Rood: Marcel Groninger (trainer Be Quick)

Zondag 14.00 uur
WKE - Sneek Wit Zwart afgelast

Be Quick 1887 verliest van De Treffers
GRONINGEN - In de zondaghoofdklasse van het amateurvoetbal heeft Be Quick 1887 zaterdagavond in Groesbeek met 1-0 verloren van De Treffers.

Aleh Pusila scoorde vroeg in de wedstrijd met een kopbal. De Treffers was in de eerste helft de betere ploeg. Na de pauze overheerste Be Quick, maar de Groningers kregen weinig uitgespeelde kansen.

De wedstrijd werd zaterdag al gespeeld vanwege het carnaval in Groesbeek.

21-feb-2009 18:00 uur De Treffers - Be Quick 1887 1-0

21-feb-2009 15:00 uur WSV - Lienden 2-2
22-feb-2009 14:00 uur WKE - SneekWit-Zwart

De Treffers klimt naar derde positie

De Treffers heeft vanavond met 1-0 gewonnen van Be Quick 1887. Al vroeg in de wedstrijd scoorde Aleh Putsila het enige doelpunt. De Treffers steeg door de winst naar de derde plaats in de Hoofdklasse C achter HSC '21 en Quick '20. Be Quick 1887 lijkt door de nederlaag even af te haken in de titelstrijd.

door Andor Heij

De eerste kans was voor Be Quick. Al in de eerste minuut kwam Wieger van der Ven oog in oog te staan met De Treffers doelman Erik Makaay, maar Van der Ven faalde in de afwerking. Na 13 minuten kwam De Treffers op voorsprong. Aleh Putsila kopte een indraaiende voorzet door en liet daarmee Be Quick doelman Remco Molenaar kansloos. De Treffers was in de eerste helft gevaarlijker en Putsila kreeg de beste mogelijkheid om de score uit te bouwen. Maar hij vond Molenaar dit keer wel op zijn weg.

Trainer Marcel Groninger van Be Quick zag zijn ploeg in de tweede helft wel een veldoverwicht hebben, maar echte kansen wist de ploeg zich niet te creëren. Ook De Treffers dat achteruit leunde wist nauwelijks gevaar voor het doel van de tegenstander te stichten. Groninger ergerde zich behoorlijk aan de arbitrage die in zijn ogen 'arrogant' was. Ook vond Groninger dat zijn ploeg een strafschop was onthouden toen Raymond Bolt in het strafschopgebied van De Treffers onderuit ging.