uitslagen 07-10 * De treffers - Be quick

4-0 Ricky Bochem (63.)
5-0 Rob Zegers (p) (71.)
Toeschouwers: 850

De Treffers goed op dreef tegen Be Quick
Opnieuw een ruime zege in een thuiswedstrijd voor De Treffers. Met een prima acterende Aleh Putsila in de hoofdrol werd het Groningse Be Quick volledig weggespeeld. Het werd 5 – 0, maar met iets meer precisie had het verschil nog hoger kunnen uitvallen.
Saïd Echargui moest deze middag verstek laten gaan vanwege een liesblessure. Colin Heikens kreeg de ondankbare taak om hem te vervangen. Na vijf minuten al was er een prima kans voor de Nijerfbewoners, toen Tom Verhaar de toegekende vrije trap snel nam en Rob Zegers vrij voor doelman Molenaar opdook. Zijn schot ineens ging rakelings naast. Het tempo lag hoog, want ook de Groningers lieten zich in het begin niet onbetuigd. Raymond Bolt kwam een teenlengte te kort op een inzet van Lanjouw en Wouter Bonke kreeg veel ruimte om uiteindelijk over doel te schieten. Na precies een kwartier spelen kwam De Treffers op voorsprong. Verhaar bracht de bal voor doel, Zegers kopte door en Putsila speelde de bal prima vrij met een enkele lichaamsbeweging om het speeltuig vervolgens in de lange hoek te schuiven: 1 – 0. Een vloeiende combinatie tussen Fernand, Putsila en Zegers eindigde onbedoeld in handen van doelman Molenaar. Be Quick zocht naar de counter, maar tot twee keer toe had Willem Lanjouw het vizier niet zuiver afgesteld. Nog binnen het half uur verdubbelde Aleh Putsila de marge door vanuit een onmogelijke hoek via de niet geheel vrijuit gaande doelman Molenaar in het doel te knallen: 2 – 0. Daarna zakte het spelpeil. De Treffers bleef de bovenliggende ploeg en Be Quick kwam nog maar zelden tot goede acties. Het werd allemaal wat rommelig en dat spelbeeld gold ook voor de eerste tien minuten na rust. En vervolgens ging het snel. In de 57e minuut werd de bal door veel Treffersspelers beroerd alvorens Suppers met een lage voorzet Colin Heikens voor doel vond, die met een simpele voetbeweging het leder binnen tikte. Drie minuten later werd de stand zelfs naar 4 – 0 getild, toen Aleh Putsila de bal breed kon leggen op invaller Ricky Bochem, die met een zee van ruimte voor zich vrij kon doorlopen en koelbloedig langs de uitkomende Molenaar de bal in doel deponeerde. In de 70e minuut werd de score definitief bepaald op 5 – 0. Peppinck zocht en vond Putsila. Diens voorzet was bedoeld voor Bochem, die tegen de grond werd geduwd. Scheidsrechter Kok kende terecht een strafschop toe. Rob Zegers was vanaf de penaltystip ditmaal wel doeltreffend. De Treffers kreeg nog wat hele en halve kansjes die niet werden benut, maar met deze ruime overwinning kon iedereen daar uiteindelijk vrede mee hebben.

****************************************************************
verslag van de Be Quick site:

Eerste fors onderuit bij De Treffers
Maandag 8 Oktober 2007, 12:10:48
Geschreven door: Dick Osinga

Ons eerste had tot nu goed gepresteerd in de competitie. Daarna volgde voor de KNVB beker de afstraffing tegen de FC Omniworld. Vorige week was er een afgelasting en nu mocht in het uitduel tegen De Treffers getoond worden of de ploeg de goede lijn in de competitie kon doortrekken. En dat tegen de doorgaans sterke Groesbekers, die juist na een matige start de positieve lijn weer te pakken hadden, via drie achtereenvolgende overwinningen.

De wedstrijd kende een openingsfase met een hoog tempo van beide kanten. De Treffers probeerde direct al de toon te zetten met een stevig offensief, resulterend in een enkele kans. Onze ploeg kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar wist de geboden ruimtes onvoldoende uit te spelen door onzuivere passing.

Na een kwartier was het dan toch ook weer een beetje onverwacht toen de Groesbekers op een 1-0 voorsprong kwamen. De bal werd voorgebracht , doorgekopt en vervolgens via een individuele actie goed vrijgespeeld en in de lange hoek langs keeper Remco Molenaar binnen geschoten. Onze ploeg liet zich daarna niet onbetuigd, want rond de 20e minuut waren we getuige van een paar prima aanvallen, die feitelijk de gelijkmaker hadden moeten opleveren. Eerst was het Elte Hofman, die op aangeven van Willem Lanjouw voor het doel niet attent reageerde en even later was het Willem die een goede voorzet van Elte in goede positie over het doel kopte. Het breekpunt van de wedstrijd kwam voor onze ploeg feitelijk in de 29e minuut. In een schijnbaar ongevaarlijke aanval van De Treffers werden de spitsen bediend in een overduidelijke buitenspelpositie. De grensrechter was echter niet bij de les en reageerde niet met een vlagsignaal, dat door vriend en vijand werd verwacht. De Treffers maakte de arbitrale dwaling echter koelbloedig af met een schuiver langs Remco (2-0). Ook na deze tegenvaller trachtte onze ploeg naar de rust toe het tij te keren, maar De Groesbekers hadden vanaf dat moment grip op onze aanvallende pogingen, alhoewel Raymond nog een keer bij de eerste paal dicht bij een treffer leek en Willem, na een goede voorbereiding van Wouter Bonke, op zijn voorzet rakelings voorlangs kopte.

Na een aantrekkelijke eerste helft, gespeeld in een hoog tempo, werd het tweede bedrijf, voor ons een bittere tegenvaller. Het spel werd rommelig en ontsierd door vele foute passes. De Treffers domineerde vervolgens de wedstrijd. Diverse spelers aan onze zijde zochten het niet meer in de eenvoudige oplossingen, maar in onnodige individuele acties. Tot twee keer leidde knullig balverlies daardoor de volgende tegentreffers tot 3-0 en 4-0 in. Rond de 60e minuut nam De Treffers dan ook alle illusies tot een goed resultaat aan onze zijde weg. Via een terechte strafschop werd de stand op 5-0 bepaald.

De Treffers deed haar naam eer aan en daar had onze ploeg deze middag vooral in het tweede bedrijf weinig tegen in te brengen.

Opstelling: Remco molenaar, Bram Bessem, Johan Molenaar, Kevin Waalderbos, Jelmer Dijkstra, Martijn Bosman (65e Ronald Sloots), Wouter Bonke, Raymond Bolt(70e Stefan Metz), Elte Hofman (62e Michiel van Gessel), Willem Lanjouw, Rudmer Wiersma