donderdag

De Treffers - Achilles '29


14:30 uur De Treffers - Achilles '29
Scheidsrechter B. Miggels
(floot ook de thuiswestrijd tegen Babberich (15 okt)**********************************
statistieken De Treffers - Achilles'29
*********************************

interview mat Tom Verhaar (de gelderlander)

********************************

interview met Eric Makaay en Bas Wijnen (de Gelderlander)

********************************

Sinds 1978 hebben de Treffers en Achilles ’29 43 keer tegen elkaar gespeeld. 24 keer was de winst voor de Treffers, 10 keer werd er gelijk gespeeld en 9 werd er gewonnen door Achilles.
****************


voorbeschouwing van De Treffers.nl

De Treffers - Achilles '29

Aanstaande zondag is het dan zover! De Groesbeekse derby staat op het programma! Om 14.30 zal de aftrap worden genomen tussen de rood-zwarten en de wit-zwarten op Sportpark Zuid.

Maar het is niet alleen de strijd om de titel nummer één van Groesbeek. Het is ook een strijd om de tweede plaats in de Hoofklasse C.
Momenteel staan wij op de eerste plaats met 30 punten uit dertien wedstrijden. Ook hebben wij de meeste doelpunten voor in de Hoofdklasse C en de minste tegen. Respectievelijk 35 en zeven. WKE en Lienden staan tweede en derde met ook 30 punten maar met beide een wedstrijd meer.
Achilles ’29 staat op een vierde plaats met 27 punten ook uit dertien wedstrijden. Zij hebben er dit seizoen zacht minder weten te scoren dan wij en hebben er ook zes meer tegen gekregen.

Vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd tegen Achilles onbeslist; 0-0. De thuiswedstrijd wisten wij met 2-1 te winnen dankzij twee goals op het einde van de wedstrijd van Luuk d’Hooghe. Hoe zal het aanstaande zondag eindigen?

Veranderingen
Jasper Zuidwijk is bezig aan zijn elfde seizoen in het eerste elftal van De Treffers. Daarvoor heeft hij eerst twee jaar in onze A gespeeld. Eerst eens een terugblik op de afgelopen jaren. Is er nou veel veranderd binnen de club volgens onze lange verdediger?
‘In de afgelopen jaren zijn er wel een aantal ontwikkelingen geweest. Vooral op het gebied van intensieve begeleiding, niet alleen qua leiders. Ook de technische commissie en het bestuur zitten wat dichter bij het team. Eerst was er echt een kloof tussen de technische commissie en het bestuur en de selectie, de afstand is er nog wel maar is niet meer zo groot. Als jongens ongenoegen hebben of vinden dat het niet loopt, kunnen ze dat makkelijker overleggen met bijvoorbeeld iemand van de technische commissie en dan kan er ook iets aan gedaan worden. Ook zie je dat veel meer spelers waardering hebben en uitspreken naar de vrijwilliger. Dit komt ook doordat selectiespelers meer betrokken worden bij bepaalde activiteiten die door en voor vrijwilligers gedaan worden, zoals laatst het vrijwilligersfeest. Dat vinden de spelers leuk. Ook omdat de spelers dan bij elkaar zijn en ze zien wie de vrijwilligers zijn en wat ze doen.
Je ziet dat er ook vanuit de technische commissie gekeken wordt om meer een hechte groep te creëren. De afgelopen jaren is er veel verloop geweest binnen het team. Nu probeert de technische commissie om de jongens waar ze tevreden over zijn, om die langer bij de club te houden. Zodat je een hecht team krijgt en dat zul je dan zowel op het veld als in de kantine terugzien. Dit vind ik hele belangrijke ontwikkelingen.’

