De Treffers - Quick '20 0-2
0-1 Daan van Benthem (66)
0-2 Kevin Winkelhuis (88)

De gelderlander

Quick'20 blijft verbazen in de hoofdklasse en wint ook bij De Treffers. Lange tijd zag het daar echter niet naar uit. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide ploegen enkele goede kansen. Na de thee nam De Treffers resoluut het heft in handen en leek de openingstreffer een kwestie van tijd. Quick'20 profiteerde echter van de ijzeren voetbalwet. Omdat De Treffers niet scoorde gebeurde dat wel bij de eerste goede mogelijkheid na rust voor Quick'20. Verdediger Daan van Benthem scoorde zijn eerste hoofdklassetreffer met het hoofd uit een counter. DE Treffers zette daarna nog eens flink aan en omsingelde de veste van Quick'20 maar pech en slordig afronden stonden een gelijkmaker in de weg. In de slotfase counterde Kevin Winkelhuis namens Quick'20 naar de beslissing.

2-2 Erwin Swart (78.)
Rood: Klaas Schotanus (Sneek, 90, twee keer geel)

****************************************
Ronde 9: Herstel HSC '21 door monsterscore Koploper HSC '21 heeft de smadelijke nederlaag tegen Joure van vorige week helemaal weggepoetst. De ontketende ploeg uit Haaksbergen walste met 7-0 over Alcides heen. Quick '20 staat op vier punten achterstand alleen tweede. In de topper tegen de Treffers was Quick '20 in Groesbeek met 2-0 te sterk.

door Rene Waning en Andor Heij

WKE rukte op naar de derde plaats door gisteren al met 6-0 te winnen van De Bataven. FC Lienden staat in punten gelijk met WKE na de 3-0 overwinning in en tegen Babberich.

Be Quick 1887 zakte door het 2-2 gelijkspel tegen Sneek Wit Zwart op de ranglijst. Achilles '29 boekte in Friesland een ruime zege door Joure met 4-0 te kloppen. Onderin deelden Germania en WSV de punten. Door een late treffer van Germania werd het 1-1.

HSC'21 maakte de zeperd tegen SC Joure deze zondag ruimschoots goed. De thuisploeg kwam scherp uit de startblokken en scoorde al binnen de minuut. Het verweer van Alcides was bijzonder zwak en bovendien speelde de ploeg nogal naïef. Het gaf zeeën van ruimte weg en daarmee wist HSC'21 wel raad. Nadat het via Pothast en Wilens al snle 3-0 was geworden vlakte de wedstrijd wat af, maar in de tweede helft pakte HSC'21 de draad weer net zo makkelijk op. Elfrink, Wilens, Akkerman en Vlaanderen maakten de score compleet. Tussen de zeven doelpunten door misten de Haaksbergenaren ook nog enkele handen vol kansen.

Babberich – FC Lienden 0-3
Het verhaal van de eerste helft is dat Lienden de doelpunten maakte en Babberich vooral kaarten pakte. Na een half uur waren er al vijf spelers van Babberich op de bon geslingerd. In totaal zouden er zeven kaarten voor Babberich spelers getrokken worden. Jeroen van der Kerkhof zorgde met twee treffers er voor dat Lienden met een 2-0 voorsprong de rust in ging. Vanaf de aftrap na de pauze tekende Jesse Pastoors de 3-0 aan. Lienden vond het daarna wel best en spaarde de krachten voor het bekerduel tegen Vitesse, aanstaande woensdag. Babberich drong wel aan maar miste het vernuft om met een laatste eindpass nog iets te forceren.

Be Quick 1887 – Sneek Wit Zwart 2-2
Sneek nam het initiatief en kreeg twee behoorlijke mogelijkheden toen Theo Ydema en Age Hains Boersma alleen op Be Quick keep Jeroen Vogel af konden gaan. Maar Vogel was beide keren de sterkste. Be Quick werd halverwege de eerste helft de bovenliggende partij. Nadat Sneek doelman Ernst Pieter Bantema op katachtige wijze een doelpunt van Willem Lanjouw had gekeerd, was hij kansloos toen Johan Molenaar vanuit de aansluitende corner van dichtbij scoorde. Age Hains Boersma tekende vijf minuten later de 1-1 aan toen hij de buitenspelval omzeilde en alleen op doelman Jeroen Vogel af kon gaan. Na de rust was Be Quick qua veldspel beter, maar Sneek was gevaarlijk vanuit de counter. Be Quick kwam op 2-1 via Willem Lanjouw die door Jelmer Dijkstra werd weggestuurd. De 2-2 in de 78e minuut van Erwin Swart viel na een misverstand bij Be Quick achterin.

Joure – Achilles ’29 0-4
Joure was geen schim van de ploeg die vorige week lijstaanvoerder HSC ’21 op de eerste nederlaag trakteerde. Achilles ’29 was de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong toen Roy Grootaert attent reageerde toen de Joure doelman een schot van Bob Verweij niet onder controle kreeg. Ook na de pauze speelde de Friezen slap en leden veel balverlies en daar wist Achilles wel raad mee. In de 53e minuut had Thijs Hendriks de hoek voor het uitzoeken na een prima voorzet, waarbij de Joure defensie er niet goed uit zag. Achilles ging op jacht naar meer doelpunten en die kwamen er ook. Een van de beste mensen van het veld, Bob Verweij, zorgde voor 3-0 en een kwartier voor tijd zette Tim Verhoeven de 4-0 eindstand op het bord.

Germania – WSV 1-1
WSV had het late puntverlies volledig aan zichzelf te wijten. De ploeg uit Apeldoorn kreeg voldoende mogelijkheden om de 1-0 voorsprong die in de 25e minuut door Anouk Roest gemaakt werd uit te breiden. Het doelpunt kwam voor een groot deel op het conto van Boy Neusink die een aanval van Germania onderschepte en ongestoord kon opstomen. Roest hoefde alleen het hoofd tegen de bal te zetten om te scoren. Germania probeerde uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar daardoor ontstond achterin veel ruimte voor de WSV spitsen, die het vizier niet op scherp hadden staan. De aanvalslust van Germania werd een minuut voor tijd beloond toen Pascal van den Homberg een vrije trap hard in de touwen van het WSV doel kopte.