zaterdag

De Treffers - Lienden

videobeelden HSC'21 - De Bataven (RTV Oost)

videobeelden Be Quick - Achilles'29 (bijzonder Sportief.nl)

videoverslag WKE - Quick'20 (Rtv Oost)

De Gelderlander over De Treffers - Lienden

De Gelderlander over Be Quick - Achilles'29


De Gelderlander over Germania - Sneek Wit Zwart

19-apr-2009 14:30 uur De Treffers - Lienden
scheidsrechter Loenen, A.G.J. van!!
2-2
1-0 Saïd Echarqui (30.)
1-1 Solomon Caulley (38)
1-2 Jordi Brands (63)
2-2 Bas Bakker (69, pen.)
Rood: Erik Makaay (De Treffers), Frank Hol (FC Lienden 2 keer geel)
De Treffers - FC Lienden 2-2
Na wat kansen over en weer kreeg Aleh Putsila de grootste names De Treffers, maar hij kopte net over. Doelman Erik Makaay van De Treffers moest er met rood vanaf na 27 minuten, omdat hij hands maakte buiten het strafschopgebied. Ondanks de man minder kwam De Treffers op voorsprong. Na een corner van Ricky Bochem scoorde Saïd Echarqui na een dik half uur. Ruim vijf minuten later zette FC Lienden een mooie aanval over veel schijven uit.Frank Hol gaf de laatste voorzet waaruit Solomon Caulley kon raak schieten: 1-1 Hol kon er vlak voor rust met twee keer geel en dus rood vanaf en stonden de ploegen weer met net zoveel menen op het veld. Na de pauze kopte Putsila namens De Treffers op de paal. Jesse Pastoors van Lienden kapte en draaide zich voor De Treffers doelman Dennis Smit, maar Smit stopte de inzet. Uit een corner van Pastoors viel de tweede voor Lienden. De afgeslagen bal werd door Jordi Brands keihard laag ingeschoten. Nog geen tien minuten later was het vanaf de stip weer gelijk. De Treffers kreeg na een overtreding van Lienden doelman Armand van de Top op Ahmet Kilic een strafschop die door Bas Bakker onberispelijk werd ingeschoten. Ricky Bochem schoot namens De Treffers net over en voor Lienden waren er nog kansen Pastoors en twee keer Erik de Kruijk, maar het bleef 2-2.

WKE – Quick’20 4-0
1-0 Paul Weerman
2-0 Paul Weerman
3-0 Theo Gennissen
4-0 Paul Weerman

SC Joure – Alcides 3-1
1-0 Zabih Etemadi (2.)
2-0 René Geertsma (37.)
2-1 Erwin Scholte ter Horst (62.)
3-1 Nico de Jong (80.)

Babberich – WSV 2-1
1-0 Simon Rooks (20.)
2-0 Arajan Goorman (49.)
2-1 Resa Ngarigota (57.)

HSC’21 – De Bataven 3-1
1-0 Maurice Bartelds
2-0 Robert Wilens 2-0
2-1 Martijn ten Brinke
3-1 Robert Wilens

Germania – Sneek Wit Zwart 2-1
1-0 Gijs Diebels
2-0 Patrick van Leeuwe (penalty)
2-1 Theo Ydema

