29-mrt-2009 14:30 uur De Treffers - De Bataven 4-1

1-1 Rein Meekels (35.)
2-1 Jasper Zuidwijk (39.)
3-1 Jasper Zuidwijk (45.)
4-1 Jihad Ouchene (73.)

De nieuwe trainer van De Treffers, Johan de Kock, boekte meteen een goed resultaat bij zijn debuut. Hij zag zijn ploeg met 4-1 winnen, maar erg overtuigend was het allemaal niet. De tegenstand van De Bataven was daarvoor te zwak en toen ook nog eens twee spelers, waaronder Luuk Kipmulder, met blessures uitvielen en naar het ziekenhuis moesten was de weerstand helemaal gering. Maikel Michels zette De Treffers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. De Treffers, met enkele A junioren in de basis, kon niet echt doordrukken en De Bataven kwam via Rein Meekels zelfs op gelijke hoogte. Jasper Zuidwijk, die eigenlijk rustig aan moet doen na een blessure, bewees daarna zijn waarde voor De Treffers. Met twee rake kopballen vlak voor de pauze zette hij De Treffers op een 3-1 voorsprong. Na de pauze waren de kansen op een hand te tellen. A junior Jihad Ouchene had nog wel een fraaie actie en schot in huis en bepaalde de eindstand op 4-1.

0-3 Ivo Rigter (90.)
Rode kaart: Ernst Pieter Bantema (Sneek Wit Zwart, 68.)

Toeschouwers: 550
Rood: Robert ter Boer (Germania, 2 keer geel)

Toeschouwers: 225

WKE maakte vanmiddag een einde aan de goede reeks van Alcides. Alcides kreeg in de eerste helft geen enkele kans. WKE was wel twee keer gevaarlijk met een geweldige knal van afstand van Bas Hooiveld. Danny van der Vegt van Alcides kon de bal beide keren net over het doel tikken. Tussendoor was Will Koops dichtbij een doelpunt, maar hij raakte van dichtbij slechts de lat. Vlak voor de pauze was het wel raak voor WKE. Berend Oosting scoorde met een fraaie lob. Een kwartier na de pauze schoot Yume Ramos een hoekschop in een keer achter WKE doelman Raymond Beukeveld. Jimmy Jonker van Alcides moest er even later met rood vanaf na een harde overtreding op Erik Eleveld. Diezelfde Eleveld schoot uit een vrije trap, na een handsbal, de 2-1 voor WKE op het bord. Tien minuten voor tijd scoorde Will Koops de 3-1 voor WKE. Hij gaf het laatste zetje na goed doorzetten van Berend Oosting in het strafschopgebied van Alcides. Yume Ramos maakte er nog 3-2 van door tegen een uittrap van WKE doelman Beukeveld aan te lopen.

Er was vooraf al heel wat te doen over deze wedstrijd. De consul van Germania had het veld afgekeurd, maar dat pikte FC Lienden niet. Een afvaardiging ging kijken en vond dat het veld wel bespeelbaar was. Dat vond de inderhaast ingeschakelde regio consul ook, dus werd er gewoon afgetrapt. Germania ging er vol in en nadat Patrick van Leeuwe net over gekopt had scoorde Dennis Hubers al na drie minuten de openingstreffer. Hubers en Fransman kregen kansen om de score te verdubbelen. Vanwege de onvriendelijke sfeer in het veld had scheidsrechter Tempelaar daarvoor een afkoelingsperiode van tien minuten ingelast. Maar na die gedwongen pauze bleef Lienden slecht spelen en was alleen kansrijk via een schot van Jori ten Brinke dat net naast ging. Vlak voor de pauze tekende Van Leeuwe de terechte 2-0 voor Germania aan. De tweede helft was voor FC Lienden, maar de bal wilde maar niet in het Germania doel verdwijnen. Jeroen van de Kerkhof schoot van dichtbij over en raakte ook nog een keer de onderkant van de lat. Frank Hol schoot van dichtbij naast en een vrije trap van Erik de Kruijk vanaf een meter op veertig spatte uiteen op de kruising. In de slotfase moest Germania-speler Boyd Seijkens met zijn tweede gele kaart van het veld.

Be Quick begon sterk aan de wedstrijd en opende in de 12e minuut de score toen Stefan Metz een voorzet van Gerben Klaassens binnen gleed. WSV nam langzaam maar zeker het initiatief over. Reza Ngarigota kreeg de grootste kans, maar hij schoot een vrije trap net over. Halverwege de eerste helft maakte Samir Mahkouki op aangeven van Sjoerd Jens de gelijkmaker. Be Quick kreeg daarna kansen, maar Raymond Bolt schoot een vrije trap net over en Pieter van der Ven lobte net naast. Vlak voor rust maakte WSV doelman Rene de Waard hands buiten het strafschopgebied. De Waard moest er met rood vanaf en Bolt tekende in twee instanties voor de 2-1 voor Be Quick. De Groningers konden het in de tweede helft afmaken, maar Pieter van der Ven schoot eerst tegen invaldoelman Michiel van Cranenburg op, kopte de rebound tegen de paal en de volgende rebound ging net naast. WSV was ondanks de man minder gevaarlijker en Reza Ngarigota verzilverde een inzet van Jens die van de lijn was gehaald: 2-2. In de laatste minuut hadden beide ploegen nog de volle winst kunnen pakken. Metz kopte in vrije positie naast en Jens faalde oog in oog met Be Quick doelman Jeroen Vogel.

Babberich - Quick'20
Quick'20 opende al vroeg de score via Appie Altunbas, maar dat bleek geen aanleiding tot een walk-over. Babberich knokte zich terug in de wedstrijd, al had Quick'20 gedurende de hele wedstrijd een overwicht. Toch kreeg ook de thuisclub een aantal prima kansen. Nadat Ferdy Broecks in de tweede helft tegen zijn tweede kaart aanliep was het verzet van Babberich gebroken. Quick'20 had weinig moeite meer om overeind te blijven en liep in de slotfase door twee late doelpunten nog uit naar 3-0.

Sneek Wit Zwart - Achilles'29
In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Mede door die balans in de wedstrijd, waren kansen voor het doel schaars. Toch ging Achilles'29 rusten met een voorsprong, dankzij een treffer van Rigter, na ruim een kwartier gescoord. In de tweede helft waren de Groesbekers wel duidelijk de bovenliggende partij. Nadat al een aantal kansen was gemist, l;eek Luuk d'Hooghe op weg naar de 0-2. Hij werd echter gevloerd door Sneek-dopelman Bantema, die met rood mocht inrukken. Tim Verhoeven benutte de toegekende strafschop. In de slotminuut verhoogde Rigter de winst nog tot 3-0.

HSC'21 - SC Joure
HSC'21 begon scherp aan het duel en zette Joure vanaf het beginsignaal vast op de eerste helft. Omdat het vaak aan en goede eindpass ontbrak waren kansen in de eerste helft neittemin schaars. de beste kans was zelfs nog voor Joure, bij de eerste de beste keer dat de Friezen opdoken voor doelman Veurink. Kort voor rust brak Robert Wilens de ban met een fraaie volley. Diezelfde Wilens leek na een kleine zeventig minuten het duel te beslissen met zijn tweede treffer. Vrijwel direct kwam Joure echter terug in de wedstrijd toen Hornstra attent was bij een vrije trap. Toch kwam HSc'21 ook daarna nauwelijks in de problemen en nadat Jellema een voorzet van Kamphuis achter zijn eigen doelman gleed was het duel definitief beslist.