De Treffers - HSC'21 en uitslagen 23-09

14.30 uur De Treffers 1 HSC '21/Brein 1 ( Haaksbergse Sport Club) 4-0

scheidsrechter Huizinga, B.H.

De Treffers venijdig in slotfase

De Nijerfbewoners kregen na rust een stevig duwtje in de rug, toen HSC al vrij snel
met 10 man verder moest, omdat Robert Wilens een overigens terechte rode kaart kreeg vanwege een pittige overtreding op Fabian Peppinck.

Rob Zegers stond na lang dubben toch om 14.30 uur op het veld. Dat hij niet helemaal fit was, bleek in de 2e minuut: Saïd Echargui zocht en vond met een hoge voorzet de nijvere Treffersaanvoerder. Zegers kapte tegenstander Holtkamp simpel uit, maar wist vervolgens niet meer dan een zacht rollertje te produceren. Zijn verdere spel leed er gelukkig niet onder. In de 5e minuut kopte Jasper Zuidwijk naast op een hoekschop van Aleh Putsila. De toon was gezet. De thuisclub wilde druk zetten. Pas na een kwartier was er de eerste doelpoging van de Haaksbergenaren. Het schot van Pothast was een gemakkelijke prooi voor doelman Erik Makaay. Even later had Putsila geluk, dat hij aan de bal kwam; zijn inzet ging naast. Na een klein half uur torende Jasper Zuidwijk opnieuw ver uit boven zijn directe tegenstanders op een hoekschop van Putsila. Nu ging de bal voorlangs. Het waren enkele oprispingen in een verder vrij vlakke eerste helft. Met één duidelijke uitzondering. In de 37e minuut omspeelde Saïd Echargui enkele tegenstanders om de bal vervolgens vanuit een onmogelijke hoek over doelman Van Hoof in het net te lepelen: 1 – 0.

Een klaterend applaus was zijn loon. Knullig balverlies in de Treffersachterhoede had HSC bijna de niet verdiende gelijkmaker bezorgd. Sander ter Maat schoot langs een leeg doel. Na rust ging het erg snel. In de 46e minuut kopte Jasper Zuidwijk op de paal uit een vrije trap van Rob Zegers. En één minuut later werd Robert Wilens door scheidsrechter Huizinga vroegtijdig naar de kleedkamer gestuurd, toen deze Peppinck onderuit schoffelde. Het duurde toch even, voordat De Treffers van het daardoor ontstane overwicht wist te profiteren. Sterker nog Bakker moest met een correcte tackle eerst nog even Ter Maat het scoren beletten. Maar vervolgens had Roël Fernand met iets meer vertrouwen in zichzelf toch tenminste een van de drie door hemzelf gecreëerde kansen moeten benutten. Ook de opgekomen Bas Bakker slaagde er in de 57e minuut niet in om doelman Van Hoof te passeren, nadat hij door Martijn Kuiper vrij voor doel was gezet. De daaruit voortvloeiende corner was wél effectief. Putsila - wie anders? – legde de bal op het hoofd van Zuidwijk, die snoeihard inkopte: 2 – 0.

Tien minuten later was een ditmaal gemakkelijke scoringsmogelijkheid niet besteed aan Echargui. Kuiper vond met een verre pass Putsila en uit zijn balletje breed schoot Saïd Echargui hoog over een geheel verlaten doel. Dat het nog lang geen tijd was om gas terug te nemen, bleek toen Monnikhof zich langs Ton Verhaar wurmde en van dichtbij op Makaay schoot. Een kwartier voor tijd kwam Luuk d’Hooghe de aanval versterken voor de moegestreden Rob Zegers. En vijf minuten later was de invaller al betrokken bij de 3 – 0, toen hij samen met

Aleh Putsila de bal klaar legde voor Saïd Echargui, die nu wel zijn tweede treffer aantekende: 3 – 0. D’Hooghe was vervolgens in de 87e minuut zelf doeltreffend. Echargui vond met een cross-pass de opkomende Peppinck op rechts. De Treffersback speelde ineens door en d’Hooghe gaf het beslissende tikje: 4 – 0.

Een ruime overwinning, die vertrouwen geeft voor het duel tegen ASWH in de tweede ronde van de KNVB-beker a.s. woensdag om 20.00 uur op Sportpark Zuid.

Met dank aan Jan Peters (foto's)
**************************************************************************
verslag van de HSC site:

HSC'21 heeft een ruime maar verdiende nederlaag geleden bij De Treffers. De Groesbeekse club won na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 4-0.

