Rood: Patrick Pothuizen, de Treffers (74)

verslag De Gelderlander

verslag Brabants dagblad

/*
FC Oss knokt zich terug tegen De Treffers
GROESBEEK - FC Oss heeft in de race om de titel goede zaken gedaan. De Ossenaren kwamen op bezoek bij concurrent De Treffers met 2-0 achter, maar na rust kwam de koploper sterk terug. Ondanks een gemiste penalty van Serdal Güvenc pakte de ploeg van trainer Dirk Heesen een punt: 2-2.

De eerste helft was compleet anders dan de tweede. Voor rust was De Treffers heer en meester en werd FC Oss achterover gedrukt. Met dank aan uitblinker Saïd Echargui begon de thuisploeg erg sterk aan de wedstrijd. Na ruim tien minuten leverde dat de openingstreffer op. De behendige aanvaller dribbelde zich vrij en haalde hard uit. Doelman Jurgen Wevers kon het schot nog keren, maar in de rebound was spits Orin de Waard wel trefzeker. Met Echargui werd al de gevaarlijkste man genoemd en op hem kon FC Oss maar geen grip krijgen. Ook acht minuten voor rust niet, al ging er een verdedigingsfout aan vooraf. Echargui ging alleen af op Wevers, kapte de doelman uit en schoot het elftal van trainer Johan de Kock naar een 2-0 voorsprong.

Creativiteit
Voorin kon FC Oss werkelijk niets uitrichten. Het ontbrak de mannen van Heesen aan creativiteit en stootkracht. Na rust veranderde er een hoop na de inbreng van Berry van Leeuwen. De blonde aanvaller is kwalitatief geen hoogstaande voetballer, maar zorgde wel wat voor vuur. FC Oss kwam sterk terug en De Treffers was nergens meer te bekennen. De aansluitingstreffer van Jean Black viel en de Ossenaren kregen vertrouwen in een goed resultaat. Met steun van de supporters kreeg Serdal Güvenc vlak voor tijd de kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Een wat makkelijk gegeven penalty werd echter verprutst door de rechtsback. In plaats de bal tegen de touwen te schieten, kwam er een slap rolletje van zijn voet. Patrick Pothuizen was overigens woedend na het geven van de strafschop, dreigde de scheidsrechter te lijf te gaan en kreeg een rode kaart. Niet veel later revancheerde Güvenc zich echter. Na een knappe actie aan de rechterkant haalde hij vol uit, maar doelman Erik Makaay hield zijn doel schoon. Na een scrimmage was de 'broer van' echter kansloos op een verwoestend schot van invaller Erik Wegh: 2-2. FC Oss blijft daardoor gedeeld koploper met De Treffers, maar heeft het wel zes verliespunten minder.
bron: kliknieuws.nl

EVV - Achilles '29 0-2
0-1 Thijs Hendriks (70.)
0-2 Ivo Rigter (90.)