verslag van De Treffers site
verslag van de Achilles site

verslag van De Gelderlander

De Treffers wint derby in Groesbeek

De Treffers heeft vanmiddag de derby tegen Achilles '29 gewonnen. Op de Heikant werd het 3-2 voor De Treffers. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze speelde De Treffers ijzersterk en zag de Achilles '29 defensie er bij vlagen niet goed uit. Na de pauze herpakte Achilles '29 zich, maar een gelijkspel zat er net niet in.

De Treffers ging met een 3-0 voorsprong aan de thee. Na een klein half uur stuitte Said Echargui eerst op doelman Stefan Kersten van Achilles, maar in tweede instantie wist Echargui de bal wel in het doel te krijgen. Tien minuten later stond het 2-0 toen Echargui een voorzet van Aleh Putsilla van dichtbij raak schoot. Jasper Zuidwijk zette De Treffers vlak voor de pauze op een riante 3-0 voorsprong. Die had misschien nog groter kunnen zijn. Zo schoot Ahmet Kilic in de beginfase op de paal.

Maar na de pauze leek Achilles '29 herboren. Roy Grootaert kreeg een behoorlijke kans, maar miste. Toch viel de 3-1 vrij snel na de pauze toen Peter van Putten scoorde. De Treffers leek hierdoor en af en toe wat warrige beslissingen van de scheidsrechter wat van slag. Toen Robin Janssen van De Treffers met twee keer geel van het veld moest geloofde Achilles er weer helemaal in. Ivo Rigter maakte vijf minuten voor tijd nog 3-2, maar de resterende tijd was onvoldoende om de defensie van De Treffers nog een keer te passeren. De Treffers won zo voor de tweede keer dit seizoen van Achilles '29 en dat was op basis van de eerste helft terecht.

WKE – Babberich 2-0
1-0 Paul Weerman (5)
2-0 Robert Fik (89)

Alcides – Sneek Wit Zwart 2-4
0-1 Age Hains Boersma (3)
0-2 Thijs Goes (50)
1-2 Marc van Eijk (51)
1-3 Age Hains Boersma (71)