Tevreden?
‘Ik denk dat we als team wel een goede prestatie neer hebben gezet als je ziet waarvan we vandaan komen. De eerste twee wedstrijden hebben we verloren en vervolgens een hele hoop wedstrijden gewonnen. Met uitzondering van FC Lienden dan. Je ziet dat we nu op elkaar ingespeeld raken. We krijgen weinig doelpunten tegen en maken er wel veel. Persoonlijk ben ik iets minder tevreden. Ik heb het idee dat ik dit seizoen iets meer moet sturen. Mensen neerzetten op hun positie. En dat gaat op dit moment een beetje ten koste van mijn spel. Voorgaande seizoenen deed ik dit samen met Luuk Maes en nu komt het eigenlijk meer op mij aan. Maar dat is niet erg, ik moet er gewoon aan wennen’, aldus onze nummer twee.

Rheden
Dan naar afgelopen zondag. Wij wisten met 4-0 in en van Rheden te winnen. ‘In het begin van de wedstrijd hebben we het meteen goed opgepakt. Dat we hun er niet uit zouden laten komen en kort erop bleven. We kwamen met 1-0 voor. Het laatste kwartier van de eerste helft verloren we wel wat meer concentratie. Maar de tweede helft hebben we het goed opgepakt, en zijn we uitgelopen naar 4-0. Het spel was goed, ook als je ziet dat we aardig wat basisspelers misten. Er waren aardig wat wisselingen in het veld, maar ik denk dat we dat als team goed opgepakt hebben’, is de 28-jarige Jasper van mening.

Kwaliteit
Maar natuurlijk het belangrijkste van alles: wedstrijd van aanstaande zondag. Achilles ’29 is wat betreft de samenstelling van de selectie nauwelijks veranderd. Alleen Peter van Putten, niet onbekend op Zuid, is erbij gekomen. Onze verdediger uit Boxmeer kan dus wel een vergelijking maken tussen beide teams. ‘We doen absoluut niet onder wat betreft kwaliteiten voor Achilles. Dat hebben we ook nooit gedaan. Achilles is een stug elftal, dat al een aantal jaren samen speelt. Wij zijn een jong elftal en daar kan onze zwakte liggen. Het zwakke punt van Achilles is dat als het niet loopt, dat zij tegen zichzelf gaan spelen. Wij moeten hen niet laten voetballen en er kort op zit. Zij hebben veel moeite om hun spitsen te bereiken, als je dat uit kunt schakelen dan ben je er een heel eind. Hun sterke punt is dat doordat ze vaak heel compact spelen en snel terugzakken is dat er moeilijk tegen hen te scoren is. En ze hebben een spits die af en toe uit het niets een doelpunt kan maken.’

De derby
Na ruim tien jaar ervaring in het eerste van De Trefffers moet Jasper zich wel bewust zijn van de strijd die er toch wel heerst tussen beide clubs. Maakt hem dat ook extra zenuwachtig?
‘Ik ben voor elke wedstrijd gespannen, maar voor zo’n derby ben je wel extra gemotiveerd. Ik moet wel zeggen dat het tien jaar terug het meer een derby is dan dat het nu is. Dat komt denk ik doordat de spelers van beide elftallen elkaar in het dagelijks leven ook regelmatig tegenkomen. Natuurlijk is het nu een hele belangrijke wedstrijd, omdat wij nu tweede staan en Achilles derde. Iedereen is ervan doordrongen dat we zondag wel moeten vechten tot het bittere einde.’

Winnen!
‘Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat een derby nooit mooi voetbal zal worden. Het zal wel een wedstrijd worden waarin voor elke meter gestreden zal worden. Ik denk dat het een harde wedstrijd worden. Wij zullen proberen ons spelletje te spelen en hun uit hun ritme te halen en andersom ook. Het is een wedstrijd met heel veel beleving en heel veel spanning en dat maakt deze wedstrijd extra leuk. Het is een wedstrijd op zich en hij staat apart van welke wedstrijd dan ook. Ik denk dan ook niet dat de uitslagen van afgelopen zondag van invloed zijn op deze wedstrijd. Want het enige dat telt tijdens de derby is winnen!’, rond Jasper zijn verhaal mee af.
14.30 Bataven 1 - HSC '21/Brein Walburgen (Gendt)
14:00 SVBO 1 - Be Quick 1887 Gem . Sportpark SVBO a/d Parkstraat

enkele foto's van de wedstrijd van vorig jaar ( 2-1)