maandag

De Treffers naar volgende ronde (beker)

De Treffers - ASWH 2-0
1-0 Aleh Putsilla (42.)

2-0 Raymond Kuipers (ed) assist Rob Zegers(48.)
*************************************
klik hier voor verslag Algemeen Dagblad

**************************************

KNVB-bekeravontuur ASWH eindigt in mineur

Het symbool van deze foto is dat "we" aanvallend onzichtbaar waren
Voor ASWH zit het KNVB-bekeravontuur er na gisteravond op. In Groesbeek bleek De Treffers / Kegro een maatje te groot voor ASWH en moesten de meegereisde fans uit Hendrik-Ido-Ambacht met lede ogen toezien hoe hun favorieten met een verdiende nederlaag het veld af moesten stappen. De thuisploeg, acterend in de zondaghoofdklasse, bleek gisteravond op alle onderdelen van het spel de meerdere en dat was een fikse tegenvaller voor ASWH. Natuurlijk was er nog altijd een vervelend indrukwekkende waslijst aan afwezige spelers. Zo kon trainer Bill Tukker niet beschikken over de al geblesseerde Arjan Human, Sjoerd van der Waal en Roël Gorré en kwamen daar in de aanloop naar gisteren ook keeper Paul Verboom (blessure), Jordi Boogers (griep) en Stefan van Dam (studieverplichtingen) bij. De onlangs bij de groep aangesloten Jeroen van Wetten was ook nog niet wedstrijdfit.

De openingsfase gaf echter nog wel het idee dat het best een gelijkopgaand duel kon gaan worden. Het eerste schot werd namelijk al na veertig seconden gelost door Jan Willem Schep, die wel behoorlijk op dreef was. Hij schoot naast de goal van keeper Erik Makaay. De broer van Feyenoorder Roy hoefde in het vervolg van de wedstrijd echter nauwelijks in actie te komen, iets wat veelzeggend was voor de aanvallende daden van ASWH in Groesbeek. De technisch vaardige thuisploeg nam na een minuut of tien de touwtjes in handen en liet die vervolgens pas in de tweede helft weer enigszins vieren. ASWH werd geregeld van het kastje naar de muur gestuurd door de vlot combinerende gastheren, die de beschikking hadden over enkele prima middenvelders en twee pijlsnelle vleugelspitsen.

Daarom was het ook een extra tegenvaller dat Damiën Vereecken al na iets meer dan tien minuten geblesseerd gewisseld moest worden. De deze keer als rechtsback geposteerde Vereecken had met zijn snelheid het gevaar Saïd Echargui moeten beteugelen. De nummer 7 van De Treffers, spelend vanaf links, werd voor rust de smaakmaker. Hij was betrokken bij vrijwel al het gevaar van De Treffers. Opmerkelijk was ook dat de thuisploeg veel scherper en feller was in de duels, zodat ASWH die bijna allemaal verloor. Bovendien werden de Ambachters, als ze al eens wilden opbouwen, steeds snel onder druk gezet. Het gevolg was veel balverlies en doordat de spitsen Mike van Gool en Erik Abels amper een bal vast hielden, kwam er van aanvalsspel nauwelijks wat terecht.

Het was dan ook wachten op een goal voor De Treffers. Omdat de voorwaartsen echter regelmatig het vizier niet op scherp hadden staan of de ASWH-defensie op het laatste moment, vaak door Nixon Dias, nog rigoureus kon opruimen, leek de goal niet te komen. Raymon Kuipers had nog een goede redding in huis op een inzet van Echargui en ASWH kwam goed weg toen een vrije trap van De Treffers op de paal eindigde. Later keerde Kuipers nog een harde vrije bal van Bjorn Suppers. Net toen het er op begon te lijken dat ASWH tot de rust stand zou houden, kwam de dikverdiende goal voor de thuisploeg alsnog. De manier waarop die tot stand kwam vertelde het hele verhaal van de eerste helft. Danny Versluis won eerst goed een duel aan de zijlijn op kracht, maar het uitverdedigen leverde halverwege de middenlijn balverlies op, toen een breedtepass van Ferry van Lare werd onderschept. Onmiddellijk werden de aanvallers van De Treffers weer aan het werk gezet en kwam de bal van rechts voor de voeten van Aleh Putsila, die oog in oog met Kuipers geen genade kende en de 1-0 liet aantekenen.

