Smit
Ankersmit, hubbers, zuidwijk, Bram van Wanroy(A1)
Janssen,Bochum,Michels(Derek de Bruin,A1)
Said, Sissing (Ochene A1), Putsila

Voor de pauze drong De Treffers aan en loerde WSV vooral op de counter. Beide ploegen kregen nogal wat kansen, maar kregen de bal er voor de pauze niet in. De Treffers opende de score na een kleine 20 minuten in de tweede helft. Aleh Putsila schoot een vrije trap in de uiterste hoek. WSV ging aanvallender spelen, maar moest het laatste kwartier met tien man verder na twee gele kaarten voor Cihan Özcan. De eerste weas voor een overtreding, de tweede wegens protesteren over die kaart. De Treffers buitte de man meer situatie in de slotfase uit door doelpunten van Ricky Bochem en een laag hard schot van Putsila.

WKE neemt voorschot op de titel

WKE heeft vanmiddag een voorschot op de titel genomen. De uitwedstrijd tegen FC Lienden werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Paul Weerman in de eerste helft. De andere topper, de derby tussen Quick '20 en HSC '21 werd in de slotfase in het voordeel van Quick '20 beslist. Michel Lage Venterink maakte vlak voor tijd de enige treffer.

De Treffers en Achilles '29 wonnen beide hun wedstrijd. De Treffers versloeg in Apeldoorn WSV met 3-0. WSV blijft daardoor in de problemen. Achilles '29 was thuis met 2-0 te sterk voor Alcides. Alcides staat door de nederlaag voorlaatste.

Babberich klom door een 2-3 overwinning in en tegen Sneek over de Meppelers heen. De Bataven werd compleet weggespeeld door SC Joure. De Friezen wonnen in Gendt met 3-0. De Bataven kan degradatie nauwelijks meer ontlopen, terwijl Joure verzekerd is van nog een jaar hoofdklasse. Datzelfde geldt voor Be Quick 1887 dat thuis met 1-0 van Germania won. Germania zit daardoor nog in de gevarenzone.

FC Lienden - WKE 0-1
FC Lienden en WKE maakten er in de eerste helft voor ruim 2000 toeschouwers een waar spektakelstuk van. Na twee minuten kreeg WKE de eerste grote kans. Een vrije trap van Erik Eleveld werd door Will Koops ingekopt, maar Armand van de Top van FC Lienden verwerkte de bal tot corner. Uit die hoekschop ontstond een enorme scrimmage voor het Lienden doel, maar de bal ging er niet in.Frank Hol schoot namens Lienden na een klein kwartier net naast, na terugkoppen van Jeroen van de Kerkhof. Paul Weerman van WKE miste daarna twee kansen. De eerste schoot hij naast, de tweede kopte hij over. Maar bij de derde poging was het wel 1-0 voor WKE. Weerman kopte een voorzet van Wille Koops via de paal in het Lienden doel. WKE doelman Raymond Beukeveld hield FC Lienden van de gelijkmaker af door een prima redding op een schot van Jeroen van de Kerkhof. Armand van de Top moest al zijn keeperstalenten aanwenden na een inzet van WKE'er Kevin Mooibroek. Na de pauze was het over met het spektakel. WKE liet Lienden komen, maar de ploeg van Hans Kraay was onmachtig om iets aan de achterstand te doen. De verdediging van WKE stond goed opgesteld en wist wel raad met de hoge voorzetten waarmee FC Lienden het nog probeerde.

De Bataven - SC Joure 0-3
In voorgaande wedstrijden kreeg De Bataven voldoende mogelijkheden om te scoren, maar dat was vanmiddag niet het geval. Joure was op alle fronten beter en stond bij de rust met 2-0 voor door doelpunten van Shutlan Axwijk en Peter Buise. Na de pauze kreeg Joure veel kansen op meer, maar pas in de slotfase zette Peter van der Slot de 3-0 eindstand op het bord.

Be Quick 1887 - Germania 1-0
Na een slechte eerste helft opende Be Quick vlak na de thee de score toen Jorco van Hezel een hoekschop van Rudmer Wiersma binnen kopte. Wiersma faalde later oog in oog met Germania doelman Bart van de Beek en Martijn Bosman schoot een vrije trap op de paal. Aan de andere kant profiteerde Patrick van Leeuwe bijna van een blunder van Be Quick doelman Remco Molenaar. In de slotfase had Stefan Metz namens de Groningers nog de 2-0 op de schoen, maar hij schoot net naast.

Achilles '29 - Alcides 2-0
De prima periode die Alcides vorige maand beleefde heeft blijkbaar zijn tol geeist, want de Meppelers moesten met nogal wat invallers spelen. Voor de pauze kon Alcides het nog een beetje bijbenen en kreeg het zelfs de beste kans via Chantal Keo. Maar na de rust walste Achilles over Alcides heen en de Meppelers mochten blij zijn dat de schade tot 2-0 beperkt bleef. Maarten Smulders en Luuk d'Hooghe waren de doelpuntenmakers van Achilles '29

Quick '20 - HSC '21 1-0
De eerste grote kansen waren vanmiddag voor HSC '21. Daan Akkerman was twee keer dichtbij. Eerst met een kopbal en even later werd zijn schot nog net gekeerd door Quick '20 doelman Mark Averdijk. Jordi Kamphuis miste namens Quick '20 en Appie Altunbas zag zijn inzet na een fraaie aanval op de paal uiteen spatten. Na de pauze schoot Chris Elfrink namens HSC '21 op de paal. Maurice Bartelds probeerde het met een kopbal voor HSC, maar ook die miste doel. Aan de andere kant schoot Jordi Kampuis net naast. Vlak voor tijd viel de winnende treffer voor Quick '20. Een vrije trap van Sander van der Meer werd niet goed weggewerkt en Michel Lage Venterink schoot de 1-0 binnen. Daan Akkerman kreeg nog de unieke kans op de gelijkmaker, maar hij kopte niet zuiver genoeg in. Quick '20 lijkt door de winst nog de enige serieuse belager van WKE, maar dan moet er donderdag wel gewonnen worden van FC Lienden. Quick '20 heeft in die inhaalwedstrijd nog meer belangen, want ook de tweede periodetitel kan dan gepakt worden. Een puntje is daarvoor voldoende.

Sneek Wit Zwart - Babberich 2-3
Babberich is na de winst op Sneek Wit Zwart naar de 12e plek gestegen en dat betekent in ieder geval geen directe degradatie aan het einde van de rit. Het leek er in Sneek eerst niet op dat dit zou gebeuren, want de Friezen kwamen na de pauze op een 1-0 voorsprong via Sjouke Pieter Oosterling. Maar Sneek Wit Zwart begon fouten te maken en Babberich profiteerde daarvan. Arjan Goorman, Abdel Haouli en Jihad Ouchene zetten Babberich op een 3-1 voorsprong. Chekina Nzoko zorgde nog wel voor 3-2, maar verder kwam Sneek niet.