Breekpunt in de wedstrijd was de onterechte rode kaart die Robert Wilens vijf minuten na rust kreeg. Niet veel later scoorde De Treffers de tweede treffer, waarna het duel gespeeld was. HSC'21 probeerde nog wat te forceren, maar wist weinig af te dwingen. In de slotfase strooide De Treffers nog wat meer zout in de wonden door nog twee keer te scoren.

Ook Paul Krabbe werd na een cynisch applauasje nog met rood weggezonden door de incompetente scheidsrechter Huizinga.

Paul Krabbe was allerminst te spreken over de leiding van Huzinga, maar wilde daar de nederlaag niet op afschuiven. "We hebben dik verdiend verloren. De belachelijke rode kaart voor Wilens was voor ons funest, maar daar is de nederlaag niet aan te wijten. We kwamen vandaag duidelijk op alle fronten te kort."

Toeschouwers: 500
* SVBO kwam snel op voorsprong, maar Achilles '29 kreeg diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar net als eerder dit seizoen stonden paal en lat een goal in de weg. Na rust boog Achilles '29 binnen twee minuten de achterstand om in een voorsprong. Roy Grootaert miste namens Achilles nog een strafschop. Vlak voor tijd sleepte SVBO, door een geweldige knal vanuit een vrije trap, het tweede punt van dit seizoen uit het vuur.

WSV - WKE 1-4
0-1 Theo Gennissen (9.)
0-2 Berend Oosting (28.)
0-3 Theo Gennissen (47.)
1-3 Henry Rozen (48.)
1-4 Bas Hooiveld (89.)
Rode kaart: Jeroen van Schoonhoven (WSV)
Toeschouwers: 450
* WKE kende weinig problemen met WSV, dat al bij rust op de knieën was gedwongen. De thuisclub kon zonder Ozcan en Erdal die op pad waren met het Turks futalteam geen vuist maken. In de tweede helft kwamen de Apeldoorners nog weer even terug, maar echt lastig konden zij het WKE niet maken. De bezoekers kregen in de counter veel mogelijkheden om de score op te voeren, maar dat gebeurde pas in de laatste minuut vanaf de strafschopstip.

Babberich - Rheden 3-1
1-0 Jesse Pastoors
2-0 Sander Kuiperij
3-0 Arjan Goorman
3-1 Shiwan Hamdaziz
* Rheden keerde terug op aarde, na een kansloze nederlaag in de streekderby tegen Babberich. Met hulp van de doelman kon Babberich simpel uitlopen naar een beslissende voorsprong.

SC Enschede - De Bataven 0-0
Toeschouwers:250
* De Bataven begon sterk aan het duel, maar gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over. Dat de achilleshiel van SC Enschede in de aanval ligt werd vandaag echter weer duidelijk.

FC Lienden - Quick '20 2-1
1-0 Cor Prein (5.)
1-1 Tim Engbers (60.)
2-1 Jordi Brands (85)
Toeschouwers: 600
*FC Lienden was voor rust de betere ploeg en de voorsprong had groter kunnen zijn wanneer Cor Prein een strafschop had benut. Na de pauze schommelde het spel meer op en neer met de betere kansen voor Quick '20. Op het moment dat Quick '20 zich verzoende met een punt en de wedstrijd rustig wilde uitspelen, besliste FC Lienden het duel.

Toeschouwers: 1.000
*De Treffers boekte een klinkende overwinning op rivaal HSC '21. De Groesbekers deden dat door hard voor elkaar te werken. Daardoor kwam er langzaam maar zeker meer lijn in het spel. Vlak na rust kreeg Wilens van HSC'21 rood, waarna De Treffers de wedstrijd snel besliste. Bij HSC '21 is nog veel werk te verzetten, want de ploeg uit Haaksbergen speelde erg slecht. Ook Trainer Krabbe van HSC '21 werd na de 4-0 nog naar de tribune gestuurd.

Be Quick 1887 - Sneek 4-1
0-1 Theo Ydema (3.)
1-1 Rudmer Wiersma (5.)
2-1 Rudmer Wiersma (79.)
3-1 Willem Lanjouw (81.)
4-1 Michiel van Gessel (88.)
Rode kaart: Jerrel Wolfgang (Sneek, 80.)
Toeschouwers: 275
* Na een spectaculaire openingsfase gebeurde er lange tijd weinig in het duel waarin Be Quick wel de betere ploeg was. Een minuut na de 2-1 moest Jerrel Wolfgang van Sneek met direct rood van het veld. Uit de aansluitende vrije trap werd het 3-1 en was het over en uit voor de Friezen. Rudmer Wiersma was de man van de wedstrijd met twee doelpunten en twee assists.