De Treffers verliest topper van WKE

WKE wint verdiend van De Treffers

Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie

De competitie in de Hoofdklasse C is weer begonnen. Meteen een interessante start voor De Treffers, een uitwedstrijd tegen WKE staat voor hen op het programma.
Op papier een boeiende wedstrijd, die vorig seizoen gewonnen werd door de rood- zwarten.

Met dezelfde elf als tegen ACV, begon De Treffers aan de wedstrijd. Vanaf het begin was het duidelijk dat WKE feller speelde en meer duels zou gaan winnen deze middag. Dit resulteerde dan ook in een aantal kansen voor de ploeg uit Emmen.
Zo schoot Joseph Oosting na vijf minuten spelen net naast en niet veel later liet Erik Makaay goed keeperswerk zien, na een schot van diezelfde Oosting.
Bjorn Suppers was in de achtste minuut dichtbij een doelpunt. Suppers speelde zich goed vrij, maar zag een verdediger van WKE over hoofd, die het schot blokkeerde.
Na ruim een kwartier spelen wederom een kans voor WKE. De poging van Eleveld werd opnieuw knap gered door Makaay.

Pas vier minuten voor de rust creëerde De Treffers een kans. Deze werd niet benut door Roel Fernand, hij schoot in de handen van keeper Beukeveld.

Ook in de tweede helft was De Treffers nauwelijks te zien. Twee maal in deze 45 minuten stonden de rood- zwarten in de picture. In de 58e minuut moest De Treffers verder met tien man. Aanvaller van De Treffers, Said Echargui, kreeg na een domme overtreding zijn tweede gele kaart in de wedstrijd en moest het veld verlaten.
Het tweede Treffersmoment was voor Rob Zegers. Dit moment leverde bijna een doelpunt op, maar het beheerste schot van de aanvoerder van De Treffers belandde op de lat.
WKE dicteerde het spel en de voorsprong, twee minuten voor tijd, was dan ook verdiend voor de thuisspelende ploeg.

Jasper ziet de drie punten aan zich voorbij gaan

WKE viert hun overwinning

Doelpuntenmaker van de enige goal deze middag, Berend Oosting.

Volgende week staat er voor De Treffers een thuiswedstrijd op het programma. Zij spelen dan tegen De Bataven. Aanvang: 14.30 uur.
foto's: wke site
******************************************************************************
Elke week staat er op KNVB.NL een wedstrijd uit de hoogste afdeling van het amateurvoetbal centraal. Dit keer in het 'Amateurduel van de week' aandacht voor het duel WKE-De Treffers uit de zondaghoofdklasse C: 1-0.
Klik hier!

,,Een kippenvelmoment”, omschrijft Joseph Oosting het onthullen van de nieuwe naam van het WKE-sportpark. Vóór de ontmoeting met De Treffers ziet de 84-jarige cluboprichter Grote Geert Wolters, altijd getooid met een pet, het complex naar hem vernoemd worden. Kleinzoon Joseph is apetrots. ,,Het is prachtig dat m’n opa dit bij leven mee mag maken.”

Even voor vier uur kan de dag voor Grote Geert en zijn WKE helemaal niet meer stuk. De kampioen van vorig seizoen zet de vicekampioen met 1-0 opzij. Berend Oosting, ook een kleinzoon van de oprichter, zorgt twee minuten voor het einde voor een immense ontlading. ,,Sneu voor ons”, treurt De Treffers-coach Eus Marijnissen. ,,Maar wel verdiend”, voegt hij er aan toe.

WKE agressiever

Want WKE toont zich aan de Sluisvierweg agressiever dan de Groesbekers. Het zoekt de grenzen van het toelaatbare op en jaagt De Treffers daarmee schrik aan. Berry Hoogeveen en Erik Eleveld verzuimen WKE voor de pauze naar een voorsprong te schieten. De bezoekers stellen daar vruchteloze pogingen van Rob Zegers en Roël Fernand tegenover.

Na een tweede gele kaart, na een uur spelen, voor Saïd Echargui ruikt WKE de overwinning. Toch weet het geen raad met de overtalsituatie en is De Treffers via Zegers – hij raakt de lat – het dichtst bij een doelpunt. In de slotfase, als niemand er meer op rekent, slaat Berend Oosting toe.

Op laatste benen

Broer Joseph juicht mee, al loopt hij op z’n laatste benen. ,,Na vorig seizoen stopte ik met voetballen, omdat ik bij FC Emmen hoofd jeugdopleidingen en nu ook assistent-trainer bij het eerste elftal ben. WKE kwam toch weer bij me terecht en daarom besloot ik om alsnog door te gaan. Al train ik nu wel slechts één keer in de week.”

De 35-jarige linkspoot, die naar eigen zeggen voetbal eet en drinkt, is ervan bewust dat de concurrentie vooral kampioen WKE een hak wil zetten. ,,Iedereen aast op een overwinning tegen ons. Wij moeten daarmee om zien te gaan. Probleem bij WKE is dat we soms verzaken. Het is te vaak alles of niets. Er moet meer stabiliteit in de ploeg komen.”

Mentaal tekort

Van de ene kampioenskandidaat gaan we naar de andere. Marijnissen, in de jaren zeventig middenvelder bij NEC, spreekt van een domper. ,,Er ging te weinig dreiging van ons uit en we schoten mentaal tekort. Na de KNVB bekerwedstrijd tegen ACV (2-0 winst, red.) werd ons alle lof toegezwaaid, maar ik heb geprobeerd die euforie te temperen. Er valt veel te verbeteren en ik heb dan ook geen kampioenskandidaat tegen WKE zien spelen.”

Ondertussen feliciteert zanger Jannes, nog een kleinzoon van Grote Geert, zijn WKE-helden. Assistent-trainer Hendrik Oosting - ja, weer een kleinzoon - deelt mee in de feestvreugde. Vooralsnog is sportpark Grote Geert een onneembare vestiging....