Na rust bleek dat Jan Willem Schep in de kleedkamer was achtergebleven. Zijn vervanger Danny Slingerland zorgde direct voor een aardige aanval op rechts, maar zijn voorzet bereikte de spitsen niet. Nadat Saïd Echargui een inzet gestopt zag door Kuipers, besliste De Treffers de wedstrijd eigenlijk al in de vijfde minuut na rust. De prima middenvelder Rob Zegers gaf vanaf links een voorzet, die een prooi leek te worden voor Raymon Kuipers. Tot schrik van alles wat ASWH was, sloeg de keeper de bal echter in zijn eigen doel. Zo kwam De Treffers op een 2-0 voorsprong en leek de wedstrijd gelopen, want het was moeilijk voorstelbaar dat ASWH nog twee keer zou gaan scoren.

Met Rory van der Weijden voor de onzichtbaar gebleven Erik Abels ging ASWH wel op zoek naar een aansluitingstreffer, maar gevoelsmatig was 3-0 dichterbij dan 2-1. Zeker omdat ASWH wat meer risico moest nemen en De Treffers er diverse keren gevaarlijk uitkwam. Goed keeperswerk van Kuipers, een haperende afwerking van enkele aanvallers van de thuisploeg en wat lang dralen van diezelfde voorwaartsen voorkwam echter dat De Treffers naar een ruimere score uitliep. ASWH kwam zelf eigenlijk niet aan kansen toe. De beste aanval bracht Ferry van Lare rechts in het strafschopgebied in schietpositie, maar met zijn mindere been kon de middenvelder geen gevaar stichten. Het was eigenlijk niet eens een kans, maar wel het gevaarlijkste moment van ASWH na rust, tekenend voor de aanvallende onmacht.

Zo won de thuisploeg dik verdiend met 2-0 en eindigde het bekertoernooi voor ASWH in de tweede ronde. De Treffers bleek een goede ploeg, maar kreeg van ASWH wel alle gelegenheid dat te etaleren en dat was een fikse tegenvaller. Aanstaande zaterdag krijgt ASWH de gelegenheid zich te revancheren in de competitiewedstrijd bij Quick Boys. Wel is duidelijk dat er dan uit een ander vaatje getapt zal moeten worden.

De Treffers / Kegro - ASWH 2-0 (1-0)
42. 1-0 Aleh Putsila 50. 2-0 Raymon Kuipers (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Ysbrandy

De Treffers / Kegro: Erik Makaay; Fabian Peppinck, Jasper Zuidwijk, Bas Bakker, Tom Verhaar; Rob Zegers, Martijn Kuiper, Bjorn Suppers; Roël Fernand (86. Ricky Bochem), Aleh Putsila (82. Luuk d'Hooghe) en Saïd Echargui

ASWH: Raymon Kuipers; Damiën Vereecken (13. Wouter van den Berg), Nixon Dias, Danny Versluis, Johan Sturrus; Jan Willem Schep (46. Danny Slingerland), Alexander de Jong, Ferry van Lare, Ivar Eltenberg; Mike van Gool en Erik Abels (69. Rory van der Weijden)
bron:
ASWH site


*De Treffers boekte een simpele en verdiende overwinning op zaterdag hoofdklasser ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Na een aftastend begin werd De Treffers sterker. De ploeg uit Groesbeek kreeg vier enorme mogelijkheden. Said Echargui kon twee keer alleen op de ASWH doelman door gaan, maar verzuimde te scoren. Jasper Zuidwijk schoot net naast en Rob Zegers knalde een vrije trap op de paal. ASWH deed niets anders dan verdedigen en hanteerde veelvuldig de lange bal. Vlak voor de pauze viel het verlossende doelpunt voor De Treffers, toen Aleh Putsilla een voorzet van Rob Zegers in schoot. Direct na de pauze was er een hilarisch moment toen doelman Raymond Kuipers van ASWH een voorzet van Zegers in zijn eigen doel sloeg terwijl er niemand in de buurt was. De Treffers kreeg nog twee grote kansen via Zegers, maar speelde het laatste deel van het duel professioneel uit.

