22-mrt-2009 14:30 uur De Treffers - WSV 2-2
1-0 Ricky Bochem (7)
1-1 Sjoerd Jens (52)
2-1 Kevin Sissing (62)
2-2 Jos Berghorst (90)
Bij De Treffers zat good old Jan Peters als trainer op de bank; Peters zag zijn ploeg goed beginnen, want al na zeven minuten was het Kevin Sissing die voor 1-0 zorgde. De wedstrijd was aardig in evenwicht, allen kreeg De Treffers wat meer kansen dan WSV. Toch was het Sjoerd Jens die in de 53e minuut de 1-1 aantekende. Tien minuten later leek Kevin Sissing de winnende voor De Treffers te maken. Maar de druiven waren voor de ploeg uit Groesbeek erg zuur toen Jos Berghorst in de laatste minuut alsnog een punt voor WSV redde.

22-mrt-2009 14:00 uur Babberich - Germania 1-2
22-mrt-2009 14:30 Be Quick 1887 - Alcides 1-1
22-mrt-2009 14:00 Joure SC - Lienden 0-1
22-mrt-2009 14:00 WKE - Achilles '29 2-2

Babberich - Germania 1-2
De wedstrijd tussen de twee degradatiekandidaten was niet van hoofdklasseniveau. Bij Germania zal men zich daar echter niet druk om maken, want de Groesbekers pakten drie heel belangrijke punten. Babberich had in de beginfase de betere kansen, maar Germania sloeg bij de eerste de beste gelegenheid toe via De Boer. Direct daarna was het alweer gelijk via Homan en ook daarna kreeg Babberich de betere kansen. Het geluk was echter niet aan de zijde van de thuisclub. De 1-2 viel net ver voor rust. Bij Babberich werd nog wat nagemopperd over een opstootje, maar Germania was direct weer bij de les en scoorde via Diebels de 1-2. In de tweede helft zakte het niveau van het duel steeds verder en in de stand kwam dan ook geen wijziging meer.

SC Joure - FC Lienden 0-1
FC Lienden boekte een zwaarbevochten, maar verdiende overwinning in Joure en is gezien de andere uitslagen, de winnaar van de week. Lienden had gedurende het hele duel een overwicht, maar heel veel grote kansen waren er niet. De Kruik (tweemaal) en Brands waren het dichtst bij een doelpunt. Joure kwam er sporadisch uit en was alleen via vrije trappen twee keer gevaarlijk. Het overwicht van Lienden betaalde zich in de 82e minuut uit, toen Caulley de enige en beslissende treffer liet aantekenen.

WKE - Achilles'29 2-2
WKE leek kort voor rust op rozen te zitten. Met dank aan de wind die in eerste helft in de rug blies namen de Emmenaren een 2-0 voorsprong. Twee keer was een scherp aangesneden vrije trap van Eleveld de aanleiding. Doldersum en Fik waren het eindstation. Achilles'29 herstelde zich echter knap en kwam nog voor rust terug tot 2-1. Rigter gaf in een scrimmage het beslissende zetje. Kort nu rust kon Verhoeven vanaf de strafschopstip de gelijkmaker aantekenen, nadat d\'Hooghe was gevloerd. In het restant van de wedstrijd was Achilles\'29 de bovenliggende partij, maar in de score kwam geen wijziging meer. Mede omdat Bob Verweij twintig minuten voor tijd met een rode kaart kon inrukken. Achilles-trainer Eric Meijers vond de de rode kaart een lachertje: 'Hij werkte de bal weg en tikte daarbij ook nog de speler iets aan. Het was eigenlijk nauwelijks een overtreding te nomen.' De trainer keek met gemengde gevoelens terug op het duel. "Aan de ene kant ben ik contant met het resultaat, omdat we al snel met 2-0 achterkwamen. Anderzijds heb ik toch het gevoel dat er meer in had gezeten. Nadat we Smulders wat meer hadden doorgeschoven naar het middenveld hadden we de wedstrijd volledig in handen. Ook met tien tegen elf waren we nog de bovenliggende partij.'

Be Quick 1887 - Alcides 1-1
Yume Ramos van Alcides is de laatste weken in vorm en dat etaleerde hij vanmiddag op de Esserberg. Ramos kreeg drie schietkansen. Een ging over, de andere twee werden gepakt door Be Quick doelman Jeroen Vogel. Be Quick toonde zich effectiever en Raymond bolt schoot vlak voor de pauze een vrije trap in de kruising: 1-0. Na rust ging Alcides op zoek naar de gelijkmaker. Ramos en Joey van de Berg misten nog, maar Marc van Eijk rondde in de 70e minuut een mooie aanval van Alcides wel af. Na de gelijkmaker ging de wedstrijd als de spreekwoordelijk kaars uit.