Lienden - De Treffers en uitslagen 27-28 okt.

Rheden 1 - Quick '20 0-3
SVBO 1 - HSC '21/Brein 0-2
WSV - Sneek 5-0

De Treffers heeft nederlaag aan zichzelf te danken

Weinig mensen zullen in de rust gedacht hebben dat de wedstrijd FC Lienden tegen De Treffers zou eindigen in een 2-1 overwinning voor FC Lienden.
Na een geweldige start van De Treffers kwam de Groesbeekse hoofdklasser na een kwartier spelen op een verdiende voorsprong. Ricky Bochem scoorde de 0-1 voor zijn team.
De doelpuntenmaker zorgde constant voor gevaar, samen met Fabian Peppinck, die vaak mee naar voren kwam en het de defensie van Lienden knap lastig maakte.
Peppick stond na ruim een half uur spelen alleen voor doelman van den Top, nadat hij de bal aangespeeld had gekregen van Bochem. De keeper van Lienden redde met moeite verwerkte de bal tot corner.
Daarvoor stond Bochem eveneens alleen voor keeper van den Top, maar ook bij zijn actie stond de doelverdediger in de weg.
Dat van den Top goed in de wedstrijd zat, bleek elke keer weer opnieuw. Bijna onmogelijke ballen hield hij eruit, met als voorbeeld een schitterd geplaatst schot van Rob Zegers.
Kansen werden er in de eerste helft genoeg gecreëerd door de rood- zwarten, doelpunten vielen er weinig. Het spel van Lienden was effectiever. Met nog een aantal seconden tot aan de rust scoorde Erik de Kruyk de gelijkmaker. Ruststand: 1-1.

In de tweede helft was het spel minder goed aan de kant van De Treffers. Al vlot na de pauze werd er gewisseld door trainer Eus Marijnissen. Jelmer Rumathé kwam in het veld voor Bjorn Suppers. Niet veel later werd er gescoord door Lienden. Frank Hol kon makkelijk binnenkoppen en zette de 2-1 op het scorebord.
Enkele minuten later volgde er nog een kans voor Lienden, maar Erik Makaay redde goed.
Door De Treffers werd er weinig gecreëerd, wat ook wel bemoeilijkt werd door de vele mensen achterin bij Lienden. De grootste kans op de gelijkmaker voor De Treffers ontstond even voor het eindsignaal. Een schot van Said Echargui eindigde op de lat en daarmee lieten de rood- zwarten drie heel belangrijke punten liggen.

Aanstaande woensdag speelt De Treffers tegen NEC in de derde ronde van de KNVB- beker. De wedstrijd op Sportpark Zuid begint om 20.00 uur.
Op zondag 4 november speelt het eerste elftal van De Treffers een thuiswedstrijd tegen SC Enschede. Aanvang: 14.30 uur.

Toeschouwers: 850
*De Treffers had de eerste helft een overwicht, maar verzuimde na de 1-0 een ruimere voorsprong te nemen. De Groesbekers hielpen diverse goede mogelijkheden om zeep. Maar aan de andere kant was Lienden ook dicht bij een treffer toen de Kruijk na slordig uitverdedigen de bal op de onderkant van de lat schoot. Diep in blessuretijd van de eerste helft kwam Lienden langszij. Nadat de ploeg uit de Betuwe vlak na de pauze op voorsprong was gekomen leek er iets geknakt bij De Treffers. De ploeg probeerde het nog wel, maar FC Lienden stroopte de mouwen op en hield op basis van vechtlust de drie punten in eigen huis.

Hans Kraay jr: Kaarten wegens praten voortaan taboe

FC Lienden trainer Hans Kraay jr. gaat voortaan hard optreden tegen spelers die tegen gele kaarten oplopen wegens praten tegen de scheidsrechter. Directe aanleiding voor de maatregel zijn de drie rode kaarten die de spelers van FC Lienden opliepen tegen Be Quick 1887 vorige week zondag.

"U mag weten dat ik onze groep heel duidelijk heb verteld dat kaarten voor praten van nu af aan consequenties hebben. Financieel en sportief." Dat schrijft Hans Kraay jr. op de website van FC Lienden. Kraay reageert hiermee op de teleurgestelde reacties van supporters van FC Lienden na de wedstrijd tegen Be Quick. Die zagen FC Lienden nog bijna van een 3-0 achterstand terug komen, maar de club ging mede door de rode kaarten, allemaal twee keer geel, met 5-2 het schip in.

