Videobeelden Sneek Zwart/Wit - WSV

videobeelden Be Quick - Lienden
met dank aan zondaghoofdklasse.nl

26-10-2008 14.30 uur De Treffers - Alcides 1-1

De Treffers leek een makkelijke middag te krijgen toen Rob Zegers, die terug keerde in de basis na een blessure, de 1-0 aantekende na goed doorzetten van Aleh Putsila. De ploeg uit Groesbeek bleef wel sterker, maar wist zich nauwelijks kansen meer te creëren. Alcides kwam onverwacht via Martin van `t Ende na ruim 20 minuten op gelijke hoogte. In de tweede helft had De Treffers veel balbezit, maar echte kansen voor het doel van Alcides keeper Danny van der Vegt kwamen er niet. De Treffers probeerde het vaak met de lange bal waar de Alcides verdediging wel raad mee wist. In de slotfase kroop De Treffers zelfs nog door het oog van de naald toen Yume Ramos van Alcides nog net op doelman Eric Makaay stuitte.

2-0 Willem Lanjouw (17.)
Rood: Willem Lanjouw (Be Quick, 53, twee keer geel), Jeroen van der Kerkhof (Lienden, 84, twee keer geel)

klik hier voor nieuwe stand

HSC'21 pakt na winst de eerste periode

HSC'21 is de verrassende winnaar van de eerste periode geworden. Zelf won de ploeg van de vertrekkende trainer Paul Krabbe zwaarbevochten van Achilles'29 (1-0), terwijl de concurrenten De Treffers (1-1 tegen Alcides) en FC Lienden (2-0 nederlaag bij Be Quick 1887) punten morsten.

De zespuntenwedstrijd in de onderste regionen tussen Babberich en De Bataven werd gewonnen door de thuisclub (2-0).

WKE sluit aan bij de kopgroep dankzij een ruime zege op SC Joure (4-0), terwijl Quick'20 dure punten morste bij Germania na een late gelijkmaker van Patrick Ax (1-1). Sneek Wit Zwart won opvallend ruim met 4-1 van WSV.

WKE - SC Joure 4-0
WKE was vanmiddag enkele maten te groot voor Sportclub Joure en boekte in een eenzijdige wedstrijd een regelmatige 4-0 overwinning. Na ruim een kwartier scoorde Berend Oosting de eerste voor WKE toen hij net binnen het strafschopgebied een fraaie aanval afrondde. Acht minuten later kopte Paul Weerman de 2-0 binnen. Joure kwam er twee keer uit via een counter, maar scherpte in de afronding ontbrak. Na de pauze hetzelfde beeld. WKE was iets minder sterk dan in het eerste bedrijf, maar de overwinning kwam nooit in gevaar. Martijn Doldersum kopte de 3-0 binnen en Paul Weerman bepaalde in de 75e minuut de eindstand.

Be Quick 1887 - FC Lienden 2-0
FC Lienden leed vanmiddag in het Esserbergstadion de eerste nederlaag van het seizoen. Be Quick speelde een hele goede wedstrijd en troefde in de eerste helft Lienden op alle fronten af. Raymond Bolt stond aan de basis van beide Be Quick doelpunten. Na vijf minuten stelde hij Wieger van der Ven in staat te scoren en na een kwartier bereidde hij de 2-0 van Willem Lanjouw voor. Ronald Sloots en Arafath Heuvel misten nog twee grote kansen. Na de pauze ging Be Quick door, maar misten Martijn Bosman en Raymond Bolt net de scherpte om te scoren. De scheidsrechter zag in een valpartij van Willem Lanjouw in de 53e minuut een schwalbe en de spits kon met zijn tweede gele kaart vertrekken. Lienden drong met een man meer wel aan, maar alleen Jesse Pastoors wist met een kopbal enig gevaar te stichten. In de slotfase moest ook Jeroen van der Kerkhof van Lienden er met twee keer geel vanaf.

De Treffers - Alcides 1-1

Sneek Wit Zwart - WSV 4-1
Sneek trainer Inne Schotanus had al in de bekerwedstrijd tegen Zwaagwesteinde een tactische omzetting in zijn ploeg uitgetest, die vanmiddag tegen WSV verrassend goed uitpakte. Beide backs Thijs Goes en Mark Homme van der Veen gingen een linie naar voren, terwijl middenvelders Harvey Bisschop linksachter en Kevin Koenen rechtsachter gingen spelen. Bisschop was bij Sneek de man van de wedstrijd. Al na zes minuten schoot hij vanuit een vrije trap de 1-0 binnen. En uit twee hoekschoppen van Bisschop wist spits Age Hains Boersma de 2-0 en 3-0 met het hoofd aan te tekenen. Klaas Schotanus zorgde voor 4-0 en het had nog erger kunnen worden voor WSV. Maar Anton de Haan werkte een bijna niet te missen kans net naast. Pas in de slotfase wist WSV via Jos Berghorst iets terug te doen.

Germania - Quick'20
Quick'20 begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste helft duidelijk het betere van het spel. In de score werd dat maar mager uitgedrukt, Jordi Kamphuis scoorde na 12 minuten het enige doelpunt voor de zwartwitten. Omdat Quick'20 er maar niet in slaagde de marge uit te breiden kreeg Germania gaandeweg de tweede helft steeds meer het gevoel dat er toch nog iets te halen viel. En dat lukt ook, vlak voor het sluiten van de markt tekende Patrick Ax voor de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld kreeg de thuisclub daarmee misschien wel iets te veel van het goede.

Babberich - De Bataven
Een heus degradatieduel al zo vroeg in het seizoen en dat was te merken. De druk was groot bij beide teams en het vertrouwen nauwelijks aanwezig. Na een kwartier spelen kwam Babberich op voorsprong toen Abdel Haouli een strafschop mocht nemen, nadat doelman Peters Kuiperij had gevloerd. Daarna nam De Bataven het initiatief wel over, maar ondanks enkele goede kansen liet de ploeg wederom zien enorm veel moeite te hebben met scoren. In de loop van de wedstrijd zakte het vertrouwen bij De Bataven steeds veder weg en in blessuretijd maakte Simon Rooks aan alle onzekerheid een einde.