De Treffers - Babberich + uitslagen/stand 14-10

1430 uur De Treffers 1 -SV Babberich 2-0

2-0 Rob Zeegers (89./p)
Rode kaart: Bjorn Aaldering (Babberich) (88.)
Toeschouwers 850
De Treffers worstelt zich langs Babberich
Het ging deze keer aanzienlijk minder soepel dan in voorgaande weken. Eigenlijk ging Babberich pas in de 90e minuut knock-out. Toen was scheidsrechter Miggels het getrek en geduw van Fouad Lazaar binnen het strafschopgebied bij iedere door De Treffers te nemen hoekschop zo moe, dat hij een penalty toekende. Eentje, waaruit Rob Zegers de beslissende 2 – 0 aantekende.
Het begin op het zonovergoten Nijerf was veelbelovend. Het waren overigens de gasten, die de eerste openingszet lieten noteren. Na een verre uittrap van doelman Besselink mocht Jesse Pastoors erg ver doorgaan. Pas voor de doellijn kon Tom Verhaar met een redelijk wilde trap voor opluchting zorgen. Aan de overkant werd een verre ingooi van Fabian Peppinck tijdig onderschept. Dat daar een omhoog gestoken hand van verdediger Verhaegh aan te pas kwam, ontging scheidsrechter Miggels. Een penibele situatie voor de thuisclub ontstond er, toen doelman Makaay de bal buiten het strafschopgebied weg moest koppen voor de aanstormende Babberich-voorwaartsen. Verhaar kon het leder met moeite binnen houden en leverde daardoor wel in bij Goorman, die met een listige boogbal de terugrennende Makaay tot een uiterste krachtsinspanning wist te verleiden. Goed keeperswerk, maar dat leverde ook doelman Besselink aan de overkant op inzetten van Putsila en Bochem. Al met al een levendig begin, dat door De Treffers werd bekroond in de 11e minuut. Putsila werd in de diepte aangespeeld en bracht met een licht duwtje tegenstander Verhaegh uit balans; hij kapte de bal vervolgens uit en schoof hem in de lange hoek: 1 – 0. Babberich was daardoor maar even uit het veld geslagen. Makaay kon de doorgebroken Pastoors maar ternauwernood het scoren beletten en ook de beweeglijke Rogers kwam meermalen gevaarlijk voor doel. Het spelbeeld werd wel rommeliger en verloor door veel hinderlijke overtredinkjes met even zoveel onderbrekinkjes over en weer veel aan tempo. De laatste wapenfeiten voor rust waren voor de thuisclub. Kuipers schoot over uit een hoekschop van Putsila en uit een voorzet van Ricky Bochem raakte Peppinck de bal niet goed, waardoor deze naast ging.
De toeschouwer moest na de thee snel weer op zijn plaats gaan staan of zitten om de meest vloeiende combinatie uit de tweede helft mee te maken. In de 47e minuut ontving Rob Zegers de bal om deze snel door te schuiven naar Colin Heikens, die tijdig weer terug legde op Zegers. Diens inzet spatte buiten bereik van doelman Besselink op de paal uiteen. Verder was het tweede bedrijf niet om echt over naar huis of waarnaartoe dan ook te schrijven. De Treffersachterhoede oogde wat nonchalant en daarom bleef het steeds onzeker of de magere voorsprong over de eindstreep gebracht kon worden. Een verrassend schot van Putsila, dat door Besselink tot corner werd verwerkt, vormde een welkome onderbreking in het tempoloze gebrei op het middenveld. Diverse hoekschoppen voor De Treffers leidden niet echt tot gevaar zij het, dat daarbij iedere keer binnen het strafschopgebied rugby-achtige taferelen ontstonden. Totdat – zoals hierboven reeds vermeld – scheidsrechter Miggels dat moe was en op het scheiden van de markt een strafschop toekende. In het tumult, dat daarop volgde kreeg Björn Aaldering zelfs nog een rode kaart. Rob Zegers liet zich daardoor niet uit zijn evenwicht brengen en knalde koelbloedig de 2 – 0 binnen. Met dank aan onze zustervereniging werd daarmee de achterstand tot koploper WKE verkleind tot drie punten.