland werden we op het nippertje uitgeschakeld door Feyenoord. Vanuit Groesbeek reden we altijd met z'n vieren naar NEC. Jan, Frank, Henk en ik. Jan Peters was net terug uit Italië. Ik weet nog dat we altijd even langs het station in Nijmegen reden om dat roze Italiaanse krantje te kopen. In de Goffert was een vak. Dat was voor 80 procent gevuld met dorpsgenoten. Dat wist je als je het veld op kwam. Ze kwamen voor ons. Groesbeek blijft een fantastisch dorp. Henk Grim, Frans Janssen en ik zijn in een straal van honderd meter van elkaar geboren. Er was een weitje. Daar voetbalden we elke dag met twintig man. Ik rij er nog wel eens langs. Zie er nooit meer iemand. De jeugd zit binnen. Achter de computer. Misschien ben ik daarom wel de laatste Groesbeker die bij NEC gespeeld heeft. De wedstrijd van vanavond is natuurlijk een mooi affiche. De beste amateurclub uit deze regio tegen NEC. Ik hoop vanavond dat Mario Been en Ronnie de Groot na een half uur rustig achterover kunnen leunen omdat ze met 3-0 voor staan. Goed stel. Dat gun ik ze wel.”


bron: de gelderlander
----------------------------------------------------------


Onderschatting is het grootste gevaar
woe. 31 oktober 2007

Been neemt nog geen risico met Holman,
NEC heeft tegen De Treffers Marc van den Boogaart in de selectie.

De Australiër wilde dolgraag, maar de boodschap van Mario Been was duidelijk. Brett Holman zit niet bij de selectie van NEC die het vanavond in de strijd om de KNVB-beker in Groesbeek opneemt tegen amateurhoofdklasser De Treffers. „Brett is nog niet fit genoeg”, zei de trainer van NEC gisteren. „Dan gaat hij zich alleen maar forceren. Zaterdag neem ik hem ook niet mee naar Alkmaar. ‘Richt je maar op de thuiswedstrijd van volgende week vrijdag tegen Heracles’, heb ik gezegd.”

Drie keer had hij De Treffers laten bekijken. „Voor amateur-begrippen een hele goede ploeg. Paar jongens met een profverleden. Onderschatting is het grootste gevaar dat er voor ons op de loer ligt. Daarom haal ik de druk zoveel mogelijk van de ketel. We hebben vertrouwen geput uit de 0-0 tegen Ajax en de 5-1 tegen Groningen. En we hebben verschillende spelers met een absolute winnaarsmentaliteit. Daar reken ik op.” Mede door een lichte bovenbeenblessure bij routinier Patrick Pothuizen, zit Mark van den Boogaart vanavond bij de selectie. Ruim acht weken geleden raakte de middenvelder geblesseerd. Maandagavond tegen Jong Heerenveen had hij zichzelf willen testen, maar gooide de plots opkomende mist roet in het eten. „Bij de eerste bal was ik heel gretig”, zei Van den Boogaart. „Bij de tweede wist ik al niet meer waar ik er mee naartoe moest. Zo snel ging het met die mist.”

Blij was hij wel met zijn plek bij de selectie. „Het heeft lang genoeg geduurd met die enkel. Natuurlijk doet Vadocz het heel goed op mijn plek. Maar ik kijk niet zo zeer naar de posities. Ik vind het allang mooi dat ik er weer bij zit.” Ook Been had niet al te lang naar de posities in zijn basiself zitten turen. „We starten met de elf die aan het begin van de tweede helft tegen FC Groningen in het veld stonden. Dus met Jhon van Beukering voor Alexander Prent, maar nog zonder Tim Janssen.” Tactisch had Been nog één aanpassing. „Ik heb me laten vertellen dat die verzorger van hun goed kan koppen. Daar zal ik een mannetje op moeten zetten”, sprak de Rotterdammer met een uitgestreken gezicht.

Bron: De Gelderlander


----------------------------------------------------------
voorbeschouwing van de Trefferssite

Aanstaande woensdag is het dan zover! De bekerwedstrijd tussen De Treffers en NEC! Er is al veel over gepraat en geschreven, maar om 20.00 uur begint de wedstrijd pas echt.

