zondag

uitslagen 30 november

videobeelden HSC-Quick'20

videobeelden Alides - Achilles' 29

De Treffers - WSV = afgelast

website WSV

Sportclub Joure - De Bataven 3-0
1-0 Shutlan Axwijk (13.)
2-0 Rene Geertsma (66.)
3-0 Rene Geertsma (89.)
Toeschouwers: 300

Alcides - Achilles '29 0-3
0-1 Thom Jochoms (27.)
0-2 Gradus Hempenius (75.)
0-3 Peter Hendriks (89.)

WKE - FC Lienden 1-1
0-1 Jesse Pastoors (17.)
1-1 Martijn Doldersum (90.)

HSC '21 - Quick '20 2-3
1-0 Robert Wilens (27.)
2-0 Boy Kamphuis (44.)
2-1 Jordi Kamphuis (45.)
2-2 Jordi KAmphuis (55.)
2-3 Sorgon Gouriye (75.)
Toeschouwers: 1.700

Germania - Be Quick 1887 1-3
0-1 Wieger van der Ven (20.)
0-2 William Goossens (ed, 50.)
1-2 Patrick van Leeuwe (56.)
1-3 Willem Lanjouw (90.)
Toeschouwers: 150

Babberich - Sneek Wit Zwart: afgelast

***********************
Spanning aan kop in C helemaal terugDe spanning aan de kop in de Hoofdklasse C is dankzij Quick ´20 helemaal terug. Quick ´20 won in Haaksbergen de Twentse derby van HSC ´21 met 3-2. Daardoor doet de complete linkerrij weer mee voor het kampioenschap.

door Andor Heij

HSC ´21 leek de wedstrijd tegen Quick ´20 in de knip te hebben na een 2-0 voorsprong. Maar Quick ´20 trok, mede dankzij twee doelpunten van Jordi Kamphuis, toch aan het langste eind. In de stevige derby vielen acht gele kaarten. HSC blijft koploper, maar Quick ´20 staat nog slechts een punt achter op de ploeg uit Haaksbergen.

Achtervolgers WKE en FC Lienden kwamen maar een punt dichterbij. De ploegen speelden in Emmen met 1-1 gelijk. Lienden leek een zwaar bevochten overwinning te boeken, maar Martijn Doldersum zorgde in de laatste minuut toch voor een beetje gerechtigheid voor WKE: 1-1.

Be Quick 1887 en Achilles ´29 profiteerden wel optimaal door allebei hun wedstrijden te winnen. Be Quick versloeg in Groesbeek Germania met 3-1 en Achilles was in Meppel met 3-0 veel te sterk voor Alcides. Alcides en Germania blijven daardoor vol in de zorgen.

Sportclub Joure klimt langzaam maar zeker uit de degradatiezone weg. Joure won vanmiddag met 3-0 van De Bataven dat nog steeds wacht op de eerste overwinning. De wedstrijden tussen De Treffers en WSV en Babberich - Sneek Wit Zwart werden afgelast.

Sportclub Joure - De Bataven 3-0
Joure boekte een belangrijke winst en neemt steeds meer afstand van de gevarenzone, terwijl de zorgen bij De Bataven wekelijks toenemen. Joure begon beter aan de wedstrijd en kwam op voorsprong via Shutlan Axwijk na een klein kwartier. De Bataven werd daarna sterker, maar wist zich geen grote kansen te creëren. Vlak voor rust kreeg De Bataven de unieke kans op de gelijkmaker, maar Gerti Rikken zag dat zijn strafschop een prooi was voor Joure doelman Hessel Altenburg. Na rust kreeg Joure via Rene Geertsma een grote kans, maar daarna nam De Bataven de regie weer over. Maar veel meer dan een serie corners die vaak een prooi was voor Joure doelman Altenburg leverde dat niet op. Uit een counter kwam Joure op 2-0. Sjoerd Jellema haalde de achterlijn en stelde Geertsma in staat om te scoren. Vlak voor tijd bepaalde Geertsma de 3-0 eindstand die misschien wat geflatteerd was.

