vrijdag

wedstrijden 30 september+ Sneek - De treffers

Sneek - De Treffers 1-2 ( 2x Said )

De Treffers wint in Sneek

Deze ploeg heeft hetzelfde aantal punten als de Groesbeekse club, maar De Treffers zal het vanmiddag niet moeilijk gaan krijgen als zij hetzelfde goede spel aanhouden van de afgelopen twee wedstrijden.

Het spel van de rood- zwarten is sporadisch te vergelijken met de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag. Oorzaak? Waarschijnlijk het slechte veld, dat nat, glad en modderig is.
Toch heeft De Treffers het betere van het spel deze middag. Kansen worden er weinig gecreëerd.
Een poging van Aleh Putsila wordt van de doellijn gehaald en Martijn Kuiper kopt vanuit een corner over.
In de extra tijd van de eerste helft een perfecte combinatie tussen Putsila en Fabian Peppinck. Deze combinatie levert echter niks op, het schot van Peppinck wordt geblokt door de doelman van Sneek.

De Treffers begint feller in de tweede helft. Al na twee minuten geeft Putsila een knappe voorzet op Rob Zegers, die vervolgens ineens op doel schiet. Opnieuw staat keeper Bantema in de weg.
De periode vanaf de 63e tot de 66e minuut kan ook wel de “Saidperiode” genoemd worden. De aanvaller van De Treffers scoort twee keer. Zijn tweede doelpunt is geweldig te noemen. Vanaf zo’n twintig meter een schitterende lob richting het doel van Sneek. Via wat vingertoppen en de lat, draait de bal keurig het netje in.
Na de 0-2 maakt De Treffers het zichzelf onnodig moeilijk. Sneek komt dan ook met nog ruim tien minuten te spelen op 1-2.
Na een fout in de verdediging van de rood- zwarten, zorgt Ydema voor het enige doelpunt aan Sneek-kant.
Met nog een paar minuten op de klok is De Treffers dichtbij de 1-3. Een schot van Colin Heikens, in het veld gekomen voor de geblesseerde Said, belandt op het aluminium, en zo blijft de stand 1-2 voor de Groesbeekse Hoofdklasser.

Opnieuw een overwinning voor de mannen van Sportpark Zuid. En verdiend was deze overwinning zeker! Volgende week speelt het eerste elftal van De Treffers een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Be Quick 1887. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Toeschouwers: 1.250
WKE boekte een eenvoudige overwinning op SVBO. Voor de pauze was WKE veel sterker en SVBO mocht blij zijn dat de schade tot twee doelpunten beperkt bleef. Met name Erik Eleveld was een ware plaag voor de defensie van de ploeg uit Barger Oosterveld. Eleveld bereidde twee goals voor en maakte er zelf ook nog een. Na de pauze leek SVBO even terug te komen, maar na de 3-0 uit een counter en een rode kaart voor Herbers van SVBO liep WKE makkelijk uit naar 5-0.

Sneek - De Treffers 1-2
0-1 Said Echargui (60.)
0-2 Said Echargui (67.)
1-2 Theo Ydema
Toeschouwers: 800
De Treffers heeft de stijgende lijn definitief te pakken. In een spannend duel met twee aanvallende ploegen gingen de punten mee naar Groesbeek. In de eerste helft waren er voor beide partijen diverse kansen om de score te openen. Theo Ydema van Sneek kwam oog in oog te staan met doelman Makaay van De Treffers, maar Ydema faalde. Aan de andere kant deed Aleh Putsila dat namens De Treffers. De Treffers werd gaandeweg de wedstrijd sterker en kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong. Toen Sneek tot 1-2 terug kwam werd het nog even spannend, maar de overwinning was voor de Groesbekers.

HSC '21 - FC Lienden 0-2
0-1 Roy van Dijk (50.)
0-2 Roel Hendriks (58.)
Toeschouwers: 550
Lienden kwam het beste uit de startblokken, maar na een kwartier kwam HSC'21 beter in de wedstrijd en wist het duels van de fysiek sterke Betuwers meer te ontwijken en aan het voetballen te komen. Tot kansen leidde het nauwelijks, HSC'21 speelde goed tot aan de zestienmeter, maar niet meer dan dat. Na rust besliste Lienden het duel binnen een kwartier. Roy van Dijk kopte binnen uit een corner en niet veel later verlengde Roel Hendriks een vrije trap in de verre hoek. HSC'21 probeerde daarna met opportunistisch voetbal te redden wat er te redden viel, maar verder dan wat hachelijke situaties en een bal die van de lijn werd gehaald kwam de thuisclub niet.

Quick '20 - Sportclub Enschede 1-1
1-0 Joris Duesman (25.)
1-1 Boy Kamphuis (80.)
Toeschouwers: 600
De matige Twentse derby kende geen winnaar. Quick '20 begon wat sterker aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong. De ploeg uit Oldenzaal zakte daarna in. Na de pauze kwam Sportclub Enschede beter uit de kleedkamer. De verdiende gelijkmaker werd gemaakt, nadat de Quick '20 doelman een vrije trap niet onder controle kreeg.

De Bataven - WSV 2-1
1-0 Michel Ensing (18.)
1-1 Martijn Mulder
2-1 Thijs Waterink (81.)
Rode kaart: Dimitri van Gerrevink (WSV, twee keer geel)
Toeschouwers:
Het zit WSV momenteel niet mee. Na een gelijkopgaande eerste helft, waarin de doelpunten eerlijk over beide teams werden verdeeld, gingen beide plogen in de tweede helft op zoek naar de volle winst. Via Martijn Mulder kreeg WSV de beste kans, maar uiteindelijk pakte de thuisclub toch de volle winst. Waterink mocht tien minuten voor tijd aanleggen vanaf de strafschopstip en maakte geen fout.

Achilles '29 - Rheden 4-0
1-0 Bas van Deinsen (35.)
2-0 Maarten Smulders (60.)
3-0 Ivo Rigter (85.)
4-0 Thijs Hendriks (88.)
Toeschouwers: 500
De wedstrijd lag een uur stil vanwege een blessure van de scheidsrechter en het kostte even om een vervanger te vinden. Het stond toen 1-0 voor Achilles '29, dat sterker aan de wedstrijd was begonnen. Maar zoals zo vaker dit seizoen schoot Achilles '29 daarvoor via Thijs Hendriks de bal op de lat. Aan de andere kant kreeg Simon Rooks vrije doortocht op Achilles '29 doelman Bas Wijnen, maar Rooks faalde in de afwerking. Na een dik half uur wist Achilles het overwicht wel in een doelpunt uit te drukken via Bas van Deinsen die in de loop van de wedstrijd veel kansen kreeg. Nadat Achilles '29 op 2-0 was gekomen knokte Rheden voor een beter resultaat, maar de ploeg werd in de slotfase weg gecounterd.