videoverslag Sneek - Joure (vanaf minuut 8)

13-apr-2009 14:00 uur, Babberich - De Treffers 2-1

0-1 Aleh Putsila (2)
0-2 Bjorn Suppers (9)
1-2 Mohassin Ouchene (70)

De Treffers stond al vlot op een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Babberich. Aleh Putsila scoorde na een voorzet van Kevin Sissing. Een een paar minuten later was het Bjorn Suppers die met een hard schot de 2-0 aantekende. De bezoekers kregen nog een aardige kans via Said Echargui, maar die bal werd nog van de lijn gehaald. Het duel sukkelde in tot halverwege de tweede helft Babberich via Mohassin Ouchene wat terug deed. Babberich pompte alles daarna opportunistisch naar voren, maar de De Treffers defensie bleef overeind. De Treffers blijft door de moeizame winst mee doen om de titel, terwijl degradatie voor Babberich dichterbij is gekomen.

Be Quick 1887 - HSC\'21
Al binnen tien minuten zat HSC\'21 op rozen na twee doelpunten van Daan Akkerman. Van dichtbij schoot hij na een corner van Tim Pothast de openingstreffer binnen. De tweede viel na een scrimmage, maar daar hing een zware buitenspellucht aan. De wedstrijd zakte daarna naar een bedenkelijk niveau. Alleen Robert Wilens van HSC\'21 had nog een fraaie actie in huis, maar zijn schot ging naast.In de tweede helft startte Be Quick furieus. De Groningers profiteerden van het uitvallen van de geblesseerde Jordi Holtkamp. De HSC verdediging liet Raymond Bolt helemaal vrij staan. Bolt rondde een mooie lange voorzet van Wieger van der Ven af met een verwoestende uithaal. HSC zakte ver weg en de Groningers kregen via Van der Ven en Bolt twee riante kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Be Quick had de arbitrage ook niet mee toen Van der Ven geen strafschop kreeg, terwijl hij duidelijk werd vastgehouden in het strafschopgebied. In blessuretijd moest HSC doelman Mark Veurink vol aan de bak om een geplaatste kopbal van Kevin Waalderbos over de lat te tikken.

FC Lienden - De Bataven 4-1
De eerste kans was voor De Bataven, toen Wahid Rashidi alleen op Armand van de Top van Lienden af kon gaan, maar die verwerkte de bal tot corner. Rik van de Langenberg en Jeroen van de Kerkhof misten namens Lienden daarna kansen. Stephen Konneman van De Bataven was ook dichtbij. Halverwege de eerste helft vloerde De Bataven doelman Berry Peters de doorgebroken Willem Hupkes. Peters kwam er met slechts geel vanaf, maar de hevig protesterende hulptrainer van FC Lienden Piet de Kruif, die vond dat Peters van het veld moest, kreeg wel rood. Jeroen van de Kerkhof maakte vanaf de stip 1-0 voor FC Lienden. Rein Meekels en Gertie Rikken kregen namens De Bataven de kans op de gelijkmaker, maar die viel niet. Na de pauze zette Van de Kerkhof Lienden op een 3-0 voorsprong. Bij de eerste kon hij alleen op Peters af en rondde dat succesvol af. De tweede werd vanaf de rand van het strafschopgebied binnen geschoten. De Bataven kwam via de stip terug tot 3-1. Solomon Caulley zou hands gemaakt hebben en Cor Prein schoot de strafschop binnen. Meekels van De Bataven moest er met rood vanaf, nadat hij Hupkes die aan de zijlijn provocerend een balletje hoog hield, hard torpedeerde. In de slotfase werd Jesse Pastoors in het strafschopgebied neergelegd na een fraaie actie en Jeroen van de Kerkhof schoot zijn vierde van de middag binnen. Van de Kerkhof heeft 19 treffers achter zijn naam staan en is daarmee de meest scorende spits in de zondaghoofdklasse.