De scheidsrechter was in de ogen van sommigen de gebeten hond, maar daar wil Kraay niets van weten: "Dat is namelijk onze schuld en niet van de scheidsrechter. Een beetje zelfkritiek kan nooit kwaad."

Kraay jr. verzamelde in zijn actieve voetbal loopbaan ook de nodige kaarten, maar hij benadrukt dat die niet vielen vanwege babbelen tegen de scheidsrechter: "Als speler in de ere- divisie, de eerste divisie, in Engeland en Amerika heb ik in 600 wedstrijden nog nooit een kaart gepakt voor praten. Als coach ben ik er trots op dat toen wij kampioen werden in de tweede klas wij de minste kaarten hadden. Bij promotie naar Hoofdklasse idem dito

Voorbeschouwing C: Toppers en tobbers

Toppers tegen toppers en tobbers tegen tobbers. Zo laat zich het komende speelweekeinde zich misschien het best omschrijven. Zes clubs uit het linkerrijtje ontmoeten elkaar en dat betekent dat ook zes clubs uit het rechterrijtje de degens kruisen. En een blik op de stand leert ons dat na dit weekeinde het huidige linker en rechterrijtje waarschijnlijk uit dezelfde clubs zal blijven bestaan.

Koploper WKE kan de eerste periodetitel binnen slepen. Een punt in en tegen Babberich is daarvoor voldoende. Maar Babberich heeft dit seizoen een sterke selectie, dus het zal geen makkelijke opgave worden voor WKE. Bovendien is de vraag hoe WKE de eerste competitie nederlaag tegen Achilles ’29 verwerkt heeft. In de beker werd met dubbele cijfers afgerekend met Steenwijker Boys, maar Babberich is natuurlijk van een andere categorie.

De achtervolger van WKE, De Treffers, moet naar FC Lienden. FC Lienden haalde na de rood/gele en verloren wedstrijd tegen Be Quick 1887 hun gram in de beker en versloeg het arme Driel met 10-0. Trainer Hans Kraay eist op het veld stilte van zijn spelers als het om beslissingen van de scheidsrechter gaat. Want kaarten vanwege praten wil Kraay niet meer zien op het veld. De Treffers wint de eerste periode als Babberich van WKE weet te winnen en de Groesbekers zelf de drie punten uit Lienden mee nemen.

Achilles ’29 verloor dit seizoen nog niet. Het bezorgde WKE de eerste nederlaag en de spelers weten elkaar soms akelig goed te vinden. Alleen stond het vizier een paar wedstrijden niet echt op scherp, anders had de ploeg zeker een plekje hoger gestaan dan de huidige derde plaats.Maar ook de tegenstander De Bataven liet onnodig punten liggen. Desondanks staat de ploeg uit Gendt op een keurige vierde plaats. En dat is niet slecht voor een promovendus.

De winnaar van het duel Rheden-Quick ’20 zou in theorie in het linkerrijtje kunnen komen. Rheden won de eerste drie wedstrijden van tegenstanders waar ze de punten van wilden pakken, de concurrenten in de degradatiestrijd, maar daarna volgden vier nederlagen op rij. Bij Quick ’20 kondigde trainer Freek van Oenen aan te vertrekken na dit seizoen. Van Oenen wilde met Quick ’20 hoog eindigen in de Hoofdklasse C, maar de ambities van de club uit Oldenzaal kwamen volgens zijn zeggen niet overeen met de praktijk.

SVBO en HSC ’21 boekten anderhalve week geleden hun eerste overwinning. Van SVBO was dat een beetje te verwachten, maar HSC werd vooraf veel hoger ingeschat. Trainer Paul Krabbe wil rustig bouwen aan zijn ploeg en zegt dat het op termijn allemaal wel goed komt. Of dat ook zo is, is koffiedik kijken. Feit is wel dat beide ploegen de punten hard kunnen gebruiken.

De enige confrontatie tussen het rechterrijtje, Sportclub Enschede, en het linkerrijtje, Be Quick 1887, is vooral nostalgisch. Beide clubs zijn de enige algehele landskampioenen van de clubs die in de hoofdklasse acteren. Be Quick in 1920 en Sportclub Enschede in 1926. Maar nu wil Sportclub Enschede eindelijk eens een overwinning na vijf gelijke spelen en Be Quick wil eerherstel na de nederlaag tegen Babberich.