donderdag

Nieuws over topklasse
Amateurbestuur stemt in met vorming Topklassen

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft maandag ingestemd met het plan om met het ingang van het seizoen 2009-2010 drie topklassen in te voeren en de lagere afdelingen in het amateurvoetbal uit te breiden van 12 naar 14 clubs. Dat is maandagavond bekendgemaakt op een persconferentie in Zeist.

Het aanvankelijke plan is op een drietal punten aangepast. Zo vervalt de verplichting voor clubs om over een lichtinstallatie te beschikken. Ook zullen geen clubs uit het betaald voetbal worden opgenomen bij de vorming van de topklassen. Pas na het eerste seizoen bestaat de mogelijkheid tot promotie en degradatie tussen eerste divisie en topklasse. Het gaat dan om maximaal één promotie- en degradatieplaats. Een derde punt dat is aangepast is dat er de eerste drie jaar niet zal worden getornd aan de ordemaatregelen.

Met deze aanpassingen hoopt het bestuur amateurvoetbal de hoofdklasseclubs, waarvan een aanzienlijk deel tegenstander is, voldoende tegemoet te zijn gekomen om de voorstellen op de algemene vergadering amateurvoetbal op 31 mei goedgekeurd te krijgen.

bron:
zondaghoofdklasse.nl
*****************************
blog over de topklasse
-----------------------------
FIFA kan beslissing topklasse terugdraaien!
////////////////////////////