donderdag

uitslagen 06-07 september


Ricky Bochem mist een kans, maar raakt zelf wel de paal.

artikel Germania - De Treffers van De Gelderlander

07-09-08
Sneek -H.S.C. 21 0-2

W.S.V.- S.C. Joure 3-1

Be Quick 1887- W.K.E. 2-2

Lienden -Alcides 2-1

Quick -'20 - De Bataven 2-006-09-2008
Germania - De Treffers 0 - 0

Babberich -Achilles '29 2 - 0

verslag Achilles van De gelderlander

**************************************
De Treffers niet langs negen Germanen

De eerste derby in het voetbaldorp Groesbeek tussen Germania en De Treffers is vanavond geeindigd in een 0-0 gelijkspel. Germania speelde het laaste kwartier met negen man, omdat twee spelers voortijdig de douche op konden zoeken met een rode kaart. Maar De Treffers wist deze overtalsituatie niet uit te buiten.

door Andor Heij

Er hing een echte derbysfeer in Groesbeek. Er was veel publiek en het spel ging snel op en neer. Ook speelde met name Germania op het randje van het toelaatbare. De nieuwe aanwinst Patrick Ax bleek belangrijk voor Germania. Ax eiste de bal op en zette de lijnen uit. In de tweede helft kreeg hij de kans om zijn optreden helemaal luister bij te zetten, maar doelman Erik Makaay van De Treffers haalde zijn schot nog uit de hoek. Germania verstopte zich dus niet en was bij vlagen zelfs de betere ploeg.

Het begin was voor De Treffers, maar Bas Bakker zag zijn kopbal overgetikt worden door de goed spelende Germania doelman Bart van de Beek. De Treffers kreeg nog een paar mogelijkheden, maar een beslissende eindpass ontbrak. Zo was de van TOP Oss overgekomen Umrun Bozbiyik constant dreigend, maar had te weinig oog voor zijn medespelers. Bozbiyik teisterde in de tweede helft wel de lat van Germania met een vlammend schot.

Twee keer rood
De underdog Germania bleef ook in de tweede helft op de been, zelfs toen de ploeg het laatste kwartier met negen man verder moest. Robbert den Boer stond nauwelijks vijf minuten in het veld toen hij al met twee keer geel de douche op kon zoeken. Eerst maakte hij hands, later haalde hij op het middenveld een tegenstander onderuit. Bart Vermeulen ging korte tijd later met een directe rode kaart van het veld na een overtreding.

Maar zelfs met twee man meer op het veld wist De Treffers geen gaatje te vinden in de defensie van Germania. Er kwamen een paar schoten uit de tweede lijn en Van de Beek stortte zich nog met ware doodsverachting op de bal toen Bozbiyik dreigde door te komen.

Maatregelen
Trainer Eus Marijnissen van De Treffers was na de wedstrijd niet te spreken over het spel van zijn ploeg: "Het gaat me niet om de uitslag, maar hoe we hebben gespeeld. We lieten de bal te weinig het werk doen. Er werd veel te veel met de bal gelopen. Bovendien hebben we te weinig gedaan met de overtalsituatie".

Marijnissen zei dat er vooraf veel gepraat is over de strijdwijze die De Treffers moet voeren, maar de spelers houden zich volgens hem niet aan de afspraken. De oefenmeester laat het er niet bij zitten en enkele spelers moeten vrezen voor hun basisplaats: "Ik hoop snel dat er een paar jongens fit worden om hen een kans te geven om te spelen. De tijd van praten is voorbij, ik ga maatregelen nemen".

zondaghoofdklasse.nl
1e speeldag 6 en 7 september

Babberich - Achilles'29 2-0
1-0 Abdel Haouli (78.)
2-0 Marvin Homan (90.)
Toeschouwers:

Germania - De Treffers 0-0
Rode kaart: Robbert den Boer (Germania), Bart Vermeulen (Germania)
Toeschouwers: 2.100

Sneek Wit Zwart - HSC'21 0-2
0-1 Daan Akkerman (18.)
0-2 Marc Veurink (37.)
Toeschouwers: 550

WSV - SC Joure 3-1
1-0 Dimitri van Gerrevink (22.)
2-0 Petu Toisuta (35.)
2-1 René Geertsma (68.)
3-1 Martijn Mulder (73.)
Toeschouwers: 325

Quick'20 - De Bataven 2-0
1-0 Jordi Kamphuis (23.)
2-0 Marco Aydin (24.)
Rode kaart: Roel Kamphorst (35, De Bataven)
Toeschouwers: 500

Be Quick 1887 - WKE 2-2
1-0 Eric Eleveld (5)
2-0 Paul Weerman (22)
2-1 Willem Lanjouw (55.p)
2-2 Willem Lanjouw (80)
Rode kaart: Bas Hooiveld (85,WKE)
Toeschouwers: 700

FC Lienden - Alcides 2-1
0-1 Joey van de Berg (20)
1-1 Jeroen van de Kerkhof (62)
2-1 Jesse Pastoors (80)
Rode kaart: Joey van de Berg (Alcides)
Toeschouwers: 500
klik hier voor meer info


Jasper in actie in een eerdere wedstrijd tegen Germania