maandag

De Treffers alsnog landskampioen (1988)?De Treffers is door DOS Kampen uitgenodigd om een revanchewedstrijd te spelen. Op 25 juni 1988 is De Treffers verslagen met 2-1 door DOS Kampen, deze wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Rohda Raalte omdat de eerst twee wedstrijden in 1-1 eindigde.


zie een verslag van:
brugmedia.nl


Terug in de tijd met grote DOS-reünie

KAMPEN - Twintig jaar na het binnenhalen van het algehele titel in het Nederlandse amateurvoetbal houdt DOS op 7 juni 2008 een grote reünie. Centraal in het feest der herkenning staat de finale tussen de teams uit 1988 van DOS en De Treffers, maar er is ook aandacht voor andere hoogtepunten in de DOS-geschiedenis.


De organisatie is in handen van Koos Kabboord, Dick Kroon en Herman Vorsselman. Zij zijn verantwoordelijk voor een unieke happening. De veelbesproken finale tussen DOS en De Treffers is het middelpunt van de reünie. De voetballers van toen zullen op 7 juni volgend jaar opnieuw tegen elkaar in actie komen. Het initiatief van Kabboord, Kroon en Vorsselman leidde tot enthousiaste reacties bij De Treffers.

De oud-voetballers van de club uit Groesbeek worden op zaterdag 7 juni binnengehaald in Kampen bij de Koornmarktpoort. Daarna volgt een hernieuwde kennismaking in de Majesteit met koffie en gebak, gevolgd door een lunch in de kantine. Vervolgens wordt alles in gereedheid gebracht voor de revanchewedstrijd van 1988. Destijds eindigde het duel in 2-1 in het voordeel van de Kampenaren. De wedstrijd tussen DOS en De Treffers zal beginnen om 14.30 uur.
----------------------------------------------------
De Treffers zal met vrijwel de hele selectie van toen naar Kampen afreizen.

Kampioenschap van Nederland bij de zondagamateurs:

1. De Treffers 4 1 3 0 5 7-6
2. Elinkwijk 4 1 2 1 4 6-5
3. TOP 4 1 1 2 3 7-9


Algeheel amateurkampioen van Nederland: DOSK
DOS Kampen - De Treffers 1-1
De Treffers - DOS Kampen 1-1
beslissingswedstrijd DOS Kampen - De Treffers 2-1 (terrein ROHDA)