Ik wil het de naam De Treffers niet meer horen!

uitslagen tweede ronde KNVB beker

de gelderlander

Umran Bozbiyi haalt uit en scoort op fraaie wijze de 3-3

De Treffers buigt pas diep in verlenging.De Treffers heeft het KNVB toernooi pas na een ware slijtageslag verlaten. De Treffers weigerde lang het hoofd te buigen voor eredivisionist De Graafschap, maar moest uiteindelijk wel de meerdere erkennen: 3-4.

door Andor Heij

Voor de pauze boog De Treffers een 3-1 achterstand om in een 3-3 gelijkspel. Ex De Graafschap speler Kevin Sissing, Said Echargui en Umran Bozbiyik scoorden voor de ploeg uit Groesbeek. Donny de Groot maakte alle doelpunten voor De Graafschap. De 3-3 bleef tot het einde van de reguliere speeltijd op het bord staan. Pas in de tweede verlenging wist De Graafschap De Treffers klein te krijgen door een doelpunt van Bloemendaal.

Maar De Treffers was minimaal gelijkwaardig aan De Graafschap. De eredivisionist leek een makkelijk avondje te krijgen toen het al na 8 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Maar twee minuten later stond het alweer gelijk na een goal van Sissing tegen zijn oude werkgever. In de 14e en 20e minuut zette de Groot De Graafschap weer op een ruime 3-1 voorsprong.

Maar De Treffers weigerde te capituleren. Echargui maakte in de 25e minuut de aansluitingstreffer en Bozbiyik ramde via de onderkant van de lat de gelijkmaker er in. In de tweede helft ontspon zich een boeiend bekerduel voor ongeveer tweeduizend toeschouwers. Er waren kansen over en weer. Zowel De Treffers doelman Erik Makaay als Stefan Postma van De Graafschap staken in grote vorm en hielden hun doel verder schoon.

Sissing kreeg een grote mogelijkheid voor De Treffers, maar de bal ging net voorlangs. Robin Jansen was overigens met zijn sterke spel de absolute uitblinker bij de ploeg uit Groebeek.

Ook in de verlenging bleef De Treffers doorknokken voor een goed resultaat, maar na een dubieuze vrije trap in het tweede deel van de extra tijd schoot Bloemendaal De Graafschap naar de derde ronde van de beker. De Treffers zette aan voor een slotoffensief. Een schot van Oleg Putsilla werd van de lijn gehaald en zelfs doelman Erik Makaay was in het strafschopgebied van De Treffers te vinden. Maar de tijd was te kort om voor nog voor een stunt te zorgen.

De Bataven - SC Excelsior* 0-1
58' Voskamp

FC Emmen - FC Twente* 0-5
13' Janssen 0-1
26' Hersi 0-2
54' Huysegems 0-3
64' Elia 0-4
90' Elia 0-5

Ajax 2 - Vitesse* 0-2
45' Sprockel
72' Molhoek

Capelle - Roda JC* 2-4
11' Gommans 0-1
13' Matondo 0-2
37' Molendijk 1-2
39' Molendijk 2-2
52' Matondo 2-3
53' De Jong 2-4

De Treffers - De Graafschap* 3-4
4' De Groot 0-1
7' Bakker 1-1
14' De Groot 1-2
18' De Groot 1-3
22' Erchagui 2-3
38' Borzbiuyk 3-3
112' Bloemendal 3-4

GVVV - NAC Breda* 1-3
12' Reuser 0-1
14' Amoah 0-2
38' Kolkka 0-3
88' Van Meegdenburg 1-3

HCS '21 - Sparta Rotterdam* 1-2
18' Akkerman 1-0
59' Godee 1-1
82' Toet 1-2

Kozakken Boys - WKE* 1-2
59' Weerman 0-1
64' Ticho 1-1
110' Weerman 1-2

Quick Boys 2 - Eindhoven* 0-3
28' Nelemans 0-1
54' Koc 0-2
87' Koc 0-3

Spakenburg - Stormvogels Telstar* 0-1
4' Willemsen 0-1

Sparta Nijkerk - FC Lienden* 1-2
66' Frederiksen 1-0
78' V.d. Langeberg 1-1
118' V.d. Langeberg 1-2

VVV Venlo - FC Volendam* 2-3
52' Tuyp 0-1
63' De Regt 1-1
72' Boots 1-2
89' Meijers (FC Volendam)
90' Kolder 2-2 (strafschop)
99' Lopes 2-3

MVV - SC Heerenveen* 0-3
13' Beerens
17' Henrique
48' Sibon

Feyenoord* - Top Oss 3-0
92' Makaay 1-0
109' Janota 2-0
118' Janota 3-0

stukje uit De gelderlander over Kevin Sissing

voorbeschouwing De Graafschap.nl

trainer De Graafschap gunt spelers rust

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dick van Egmond. Van Egmond wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters Theelen en Grosveld.