Alcides - Achilles ´29 0-3
Achilles ´29 pakte zonder al te veel problemen in Meppel drie belangrijke punten en heeft daardoor slechts drie verliespunten minder dan koploper HSC ´21. Het was een matige wedstrijd onder winterse omstandigheden. In de eerste helft gebeurde er dan ook niet veel. Alleen het schot van Thom Jochoms dat meteen de 1-0 voorsprong betekende was het enige hoogtepunt. Na de pauze was Alcides veel te zwak om Achilles enige tegenstand te bieden. De Meppeler ploeg probeerde het met de lange bal, maar dat had geen succes. Gradus Hempenius scoorde na 75 minuten de 2-0 en Peter Hendriks zorgde vlak voor tijd voor 3-0.

Germania - Be Quick 1887 1-3
Be Quick wist voor de pauze beter met het zwaar bespeelbare veld in Groesbeek om te gaan dan thuisploeg Germania. Na 20 minuten gaf Pieter van der Ven namens Be Quick een prachtig lobje op zijn broer Wieger die van dichtbij hard uithaalde. Vlak na rust werkte Germania verdediger William Goossens een inzet van Willem Lanjouw over de eigen doellijn en zorgde zo voor de 2-0 voorsprong van de Groningers. De van een blessure teruggekeerde Patrick van Leeuwe bracht Germania weer in de wedstrijd door de 1-2 aan te tekenen. Lanjouw had namens Be Quick de wedstrijd op slot kunnen gooien door een strafschop te benutten, maar hij schoot hoog over. Nadat Van leeuwe namens Germania net naast gekopt had en Lanjouw namens Be Quick net naast schoot, bepaalde dezelfde Lanjouw vlak voor tijd voor de 3-1 eindstand door drie verdedigers van Germania het bos in te sturen en te scoren.

HSC ´21 - Quick ´20 2-3

WKE verzuimt te winnen van FC Lienden

WKE verdediger Martijn Doldersum, die als spits naar het front gestuurd was, sleepte er voor de ploeg uit Emmen in de laatste minuut tegen FC Lienden alsnog een puntje uit, maar de vreugde daarover was van korte duur. Later kwam het besef dat er veel meer had ingezeten dan een 1-1 gelijkspel, want de ploeg van Andre Paus domineerde het grootste deel van de wedstrijd.Ook mocht WKE zich bekocht voelen door het warrige arbitrale trio dat onder meer een handsbal van Dominique Vos in het strafschopgebied van FC Lienden over het hoofd zag. Ook werd er na een overtreding van Lienden voordeel gegeven, maar toen er direct een tweede in het Lienden strafschopgebied volgde, werd alsnog voor de eerste, net buiten de 16, gefloten.

WKE zette FC Lienden vanaf het begin flink onder druk. Vooral Eric Eleveld was weer goed op dreef en moest regelmatig door overtredingen afgestopt worden. Paul Weerman kreeg in de beginfase een grote kans om WKE op voorsprong te zetten. Maar het doelpunt viel aan de andere kant. WKE doelman Raymond Beukeveld bokste een corner weg, maar de bal belandde voor de voeten van Jesse Pastoors die van net buiten het strafschopgebied de 1-0 voor Lienden aantekende.

WKE kreeg daarna veel vrije trappen en corners waar vooral Almar Doek zich mee belastte. Het leverde veel gevaarlijke situaties op voor het doel van Lienden keeper Armand van den Top, maar doelpunten vielen niet. Doek zou later met een hamstring blessure uitvallen.

Na de pauze was WKE vooral in de laatste 25 minuten oppermachtig. Van den Top moest al zijn talenten gebruiken om Lienden op de been te houden. Zo waren er grote kansen voor Berend Oosting en Martijn Doldersum, die weer eens als breekijzer naar voren gestuurd was. Doldersum was uiteindelijk toch het goudhaantje toen hij in de laatste minuut van dichtbij een voorzet binnen kopte.

Maar met wat meer geluk had WKE een belangrijke concurrent kunnen afschudden en had de ploeg uit Emmen virtueel de koppositie gegrepen, omdat het bij winst de minste verliespunten in de Hoofdklasse C zou hebben.
Door Andor Heij(zondaghoofdklasse.nl)