Quick\'20 - Achilles\'29 0-3
Achilles\'29 was op alle fronten wat slimmer en sterker dan Quick\'20 en dat leidde tot een eenvoudige en ruime 3-0 zege voor de Groesbekers. Aanvankelijk ging het duel nog gelijk op, maar nadat Luuk d\'Hooghe al na zeven minuten voor de openingstreffer had gezorgd speelde Quick\'20 een verloren wedstrijd. Achilles\'29 zakte wat in en liet Quick\'20 het spel maken. Daar konden de Oldenzalers vandaag niet mee overweg, want de ploeg van René Nijhuis werd amper gevaarlijk. Achilles\'29 des te meer. Halverwege de eerste helft verdubbelde Ivo Rigter de score en kort voor rust gooide opnieuw d\'Hooghe de wedstrijd in het slot. Quick\'20 probeerde nog wat te forceren en Nijhuis bracht na ruim een half uur spelen aanvaller Altunbas al voor verdediger Van Benthem. Het mocht echter niet baten. Quick\'20 bleef ongevaarlijk en omdat Achilles\'29 het verder ook wel best vond zakte de wedstrijd in de tweede helft behoorlijk in.

Germania - WKE 0-1
WKE pakte met veel pijn en moeite de drie punten in Groesbeek. Een doelpunt van Theo Genissen, halverwege de eerste helft gescoord bleek uiteindelijk beslissend. Voetballend deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en germania kreeg dan ook de nodige kansen op een beter rusltaat. Toch mocht Germania het alleen zichzelf aanrekene dat het de wedstrijd puntloos eindigde. In de 77e minuut slaagde Patrick van Leeuwe er zelfs vanaf de strafschopstip niet in om doelman Beukenveld te passeren. Met het oog op de topper tegen Quick\'20 boekte WKE dus een gelukkige, maar wel heel erg belangrijke zege.

WSV - Alcides 2-2
WSV en Alcides deelden de punten, daar waar beide concurrenten eigenlijk vooral baat hadden bij een zege. WSV om definitief afstand te nemen van de gevarenzone en Alcides om boven de streep te belanden. Het werd door de positieve instelling van beide teams een aardig duel, dat niettemin in een terechte puntendeling eindigde. Alcides opende het duel na twintig minuten door een doelpunt van Yume Ramos. De fase van aftasten as daarmee voorbij en al vrij snel tekende Samir Makhouki voor de gelijkmaker, na een mooie aanval via Lieferink en Jens. Ook daarna bleef de wedstrijd aantrekkelijk. WSV nam een kwartier na rust de leiding door veteraan Anouk Roest die een strafschop benutte. Alcides ging daarna verbeten op jacht naar de gelijkmaker en die viel twaalf minuten voor tijd. Mark van Eijk schoot op de lat en in de rebound was Joey van den Berg attent. Beide teams bleven ook daarna voor de winst gaan. Alcides was daar nog het dichtst bij, maar Yume Ramos raakte slechts de binnenkant van de paal.

Sneek Wit Zwart - SC Joure 2-1
Sneek Wit Zwart won vanmiddag de Friese derby van SC Joure en is daarmee zo goed als veilig. Al na tien minuten stond Sneek Wit Zwart op voorsprong. Vanuit een haarscherp uitgevoerde counter scoorde Theo Ydema na een voorzet van Kevin Huitema. De wedstrijd was van beide kanten niet hoogstaand. Desondanks kwam Joure weer op gelijke hoogte toen Oane Hornstra de bal vanuit een corner in het Sneker doel werkte. Na rust stuite Age Hains Boersma eerst nog op Joure doelman Hessel Altenburg, maar Freerk de Jong was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken: 2-1. Harvey Bischop van Sneek moest er daarna met zijn tweede gele kaart vanaf. Maar Joure kon de man meer situatie niet uitbuiten. De bal werd steeds hoog in het strafschopgebied van Sneek Wit Zwart gepompt, maar de lange verdedigers van Sneek wisten daar wel raad mee.