verslag De Gelderlander

Quick'20 - De Treffers 0-3*
(74e Jihad Ouchene, 84e Aleh Putsila, 89e Jihad Ouchene)

Quick'20 - De Treffers 0-3
Quick'20 had tegen De Treffers een moeilijke middag. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog enigszins in balans, al was De Treffers ook in deze fase de bovenliggende partij. De beste kans van de wedstrijd was wellicht zelfs voor Quick'20, maar Appie Altunbas maaide in vrije positie over de bal, waardoor het een makkelijke prooi werd voor doelman Makaay. De Groesbekers kwamen ontketend uit de kleedkamer en waren in de tweede helft duidelijk sterker dan Quick'20. De doelpunten bleven echter aanvankelijk uit, zodat Quick'20 mocht blijven hopen op in ieder geval een punt. De jonge invaller Jihad Ouchene schoot die hoop aan flarden. In de 74e minuut schoot hij De Treffers naar de voorsprong en daarmee was het moreel van Quick'20 definitief geknakt. In het restant van de wedstrijd liep De Treffers zelf nog uit naar een 0-3 zege. Aleh Putsila en opnieuw Jihad Ouchene strooiden nog wat extra zout in de Oldenzaalse wonden.

FC Lienden - Babberich 3-2
FC Lienden leek een makkelijke middag te krijgen, want al na 20 minuten stond de ploeg van Hans Kraay met 2-0 voor doelpunten van Roy van Dijk en Jordi Brands. Jesse Pastoors miste nog een enorme mogelijkheid voor open doel. Maar na de 2-0 liet Lienden het er een beetje bij zitten en kon Leon Romer vlak voor rust namens Babberich met een stift de aansluitingstreffer maken. Een kwartier na de pauze kwam Babberich zelfs op gelijke hoogte via Marvin Homan die een afgeslagen vrije trap binnen schoot. FC Lienden ging op jacht naar de winst. Een kopbal van Roy van Dijk werd nog van de lijn gehaald, maar een kwartier voor tijd scoorde Jeroen van de Kerkhof 3-2 voor Lienden. In de slotfase ging Babberich op zoek naar de gelijkmaker en Lienden ontsnapte aan een tegentreffer toen Homan op de paal schoot.

Sneek Wit Zwart - Be Quick 1887 1-1
Sneek Wit Zwart kreeg voor de pauze een paar dotten van kansen. Age Hains Boersma schoot van dichtbij over en Freerk de Jong faalde oog in oog met doelman Jeroen Vogel van Be Quick. Toch was het Boersma die Sneek op een voorsprong zette. Lang konden de Friezen hier niet van genieten, want Johan Molenaar maakte de gelijkmaker. Na de pauze waren de beste kansen voor Be Quick. Raymond Bolt schoot op de lat, Rudmer Wiersma tegen de paal en Gerben Klaassens stuitte op Sneek doelman Ernst Pieter Bantema en schoot de rebound vervolgens over.

Alcides - HSC'21 1-4
In de eerste fase van de wedstrijd gingen Alcides en HSC'21 gelijk op. De thuisclub nam zelfs de leiding via Marc van Eijk. Opmerkelijk genoeg bleek dat het breekpunt in de wedstrijd, want binnen vijf minuten na de 1-0 nam HSC'21 de leiding en kwam vervolgens ook geen moment meer in de problemen. Tim Pothast en Maurice Bartelds bezorgden de Haaksbergenaren de leiding. HSC'21 nam daarna ook het initiatief volledig over en Alcides kon weinig meer uitrichten. Na 45 minuten zorgde Boy Kamphuis voor de vroegtijdige beslissing. In de tweede helft vond HSC'21 het lange tijd wel goed en kon Alcides geen vuist maken. Vijf minuten voor tijd zorgde invaller Shiwan Hamdaziz met de 1-4 voor de Haaksbergse slagroom op de taart.

WSV - Germania 0-1
WSV had in dit belangrijke duel niets in te brengen tegen Germania. De uiteindelijke 0-1 overwinning was maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Germania was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en duwde WSV in de verdediging. Aan Apeldoornse kant groeide invaller-doelman uit tot man van de wedstrijd. Hij hield Germania lang van scoren af, maar was in de 38e minuut kansloos, toen Cillissen met de punt van zijn schoen een voorste doeltreffend verlengde. Ook in de tweede helft slaagde WSV er niet in om het tij te keren, zodat Germania uiteindelijk met een zuinige, maar verdiende overwinning huiswaarts kon keren. Germania doet daardoor goede zaken in de strijd om handhaving, terwijl WSV het restant van de competitie toch nog moet vrezen.

De Bataven - WKE 0-0
De Bataven deed niet onder voor de koploper uit Emmen vanmiddag en kreeg zelfs de beste kansen. Gertie Rikken was twee keer dichtbij een doelpunt en Zoran Borojevic schoot tegen de paal. WKE was vooral gevaarlijk uit vrije trappen die indraaiden en zo voor het nodige gevaar zorgden voor het doel van De Bataven. Na de pauze werkte Rob Das namens De Bataven de bal twee keer net over het doel van WKE heen. In de slotfase claimde WKE nog een strafschop, omdat een speler van De Bataven hands gemaakt zou hebben in het strafschopgebied. Maar de bal ging niet op de stip en zo bleef het 0-0.

0-1 Thomas Cillissen (38.)

Alcides - HSC \'21 1-4
1-0 Marc van Eijk (16.)
1-1 Tim Pothast (18.)
1-2 Maurice Bartelds (20.)
1-3 Boy Kamphuis (35.)
1-4 Shiwan Hamdaziz (85.)

Sneek Wit-Zwart - Be Quick 1887 1-1