**************************************************************************
Uitslagen
RKVV Roosendaal-Quick Boys 1-3
Groene Ster-Doto 1-0
Argon-sc Heerenveen 0-3
Excelsior-VVV-Venlo 3-2
IJsselmeervogels-FC Groningen 1-8
Jong Heerenveen-PSV 0-3
De Treffers-ASWH 2-0
UNA-Bennekom 1-0
Jong Stormvogels Telstar-NAC Breda 1-2
HHC Hardenberg-VVSB 5-2
Feyenoord-FC Utrecht 3-0
Kozakken Boys-Ajax 1-2
OSN Sneek-FC Zwolle 2-2 (penalty's 5-6)
Be Quick-ADO Den Haag 0-0 (penalty's 3-4)

**************************************************
woensdag de bekerwedstrijd De Treffers - ASWH
20.00 uur, scheidsrechter de heer H. IJsbrandy
**********************
bron:
Ad.nl

ASWH moet opnieuw veel spelers missen
Behalve Kozakken Boys, speelt ook ASWH vanavond in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker. De Ambachtse zaterdag-hoofdklasser treedt in Groesbeek (aanvang 20.00 uur) aan tegen De Treffers. ,,Een super belangrijke wedstrijd,’’ stelt ASWH-trainer Bill Tukker. De Papendrechter doelt daarmee op de mogelijk aantrekkelijke tegenstander in de derde ronde, terwijl doorbekeren ASWH ook in financiële zin veel wijzer maakt.
HENDRIK-IDO-AMBACHT

Maar in de aanloop naar het treffen kan Tukker weer hetzelfde verhaal over afwezige spelers afsteken als in de voorbije weken. Arjan Human, Sjoerd van der Waal, Roël Gorré en Jan-Willem Schep, die afgelopen zaterdag tegen TOGR al niet van de partij waren, ontbreken ook vanavond. Daar komen in elk geval doelman Paul Verboom (ook geblesseerd), Stefan van Dam (werk) en Jordi Boogers (griep) bij. ,,En achter de namen van Mike van Gool en Danny Versluis staan vraagtekens,’’ wordt Tukker, die Jeroen van Wetten evenmin wedstrijdfit weet, er allemaal niet vrolijk van. ,,Ik moet er niet aan denken dat het verlengen wordt. Dat zou een nog grotere belasting voor de jongens zijn. En na De Treffers wachten voor de competitie ook nog eens loodzware duels tegen Quick Boys en FC Lisse.’’

Bill Tukker zag De Treffers - ook een gerenommeerde hoofdklasser - voorbije zondag tegen HSC’21 (4-0 zege) zelf aan het werk. ,,Een echte zondagploeg, met veel technisch sterke spelers,’’ meent Tukker, wiens ploeg vorig jaar de derde ronde haalde en daarin door Roda JC werd uitgeschakeld. ,,Een behoorlijk team dat 4-3-3 speelt. Ze hebben een sterk middenveld en twee prima vleugelspitsen. Alleen vanuit het centrum kwam weinig dreiging. En achterin vond ik De Treffers wat aan de statische kant.’’

*******************************************************


Op woensdagavond 26 september moet De Treffers haar tweede wedstrijd spelen om de KNVB beker. Zaterdaghoofdklasser ASWH zal naar Groesbeek komen om om 20.00 het duel aan te gaan met de rood-zwarten.

De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht is sinds 2000 actief in de Hoofdklasse A op de zaterdag. In zowel 2001 als 2002 wist de ploeg nummer één te worden in die competitie. In het seizoen van 2004/2005 lukte het ASWH zelfs algeheel landskampioen te worden. Inderdaad, het jaar waarin wij kampioen van de Hoofdklasse C waren.

Het elftal, onder leiding van Bill Tukker, heeft dit seizoen ook geen geweldige seizoensstart. Na tweemaal gelijkspel en één keer te hebben verloren wist ASWH, afkorting van Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht , afgelopen zaterdag de eerste zege van het seizoen te boeken.

In de eerste ronde van de KNVB beker speelde ASWH thuis tegen WKE. Daar waar de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong kwam, wisten de Emmenaren vlak na rust de gelijkmaker te scoren. Na een verlenging stond de 1-1 nog steeds op het scorebord, dus moesten er penalty’s worden genomen. Dit resulteerde in een 4-2 uitslag, in het voordeel van de wit-zwarte thuisclub.

Aanstaande woensdag zal dus de tweede ronde zijn. De Treffers nodigt u dan ook van harte uit om ook bij deze wedstrijd onze spelers aan te moedigen en samen voor de winst te gaan!

********************************************
weetjes over ASWH:

site ASWH

voorbeschouwing van de ASWH site:
ASWH bekert uit bij De Treffers
Aanstaande woensdag speelt ASWH in de tweede ronde van de KNVB beker uit bij zondaghoofdklasser De Treffers / Kegro. Deze ploeg voert de ranglijst aller tijden van de zondagamateurs aan en heeft sinds de oprichting in 1919 de nodige prijzen weten te winnen. Zo werd men in 1991 en 1998 landskampioen en wist het in 1988 de zondagtitel te bemachtigen. Daarnaast werden de nodige afdelingstitels behaald. In de eerste ronde van de KNVB beker dit seizoen waren de roodzwarten veel te sterk voor ACV uit Assen, zodat ASWH nu naar Groesbeek moet afreizen.

