vrijdag

Lienden - De Treffers

videobeelden Achilles- Be quick
De Gelderlander(De-Treffers-is-weer-de-baas-in-Gelderland)


de Gelderlander(De-Treffers-troostprijs-voor-Brands)


Lienden - De Treffers 1-2 (1-1)
0-1 Davids (10e)
1-1 Brands (28e(
1-2 Bochem (72e)

De Treffers verslaat FC Lienden

De Treffers heeft vanmiddag in Lienden goede zaken gedaan door de plaatselijke FC met 2-1 te verslaan. Doordat de concurrentie voor de bovenste plaatsen allemaal punten liet liggen klom De Treffers naar de vierde plaats met vijf punten achterstand op koploper HSC '21. FC Lienden zakte naar de vijfde plek, maar de ploeg van Hans Kraay heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat er in verliespunten nog steeds beter voor.

door Andor Heij

In een spectaculaire wedstrijd vol strijd waren de bezoekers uit Groesbeek in de openingsfase sterker en kregen kans na kans. De eerste werd ingeleid door een misverstand achterin bij Lienden. Pieter Kuijpers kopte te zacht terug op doelman Armand van de Top en Kevin Sissing onderschepte de bal. Maar zijn lob verdween net over het doel van Lienden. In de 12e minuut zette Jaap Davids De Treffers op voorsprong door van grote afstand raak te schieten.

Lienden doelman Van de Top, die alweer de voorkeur kreeg boven Freek Toren, zorgde ervoor dat Lienden niet op een grotere achterstand kwam. Hij stopte een kopbal van Jasper Zuidwijk en was attent bij een inzet van Sissing en de rebound van Saïd Echargui. Ook kreeg de Lienden doelman hulp van John Laponder die voorkwam dat Davids van dichtbij kon scoren.

Lienden kwam halverwege de eerste helft beter in de wedstrijd en de gelijkmaker viel na een klein half uur. Een hoekschop werd door De Treffers doelman Eric Makaay weggebokst, maar de bal kwam voor de voeten van Jordi Brands die de 1-1 binnen schoot. Brands had ook nog een gevaarlijke kopbal in huis en Erik de Kruik kopte namens Lienden op de paal.

Na de pauze waren de betere kansen voor FC Lienden. Makaay stopte een vrije trap van De Kruik, Jeroen van der Kerkhof schoot over en ook Jesse Pastoors mikte te hoog. De aanvallende bedoelingen van De Treffers kwamen niet verder dan het strafschopgebied en een afgekeurd doelpunt van Echargui.

Maar toch zou De Treffers de drie punten pakken. Een typisch staaltje van 'de bal in de lucht met het hoofd hoog houden' in het Lienden strafschopgebied eindigde voor de voeten van Ricky Bochem die vanaf een meter of drie geen moeite had de bal binnen te mikken. Bij FC Lienden moest Willem Hupkes nog met een brancard van het veld na een botsing. Hupkes is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.
zondaghoofdklasse.nl
*************************

Sneek Wit Zwart - Germania 0-0


Alcides - SC Joure 0-1
0-1 Shutlan Axwijk (26.)

Quick '20 - WKE 3-3
1-0 Jordi Kamphuis (21.)
1-1 Will Koops (32.)
2-1 Sargon Gouriye (34.)
2-2 Paul Weerman (58.)
2-3 Erik Eleveld (69.)
3-3 Marco Aydin (83.)
Rode kaart: Patrick van Halteren (76., 2x geel)
Toeschouwers: 600

WSV - Babberich 3-2
1-0 Sjoerd Jens (12.)
1-1 Abel Haouli (43.)
2-1 Cihan Ozcam (45.)
2-2 Abdel Haouli (52.)
3-2 Samir Makhouki (84.)
Toeschouwers: 200De Bataven - HSC '21 1-1
0-1 Jordi Holtkamp (38.)
1-1 Twan Derksen (65.)
Rode kaart: Sven Weustink (HSC'21)

Achilles '29 - Be Quick 1887 1-0
1-0 Thom Jochoms (23.)
met dank aan zondaghoofdklasse.nl