In het verleden wist De Treffers twee keer eerder tot de derde ronde van de KNVB beker door te dringen. Ook hebben we al vijf keer eerder tegen de Nijmegen Eendracht Combinatie gebekerd. Deze resulteerden alle vijf in een winst voor de rood-groen-zwarten. Toch waren de laatste twee overwinningen maar nipt; in 2000 werd er met 2-1 verloren en het jaar erop met 3-2.

De wedstrijd in 2000 is bij veel supporters nog lang bijgebleven. Het stond 1-1 toen Jack de Gier de bal in het doel van De Treffers wilde schieten. Dit zou ook lukken, wilde het niet dat verzorger Jan Maas de bal uit het doel kopte. Uit de vrije trap die hierop volgde wist NEC de 2-1 te maken en zo te winnen. Zeven jaar na dato blijkt dit nog steeds een enorme indruk te hebben gemaakt. Toen TV Gelderland tien jaar bestond besteedden zij er uitgebreid aandacht aan. En ook RTL heeft een interview gehouden met onze verzorger. Dit wordt uitgezonden in het voorprogramma.


Maar hoe denkt onze Jan er zelf over? ‘Ik vind het toch wel komisch dat dat iedere keer naar voren komt, het is al wel zeven jaar geleden. Ik deed dat toen zonder het bij na te denken. Dat komt waarschijnlijk door een bepaalde beleving die je hebt. Het was ook net op het moment dat het heel spannend was. In het begin was ik wel een beetje angstig. Ik had iets gedaan wat ik beter niet had kunnen doen. Er komt dan zoveel op je af. Maar achteraf kan ik er wel om lachen’, aldus onze 46-jarige verzorger.

In het dagelijks leven werkt Jan bij bakkerij Jacobs in de Milsbeek. Daar maakt hij gebak. Maar hoe is hij er dan bij gekomen om verzrger te worden? ‘Ik ben leider geweest bij het eerste elftal van Achates in Ottersum. Daar hebben ze me toentertijd gevraagd om een cursus sportverzorging te gaan doen. Dat heb ik gedaan en heb daarna nog allerlei andere cursussen gedaan. Uiteindelijk ben ik tien jaar geleden bij De Treffers terecht gekomen. Momenteel ben ik iedere dinsdag en vrijdag op de club en dan ‘s zondags bij de wedstrijden. Een paar keer per jaar heb ik vrij op zondag en dan neemt Jan Meurs het van mij over.’ Onze verzorger, woonachtig in Venzelderheide, voelt zich nog steeds thuis bij de rood-zwarten. ‘Ik heb het goed naar mijn zin op Zuid. Ik kan ook goed overweg met trainer Eus Marijnissen. Hij is echt heel open, betrekt iedereen erbij. Hij is echt als teamman bezig en heeft ervoor gezorgd dat er meer groepsgevoel is. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de overwinningen van de laatste tijd.’

Ondanks de vijf overwinningen op rij, wist De Treffers afgelopen zondag tegen Lienden niet de drie punten mee naar huis te nemen. Jan vertelt over deze wedstrijd: ‘Wij zetten in de eerste helft een goede wedstrijd neer. We creëerden genoeg kansen, die we jammer genoeg niet af konden maken. Ik had het gevoel dat toen we in de tweede helft achter kwamen een aantal kopjes gingen hangen. Na zo’n wedstrijd is het wel even slikken. We staan zes punten achter op WKE. Maar het vertrouwen is er wel, dat zag je afgelopen zondag wel in de eerste helft. Ik denk ook dat deze wedstrijd geen invloed heeft op aanstaande woensdag. Het is een wedstrijd op zich en ik denk wel dat de spelers die spelen extra gemotiveerd zijn. NEC zit na de overwinning op Groningen en het gelijkspel tegen Ajax goed in hun vel en die komen hier van “we pakken ze wel ff”. Onze jongens kennende zullen ze daar een stokje voor willen steken en wat zondag niet lukte kan goed woensdag wel lukken.’