Groesbeek is met recht een voetbalbolwerk te noemen. Behalve De Treffers kent de bescheiden gemeente nog een zondaghoofdklasser en wel Achilles '29. Die club wist in het seizoen 2005/06 nog de titel in de hoofdklasse C voor zich op te eisen en volgde daarmee De Treffers op. Omdat de aanstaande opponent van ASWH in 2004/05 echter de strijd om de zondagtitel verloor van Argon, kwam het nog niet eerder tot een ontmoeting tussen ASWH en De Treffers. Enkele seizoenen terug kwam ook Germania nog uit in de hoofdklasse en had Groesbeek zelfs drie clubs op het hoogste zondagniveau. Daarnaast zijn er nog diverse verenigingen in lagere klassen actief.

De Treffers heeft in de regio een goede naam en mede daarom een aantrekkingskracht op spelers die net buiten de boot vallen in het betaald voetbal. In het verleden wist Guilliano Grot bij de club uit Groesbeek zijn spaakgelopen carrière weer nieuw leven in te blazen en kreeg hij een herkansing bij NEC. De huidige selectiespelers Martijn Kuiper, Bas Bakker, Jim van Alst, Rob Zegers, Boy Seijkens en Fabian Peppinck waren ooit ook als prof actief, maar hun daden speelden zich toch vooral in de eerste divisie af. Van Alst en Bakker zijn beiden afkomstig uit de opleiding van NEC en speelden vorig seizoen voor respectievelijk Eindhoven en Go Ahead Eagles, maar kregen geen nieuw contract. Fabian Peppinck speelde in het seizoen 2000/01 nog samen met Arjan Human bij RKC Waalwijk. Martin Jol zag wel iets in Peppinck, maar de verdediger / middenvelder kwam in vier seizoenen slechts tot 21 optredens in de eredivisie en belandde via MVV, TOP Oss en Eindhoven deze zomer bij De Treffers. Andere opvallende spelers zijn de aanvallers Luuk D'Hooghe en Roël Fernand. Laatstgenoemde is een behendige aanvaller die tegen ACV een goede rol vertolkte. Het doel van De Treffers wordt verdedigd door Erik Makaay, inderdaad de broer van Feyenoorder Roy.

Vorig seizoen moest De Treffers de titel in de zondaghoofdklasse C aan WKE laten. Die ploeg werd, zoals bekend door ASWH na strafschoppen verslagen in de eerste ronde. Dit seizoen verloor De Treffers op de openingsdag van de competitie opnieuw van WKE en heeft het na vier duels zes punten. Desondanks is de verwachting dat De Treffers gewoon weer gaat meestrijden om de titel. Het zal dus geen makkelijke avond worden voor ASWH, dat echter wel graag naar de derde ronde gaat. Zowel sportief als financieel is dat uiterst aantrekkelijk. Niet alleen levert elke extra ronde geld op, maar het zorgt ook voor uitstraling. Want wie herinnert zich niet hoe ASWH vorig jaar, mede door een hoofdrol voor Arjan Human, de profs van Cambuur Leeuwarden uit de beker kegelde? Of de uitwedstrijd bij Roda JC? Het zou schitterend zijn als er opnieuw zo'n mooie wedstrijd uit zou kunnen rollen in een derde ronde. Daarom kan ASWH alle steun goed gebruiken. Stap dus in de supportersbus of de auto en kom naar Groesbeek!
HOOFDKLASSE A
huidige stand
STAND

Ter Leede 4 4 0 0 12
FC Lisse 4 3 0 1 9
Katwijk 4 2 2 0 8
SHO 4 2 1 1 7
Rijnsburgse B. 4 2 1 1 7
Noordwijk 4 2 1 1 7
ASWH 4 1 2 1 5
Zwaluwen '30/ 4 1 2 1 5
Capelle 4 1 1 2 4
Barendrecht 4 1 1 2 4
Excelsior M. 4 1 0 3 3
Quick Boys 4 1 0 3 3
DOTO 4 1 0 3 3 2-
TOGR 4 0 1 3 1 3-
ASWH
**************
Kampioen Zaterdag Hoofdklasse
2000/2001, 2001/2002 +
algeheel landskampioen + winnaar Supercup 2004/2005