14:30 uur Achilles '29 - Babberich 1-0 (Luuk de Hooge)
14:30 HSC '21 - SneekWit-Zwart 2-1 (Jordi Holtkamp,..)
0-1 Raymond Bolt
0-2 Rudmer Wiersma
1-2 Berend Oosting
1-3 Wieger van der Ven

HSC '21 neemt koppositie overHSC '21 staat sinds vanmiddag weer aan kop in de Hoofdklasse C. De ploeg uit Haaksbergen won met 2-1 van Sneek Wit Zwart dat voor de pauze op voorsprong kwam. Na rust zorgde HSC '21 dat de drie punten in Haaksbergen bleven. HSC heeft nu drie punten voorsprong op Quick '20 dat niet in actie kwam doordat de wedstrijd tegen De Bataven werd afgelast.

door Rene Waning en Andor Heij

De stand is wel vertekend, omdat Quick '20 nog twee wedstrijden te goed heeft. Achilles '29 rukte door een 1-0 overwinning op Babberich op naar de derde plek. Luuk 'd Hooghe maakte na een uur de enige treffer. Be Quick weet ok zonder de geblesseerde topscorer Willem Lanjouw het net te vinden. In Emmen werd WKE met 3-1 geklopt. De Groningers rukten daarmee op naar de vierde plaats, terwijl WKE op de vijfde plek is terug te vinden.

Onderin deed WSV goede zaken door in Friesland met 1-0 te winnen van Joure door een vroege goal van Sjoerd Jens. WSV voert nu het rechterrijtje aan en heeft inmiddels acht punten voorsprong op de degradatieplaatsen. Joure staat ondanks het verlies nog wel vier punten boven de fatale streep. De Treffers - Germania, Alcides - FC Lienden en De Bataven - Quick '20 werden afgelast.

WKE - Be Quick 1887 1-3
klik hier voor verslag WKE - Be Quick 1887.

SC Joure - WSV 0-1
WSV heeft vandaag drie belangrijke punten gepakt in de onderste regionen en kan vanaf vanmiddag weer omhoog krijgen. Al in de negende minuut rondde Sjoerd Jens een mooie aanval over diverse schijven succesvol af: 0-1. Jens was daarvoor ook al gevaarlijk met een kopbal. WSV bleef in de eerste helft de betere ploeg, maar wist dat niet meer in doelpunten om te zetten. Na de pauze zette Joure wel aan, maar het ontbrak aan de zo belangrijke eindpass. WSV loerde op de counter en Sjoerd Jens en Steven Berghuis kwamen nog in een kansrijke positie, maar het bleef bij 1-0 voor de ploeg uit Apeldoorn.

HSC '21 - Sneek Wit Zwart 2-1
HSC'21 moest diep gaan om een driepunter uit het vuur te slepen. Na een frisse start ging het bij de thuisclub steeds moeizamer. Sneek Wit Zwart speelde vanuit een goede organisatie, was agressiever en counterde af en toe venijnig. Bij één van die gelegenheden scoorde Mark Homme van der Veen een fraaie treffer. Ook na rust leek HSC'21 aanvankelijk een verloren wedstrijd te spelen, maar kantelde de wedstrijd uiteindelijk toch. Onder aanvoering van een bikkelden Jordi Holtkamp, die beide treffers voor zijn rekening nam, boekten de groenwitten toch nog een zwaar bevochten zege.

Achilles '29 - Babberich 1-0
Omdat één van de assistent-scheidsrechters voor de wedstrijd onwel werd, begon het treffen in Groesbeek twintig minuten later dan gepland. Beide ploegen legden een aantrekkelijke wedstrijd op de mat, maar lange tijd ontbrak het aan doelpunten. Na een uur spelen brak Luuk d'Hooghe de ban namens de thuisclub, nadat hij een voorzet van Rigter doeltreffend afrondde. Babberich probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar gaandeweg kreeg Achilles'29 steeds meer controle over het duel. In de strijd om de bovenste plaatsen deed de thuisclub uiteindelijk goede