Be Quick 1887 – Achilles’29 2-2
0-1 Bob Verweij (44.)
1-1 Rudmer Wiersma (82.)
2-1 Rudmer Wiersma (89.)
2-2 Maarten Smulders (90 +7)
Rood: Rudemer Wiersma (Be Quick, 2 keer geel)
Toeschouwers: 500
-------------------------
Goede zondag voor WKE en HSC \'21Van de zes titelkandidaten in de hoofdklasse C deden vanmiddag WKE en HSC \'21 goede zaken. Koploper WKE won in de topper tegen Quick \'20 met maar liefst 4-0. Paul Weerman scoorde drie keer. HSC \'21 won in eigen huis van De Bataven met 3-1 en rukte achter WKE op naar de tweede plaats. De overige drie titelkandidaten speelden gelijk. De Treffers en FC Lienden hielden het op 2-2 en beëindigden de wedstrijd bovendien allebei met tien man. Achilles \'29 kwam uit tegen Be Quick 1887 ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Onderin is het doek voor De Bataven na de 3-1 nederlaag bij HSC \'21 bijna gevallen. De 12e plaats en nacompetitie lijkt nog het hoogst haalbare. Babberich kwam van de laatste plaats af door een 2-1 overwinning op WSV, dat daardoor ook weer vol in de zorgen zit. Joure deed op eigen veld goede zaken door Alcides met 3-1 te verslaan. Ook Germania verschafte zich lucht door een 3-1 winst op Sneek Wit Zwart.Be Quick 1887 - Achilles \'29 2-2
Achilles \'29 had in de eerste helft een licht overwicht, maar had voornamelijk de beste kansen. Gradus Hempenius tikte een voorzet net over, Luuk dHooghe schoot net naast en Ivo Rigter stuitte eerst op Be Quick doelman Remco Molenaar, had de hoek daarna voor het uitzoeken, maar schoot tegen een Groningse verdediger aan die op de lijn stond. Vlak voor de pauze was het wel raak voor Achilles toen Bob Verweij een corner van Hempenius van dichtbij binnen kopte. Na de thee ging Be Quick op jacht naar de gelijkmaker en moest Achilles \'29 ver terug. Rudmer Wiersma en Raymond Bolt kregen grote mogelijkheden op een doelpunt. In de 82e minuut was Wiersma wel succesvol na goed doorzetten van Stefan Metz. Nadat Metz nog een kans om zeep had geholpen wist Wiersma in de voorlaatste minuut de 2-1 aan te tekenen. Wiersma moest er kort daarna met zijn tweede gele kaart vanaf. Achilles gooide alles naar voren en over de gelijkmaker werd nog lang nagepraat. Be Quick doelman Molenaar schoot de bal uit vanwege een blessurebehandeling van een Achilles speler. Die was tegelijkertijd werd opgekrabbeld. Achilles gaf de bal niet terug en Maarten Smulders schoot, vauit de aanval die daar op volgde, diep in blessuretijd de 2-2 binnen. \"Voor de rust hadden we al met 2-0 voor moeten staan\", zei Achilles \'29 trainer Eric Meijers na afloop. \"Na de rust kregen we geen grip meer op Be Quick, dat was ook hun verdienste. Ze gingen met Stefan Metz dieper spelen. Maar vooraf is 2-2 op de Esserberg een goed resultaat\".

Babberich - WSV 2-1
Babberich weigert zich neer te leggen bij degradatie en boekte een uiterst belangrijke overwinning op WSV. Al na 12 seconden ontsnapte WSV toen de bal al op de Apeldoorner paal belandde. Babberich was in de matige wedstrijd de betere ploeg en kwam na 20 minuten op voorsprong. Simon Rooks haalde vlak bij de achterlijn hard uit en via de borst van WSV doelman Rudi Kamphuis belandde de bal in het doel. Kamphuis maakte zijn fout daarna wel goed door een paar prima reddingen. Vlak na de pauze zette Arjan Goorman Babberich op 2-0 na een corner. Niemand van WSV greep in en Goorman benutte het buitenkansje. Dezelfde Goorman viel even later zwaar aangeslagen uit en werd naar het ziekenhuis vervoerd. De eerste keer dat WSV gevaarlijk werd was het meteen raak. Resa Ngarigota was de doelpuntenmaker. In de slotfase drong WSV nog aan, maar ondanks een trio kansen bleef het 2-1.

SC Joure - Alcides 3-1
Alcides startte met de 43-jarige Claus Boekweg in de basis. Boekweg was afgelopen seizoen gestopt, maar vanwege de personele problemen speelt hij weer voor de Meppelers. Oane Hornstra maakte in de 2e minuut een overtreding op Boekweg, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Zabin Etamadi zorgde voor de 1-0 voorsprong voor de Friezen. Alcides was daarna de bovenliggende partij en dook vaak gevaarlijk voor het doel van Joure op. Shutlan Axwijk kreeg namens Joure de grootste kans, maar hij faalde in de afwerking. René Geertsma van Joure deed wat Alcides na liet: scoren. In de 37e minuut maakte hij 2-0 voor Joure. Na ruim een uur kreeg Alcides loon naar werken en na een corner van Yume Ramos maakte Erwin Scholte ter Horst 2-1. Alcides ging op jacht naar de gelijkmaker, maar vanuit een counter maakte Nico de Jong 3-1 voor Joure en besliste daarmee de wedstrijd.zondaghoofdklasse.nl