zondag


foto Bert Beelen (de Gelderlander)

zondag 23 januari
De Treffers - EVV 14.30 uur
De Treffers is er zondagmiddag niet in geslaagd de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten. Op eigen veld werd er met 0-3 verloren van EVV. De score werd door EVV geopend in de 3de minuut. Net voor rust was het wederom EVV die weet te scoren, 2-0. Door domme pech kwam de bal op de borst van Bas Bakker en viel deze in eigen goal, 3-0.

Scoreverloop:
03′ Dave Zafarin (0-1)
45′ Steven Barten (0-2)
55′ ED Bas Bakker (0-3)

De Gelderlander

verslag site EVV

*****************

FC Lienden - FC Oss 1-1
0-1 Angelo Simone (13)
1-1 John van Loenhout (64


AFC - Quick'20 3-1
1-0 Sjoerd Jens (21)
2-0 Daryl van Mieghem (40)
3-0 Sjoerd Jens (42)
3-1 Jordi Kamphuis (50)
Rood: Kelvin Veensma (Quick'20, 8)

Hollandia - FC Hilversum 0-0

Gemert - Achilles'29 0-1
0-1 Gradus Hempenius (44)


Baronie - Haaglandia 1-2

VVSB - Argon 2-1

)

**************************


Kraay gooit roer om bij Lienden

Verreweg de leukste wedstrijd op zondag is die tussen FC Lienden en FC Oss. Deze week vertelt Hans Kraay jr. in Voetbal International dat hij nog lang niet klaar is bij de club uit de Betuwe en dat de voetballiefhebbers de tweede helft van het seizoen een ander FC Lienden zullen zien dan in de eerste helft.

Kraay jr. geeft aan dat ze voor het seizoen misschien wel teveel hebben ingezet op positiespel en combinatievoetbal waardoor de clubcultuur werd verloochend. De tegenstanders kunnen nu een strijdbaar FC Lienden verwachten dat met fitte spelers niet schroomt om fysiek en met veel strijd en beleving te spelen.

De eerste wedstrijd na de winterstop werd in elk geval met 1-0 gewonnen van Argon. FC Oss zal gewoon moeten winnen in Lienden wil het de titelaspiraties waar maken. De Brabanders sloegen vorige week de aanval van concurrent De Treffers af (3-3).

Met twee duels minder gespeeld dan de Groesbekers heeft de ploeg van Dirk Heesen net zoveel punten als De Treffers. FC Oss versterkte zich overigens met de negentienjarige Griekse verdediger Charis Vournazos die uitkwam in de Griekse Eerste divisie.

De Treffers moeten in de thuiswedstrijd tegen EVV (13e plaats) drie punten binnenslepen om FC Oss in het vizier te houden. Op papier een gemakkelijk wedstrijd voor de manschappen van trainer Johan de Kock, maar de heenwedstrijd in Echt eindigde in de eerste helft van de competitie in 1-1.

Nummer drie JVC Cuijk komt zondag niet in actie, Argon (vierde) en Achilles’29 (vijfde) doen dat wel. Beide clubs zullen hun uitwedstrijd tegen respectievelijk VVSB en Gemert moeten winnen om de aansluiting met de top te houden.

Voor Achilles ’29 zal dat nog niet meevallen. De ploeg van Eric Meijers werkte op dinsdag de zware bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk af. Eerder versloegen de Groesbekers Heracles Almelo en opnieuw zat een stunt er lang in, maar de Brabanders namen uiteindelijk de strafschoppen beter.
(Marco Timmer)
www.vi.nl