0-1 Robert Wilens (22)
1-1 Umran Bozbiyik (75)
1-2 Gerard Monnikhof (84)
Rode kaart: Umran Bozbiyik (90eDe Treffers, 2x geel)

HSC 21 zet goede reeks ook bij De Treffers voortDe grote vraag voor de wedstrijd van vanmiddag was of koploper HSC 21 na vier relatief makkelijker tegenstanders ook tegen De Treffers overeind kon blijven. Dat lukte, al was had een gelijkspel de verhoudingen wellicht beter weergegeven. Het was echter Gerard Monnikhof die HSC'21 met een fraaie stift de 2-1 voorsprong en dus de volle winst bezorgde.

Door : Rene Waning

De Treffers begon sterk aan het duel. Het startte met twee spitsen en het duurde even voordat HSC'21 daar op ingesteld was. na een kwartier spelen kwam er wat meer balans in de wedstrijd. De score werd niettemin vrij onverwacht geopend door de bezoekers. Uit een snelle tegenaanval scoorde Robert Wilens fraai. Net buiten het strafschopgebied kapte hij twee spelers uit en liet een fraaie trap van zijn voet vertrekken, die in de bovenhoek van het doel tot stilstand kwam.

Na rust brachten de Groesbekers Saïd Echargui binnen de lijnen en ging het weer spelen met drie aanvallers in een poging het tij te keren. HSC'21 kreeg echter steeds meer controle over de wedstrijd. Toch leidde het overwicht tot de verdiende gelijkmaker. Umran Bozbiyik schoot in een onoverzichtelijke situatie door een woud van benen raak.

Met nog een klein kwartier op de klok leken beide ploegen tevreden te zijn met een gelijkspel, totdat Gerard Monnikhof vijf minuten voor tijd HSC'21 met een fraaie stiftbal opnieuw op voorsprong zette. Het slotoffensief van De Treffers leide slechts tot een rode kaart. Umran Bozbiyik liep uit frustratie tegen zijn tweede gele kaart aan.

Trainer Paul Krabbe van HSC'21 was tevreden maar ook realistisch. "Een gelijkspel was ook niet onverdiend geweest, maar ik ben uiteraard blij met de drie punten. We hebben een heel degelijke wedstrijd gespeeld en weinig weggegeven. We hebben vooral volwassen gespeeld. Bovendien zijn we efficiënt met de kansen omgesprongen. Echt spectaculair was het niet, maar dat is niet het belangrijkste als je uit speelt bij De Treffers."

---------------------------------
Twente Boppe in de Hoofdklasse CDe Twentse clubs maken na vijf duels in de hoofdklasse C voorlopig de dienst uit. De kop van de ranglijst wordt gevormd door HSC 21 en Quick 20.

HSC 21 boekte een toch wel verrassende overwinning op De Treffers en kan zich nu niet meer verschuilen. In Groesbeek gaf de efficiëntie van HSC 21 de doorslag, want De Treffers was voetballend zeker niet de mindere.

Door deze zege slaat HSC 21 een gat van vijf punten met De Treffers dat gezelschap heeft gekregen van Quick 20. De Oldenzalers wonnen vrij eenvoudig met 0-2 bij Sneek Wit Zwart.

Germania pakte haar eerste overwinning van het seizoen tegen Alcides (1-0) en De Bataven haar eerste punt, dankzij een doelpuntloos gelijkspel bij Be Quick 1887.

Sneek Wit Zwart - Quick 20 0-2
Quick'20 boekte een degelijke en verdiende overwinning op Sneek Wit Zwart. De Oldenzalers, die zijn geklommen naar de tweede plaats waren sterker dan de thuisclub. Voor de pauze kon Sneek de gasten nog een beetje bijbenen, maar de beste mogelijkheden waren voor Quick 20. Na de pauze was het Quick '20 wat de klok sloeg. In een tijdsbestek van 15 minuten besliste Sargon Gouriye het duel met twee doelpunten. Doelman Ernst Pieter Bantema van Sneek kon zich de eerste van Quick 20 behoorlijk aanrekenen. Sneek Wit Zwart is opvallend genoeg thuis nog puntloos, terwijl het uit al twee keer eist te winnen.

Alcides liep na afloop teleurgesteld het veld af, want er had meer ingezeten dan een nederlaag. Alcides had in het begin het betere van het spel en Jim Jonker kreeg een goede kans om de score te openen. Germania kwam beter in de wedstrijd en kreeg in de tweede helft een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding van Stefano Assenberg op Maikel Fransman. Patrick Ax benutte de penalty. Germania kreeg kansen om de score te verdubbelen. Invaller Raymond Roskamp was twee keer kansrijk, maar miste de scherpte. Alcides probeerde de gelijkmaker te forceren en was via Martin van `t Ende dichtbij, maar de drie punten bleven in Groesbeek.

Be Quick 1887 - De Bataven0-0
Be Quick was vooral in de eerste helft veel sterker dan De Bataven en kreeg na 18 minuten een enorme kans, maar Johan Molenaar schoot van dichtbij over. De Bataven gaf daarna verdedigend niets meer weg, maar was aanvallend krachteloos. Na de pauze probeerde Be Quick het met schoten van afstand en trachtte men Willem Lanjouw met hoge ballen in stelling te brengen. Maar De Bataven defensie gaf geen krimp. Stephen Konneman had namens De Bataven nog een prima actie in huis door twee Be Quick verdedigers te passeren, maar zijn voorzet bereikte geen medespelers.