De verzorger, die samen vriendin Carolien twee dochters heeft: Nele van zeven en Puck van drie, is realistisch over de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag. ‘Wij hebben niet bij voorbaat al verloren. Natuurlijk is NEC favoriet, maar wij hebben ook nog steeds een kans. Dat is ook afhankelijk van hoe het gaat lopen. Als je twintig minuten tot een half uur kan volhouden dat NEC niet scoort, dan kan er bij hen ook iets breken.’

Björn Suppers en Ricky Bochem zijn afgelopen zondag met een lichte kneuzing uitgevallen. Maar er wordt wel van uit gegaan dat beiden woensdag gewoon kunnen spelen.

Het belooft dus een heus spektakel te worden! Er zijn dan ook al heel wat kaarten verkocht en dinsdag 30 oktober is de laatste mogelijkheid om nog toegangsbewijzen te bemachtigen. Dit is mogelijk tussen 18.00 en 20.00 uur in de kantine van De Treffers.

***********************************************************Nieuws van de burgemeesterAlcoholverbod rondom KNVB-bekerwedstrijd De Treffers-N.E.C.
Uitgegeven op 29 oktober 2007 16:12
Op woensdag 31 oktober 2007 om 20.00 uur vindt op sportpark Zuid aan het Nijerf te Groesbeek de KNVB-bekerwedstrijd plaats tussen De Treffers en N.E.C. Toegangskaarten voor deze wedstrijd zijn enkel in de voorverkoop te verkrijgen, op de wedstrijddag blijven de kassa's gesloten.
Gelet op alle thans bekende feiten en omstandigheden heeft burgemeester Prick van de gemeente Groesbeek vandaag in afstemming met de politie besloten tot een verbod voor cafés in het dorp Groesbeek om alcoholhoudende dranken te verstrekken op 31 oktober 2007 tussen 08.00 uur en ten minste 20.00 uur.

Dit besluit is genomen om te voorkomen dat grote groepen voetbalsupporters zich al ruim voor de genoemde bekerwedstrijd bij horecabedrijven in Groesbeek verzamelen, waarbij onder invloed van alcohol verstoringen van de openbare orde en veiligheid kunnen ontstaan.

De horecabedrijven in het aangewezen gebied zijn schriftelijk op de hoogte gesteld van het uitgevaardigde verbod.

Eerder was al besloten dat het gebruik of in bezit hebben van alcoholhoudende dranken en/of glas- en blikwerk op het speelterrein niet is toegestaan.

Daarnaast geldt op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) reeds een verbod op het nuttigen van alcohol op of aan de openbare weg in het centrumgebied van Groesbeek.

De getroffen maatregelen en gemaakte afspraken zijn uiteraard bedoeld om de openbare orde en veiligheid te waarborgen en alle bezoekers te laten genieten van een mooie voetbalavond.
*********************************************************Kaartverkoop De Treffers – NEC !!Let op: Alleen voorverkoop!!

Woensdag 31 oktober 2007 (20.00 uur) zal De Treffers tegen NEC spelen voor de derde KNVB-bekerronde op Sportpark Zuid.

De leden moeten ook entree betalen. Kaarten kosten € 10,00 voor volwassenen, jeugd t/m 14 jaar en 65 plussers betalen € 5,00. Er zijn geen zitplaatsen verkrijgbaar.
Dinsdag 30 oktober is de laatste mogelijkheid om kaarten te kopen bij De Treffers.
De kassa’s moeten woensdag 31 oktober gesloten blijven.
Er komen nog verkooppunten bij.

**************************************

vanaf 18.45 uur is er een 'voorwedstrijd" tussen De Treffers mini-F en NEC juniors.

