vrijdag

30 jan
14:00 Haaglandia/Sir Winston - De Treffers 0-3
Scheidsrechter: Bleije, J.

Gelukkig De Treffers wint toch ruimDe Treffers heeft in de enige wedstrijd die vandaag in de topklasse werd gespeeld de koppositie overgenomen van FC Oss. De Treffers heeft wel drie wedstrijden meer gespeeld dan FC Oss. De Treffers won in Rijswijk met 3-0 van Haaglandia. De Treffers was in de eerste helft de betere ploeg en dat resulteerde in kansen voor Said Echargui en Ahmed Kilic. Na een klein half uur spelen nam de ploeg uit Groesbeek een voorsprong. Said Echargui nam een voorzet van Fabian Peppick in éen keer op de slof en tekende zo de 1-0 aan. Haaglandia ontsnapte aan een grotere achterstand toen Giel van Neervoort een vrije trap op de paal schoot. Ook de rebound van Echargui ging er net niet in.

In de tweede helft lagen de verhoudingen compleet anders. Haaglandia walste over De Treffers heen en kreeg kans na kans. Maar die waren aan onder meer Kevin Cameron en Mourad Mghizirat niet besteed. Bovendien stak De Treffers doelman Erik Makaay in grote vorm. Makaay hield zijn ploeg met een paar mooie reddingen op de been. Maar ook De Treffers kreeg een enorme mogelijkheid. toen Jasper Zuidwijk, bij één van de schaarse uitvallen, de bal op de lat kopte.

Na een half uur spelen in de tweede helft kreeg De Treffers weer wat controle over de wedstrijd en dat betaalde zich in de laatste tien minuten uit. In de 80e minuut stelde Robin Janssen invaller Erwin Koen in staat de 2-0 aan te tekenen. In de laatste minuut scoorde Koen opnieuw, dit keer na een voorzet van Peppinck. De 3-0 overwinning was wat geflatteerd, maar daar maalde bij De Treffers helemaal niemand om.

Hard als de A2
De overige wedstrijden in de topklasse werden afgelast. Bij EVV - FC Lienden gebeurde dat toen de spelers van FC Lienden al in Echt gearriveerd werden. Het zorgde voor wat irritatie bij FC Lienden, omdat EVV zelf het veld eerder had kunnen afkeuren. Trainer Hans Kraay jr. omschreef het veld van EVV als: "Net zo hard als de A2".