**************************************


Bereikbaarheid sportpark Zuid.
1e parkeerterrein aan 't Nijerf is voor de genodigden op vertoon van P-kaart.
2e parkeerterrein aan 't Nijerf, achter het hoofdveld, is voor het publiek bestemd.
Parkeren is ook mogelijk op het parkeerterrein van Dancing De Hoeve aan de Herwendaalseweg.
Langs de Nieuwe Drulseweg mag aan een kant in de berm geparkeerd worden.
Parkeren langs 't Nijerf wordt aan beide zijden niet toegestaan, mede om de vrije doorgang voor hulpverlenende diensten ten allen tijden te waarborgen.
*************************************
www.detrouwehonden.nl (De Treffers-Nec nieuws)

ook de trouwe NEC fans kennen Jan Maas nog!!
*************************************

van de NEC Forza site:

In de ban van de beker


Alweer een kwart eeuw geleden bezocht ik voor het eerst een uitwedstrijd van NEC. Op de Wageningse Berg speelde NEC voor de beker tegen de plaatselijke eerstedivisieclub. Het werd een deceptie. Mijn helden Frans Janssen, Harry Schellekes en de piepjonge Henk Grim lieten zich die woensdagavond eenvoudig met 3-1 afbluffen. Wonderwel liep het bekeravontuur dat seizoen toch nog goed af omdat er in die tijd een dubbele ontmoeting werd afgewerkt en NEC in Nijmegen na een strafschoppenserie doorbekerde. Uiteindelijk bleek dit een van de eerste hoofdstukken te zijn van een heus voetbalsprookje dat eindigde in Nou Camp.

Vanaf dat seizoen hebben bekerwedstrijden een speciale plek in mijn hart. Hoogte- en dieptepunten van �cupfighter NEC� wisselden elkaar in al die jaren af. Het bereiken - maar helaas verliezen - van de bekerfinales in 1994 en 2000 tegen Feyenoord en Roda JC, de gewonnen krakers in De Meer en in De Alkmaarderhout, de blamages tegen de amateurs van NSVV en DWV in de jaren tachtig en de pijnlijke nederlaag een paar seizoenen geleden uit tegen Sparta Rotterdam.

Wat is dat toch, die liefde voor het bekertoernooi? Misschien wel �het onomkeerbare� van zulke wedstrijden, zoals Louis van Gaal dit vorige week nog treffend formuleerde. Maar het is toch ook zeker het besef dat de KNVB-beker feitelijk de enige �chte prijs is die een club als NEC ooit zal kunnen pakken. Naast het winnen van een wereldkampioenschap door het Nederlands Elftal is het mijn ultieme voetbaldroom om ooit eens mee te maken dat NEC de nationale beker aan Nijmegen schenkt.

Na Engeland en Duitsland barstte het bekertoernooi vorige week eindelijk ook los in Nederland. Drie avonden lang heb ik gekluisterd gezeten aan radio, TV en teletekst. Ik heb met bewondering gekeken naar de amateurs van Kozakken Boys, verbaast het administratieve geklungel van PSV gevolgd en intens genoten van de uitschakeling van Willem II, AZ en vooral Vitesse. Het voetbal was zeker niet van topniveau maar door de spanning en beleving van bekerwedstrijden is het voor de ware liefhebbers prachtig om te zien.

Als allerlaatste in de rij was NEC donderdagavond aan de beurt. Met de schaamteloze vertoning in Enschede van vier dagen daarvoor nog in het achterhoofd, gaf ik eerlijk gezegd geen cent voor onze kansen. Maar het liep anders. Zoals een echte cupfighter betaamt, legde NEC direct vanaf de aftrap veel strijdlust aan de dag en dwong zo het nodige geluk af. Iets voor middernacht kon televisiekijkend Nederland rechtstreeks zien hoe NEC in de verlenging het eerste succes van dit seizoen behaalde en FC Twente uit het toernooi kegelde.

Als climax op drie dagen heerlijk bekervoetbal werd na afloop van FC Twente-NEC de loting verricht door Peter Wisgerhof. Omdat op sommige avonden nu eenmaal alles meezit, werd NEC aan De Treffers gekoppeld en spelen er in de vierde ronde een groot aantal eredivisieclubs tegen elkaar. Als NEC volgende maand in Groesbeek geen fout maakt dan zullen er maximaal zeven eredivisionisten bij de laatste zestien zitten. En dan te bedenken dat toppers als PSV en AZ het bekertoernooi nu al vaarwel gezegd hebben. Zal het na al die verloren bekerfinales dit seizoen dan eindelijk gaan gebeuren?

************************************************