donderdag

uitslag De Treffers - ACV

De Treffers heeft vanavond (25-08) de eerste ronde van de KNVB beker met 2-0 gewonnen van ACV. In de tweede ronde spelen wij tegen ASWH dat WKE na stafschoppen uitschakelde. De 1-0 kwam van Rob Zegers en de 2-0 viel diep in de extra tijd door Luuk D'Hooge
(ingevallen voor Rob Zegers)

De wedstrijd voor de tweede ronde thuis tegen ASWH dus, is op woensdag 26 september om 20.00 uur.

van de ACV site:
Kansloos verlies ACV tegen De Treffers

“Ik heb vanavond behoorlijk genoten... van de tegenstander,” bekende elftalbegeleider Gert Oosten na afloop eerlijk. Hij sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Roeleveld werd ACV op eigen helft teruggedrukt. De Assenaren werden in alle linies overklast en slaagden er geen moment in ook maar enige grip op de wedstrijd te krijgen.


Germain Beck had een bijzonder lastige avond tegen 'plaaggeest' Roël Fernand (foto Dries Zwikker).

Met name de van Lienden overgekomen supersnelle rechterspits Roël Fernand was een ware plaaggeest voor de Asser defensie. Fernand kreeg veel te veel ruimte, werd niet kort genoeg gedekt en was voortdurend gevaarlijk. Maar ook de andere spelers van de Groesbeekers lieten zich niet onbetuigd. Rob Zegers, linkerspits Saïd Echargui en middenvelder Aleh Putsila doken veelvuldig in de vrije ruimte. ACV had hier totaal geen antwoord op en werd met name in de eerste helft weggespeeld. Het enige dat de thuisclub kon worden verweten is dat het slordig met de kansen omsprong. Ook had De Treffers weinig geluk. Los van de vele mogelijkheden werd twee keer de paal geraakt, verzuimde scheidsrechter Roeleveld de bal op de stip te leggen toen Martijn Groenewold Putsila in het zestienmetergebied onderuit trok en redde ACV-doelman Marcel Groothof enkele malen uitstekend.


Het beslissende moment van de eerste helft. Rob Zegers wurmt zich tussen Martijn Groenewold (20) en Steven van den Broek Humphrey (14) door en scoort 1-0.

Toch kon een treffer niet uitblijven. Deze viel dan ook op het half uur, toen Rob Zegers een voorzet tussen twee ACV-verdedigers door binnentikte: 1-0. ACV liep vanaf dat moment achter de feiten en ook achter de tegenstander aan.
Dat het bij die kleine achterstand bleef, was een gelukkige omstandigheid. In de eerste helft kwam de ploeg van aanvoerder Ype Jansma niet aan voetballen toe en dook het slechts tweemaal voor het doel van Erik Makaay op. Peter Janse was nog het meest gevaarlijk, toen hij na 30 minuten een paar meter over schoot.

In de tweede helft draaide ACV iets beter. De linies speelden wat dichter op elkaar en omdat De Treffers het tempo liet zakken en een wat meer afwachtende houding aannam, was ACV meer op de helft van de Groesbeekers te vinden. Veel gevaar leverde dat overigens niet op. De Treffers ving ACV rustig op en trachtte te profiteren van de ruimte die het kreeg. Dat leverde de thuisclub voldoende kansen op om al in een vroegtijdig stadium de wedstrijd op slot te gooien. Dat gebeurde niet en daardoor bleef ACV nog ‘in leven’


Ook Peter Janse had het op rechts lastig met zijn directe tegenstanders.

In een uiterste poging om nog iets te forceren, bracht trainer Gerrie Benes het ‘geheime wapen’ Gil Göbel in het veld. Gil was meegegaan in plaats van Rolf de Boer, die nog niet geheel hersteld was van zijn langdurige blessure en ’s avonds met het tweede in Groningen tegen Gronitas meespeelde.
Göbel deed het zeker niet onverdienstelijk, bracht meer snelheid in de ploeg, maar kon ook geen potten breken. Toch bleef ACV hopen op dat ene moment. Tegen het einde van de wedstrijd kwamen die enkele spaarzame kansjes er ook. Ronnie Pander schoot rakelings over en de enige keer dat Ruud Jalving er op links in slaagde een goede voorzet af te leveren, kwam Martin Bloem een centimeter te kort om de bal over doelman Makaay binnen te koppen.


Het enige gevaar van ACV in eigenlijk de hele wedstrijd. Na een voorzet van Ruud Jalving (links) komt Martin Bloem net iets te kort om met het hoofd doelman Erik Makaay te verslaan.

Voor de rest was het allemaal De Treffers wat de klok sloeg. Ook de ingevallen René Westerveen had het zeer lastig tegen snelheidsduivel Fernand, die het in de laatste fase van de partij wederom op z’n heupen kreeg.

Omdat ACV steeds meer risico’s nam werden de gaten achterin groter. Vier minuten in blessuretijd leverde dat uiteindelijk de definitieve beslissing op. Aleh Putsila kreeg alle ruimte om op maat invaller Luuk d’Hooge te bedienen. Laatstgenoemde schoot De Treffers naar 2-0. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde.

De commentaren waren na afloop eensluidend. Ronnie Pander: “Deze ploeg was gewoon veel te sterk. In de tweede helft liep het iets beter, maar we hebben geen enkele echte kans gehad.” Aanvoerder Ype Jansma: “We liepen alleen maar achter ze aan. Er viel hier niets te halen. Je moet gewoon durven toegeven dat De Treffers beter was.”
En trainer Gerrie Benes: “Wat De Treffers liet zien, grenst aan het niveau van de eerste divisie, met name in de eerste helft. Ik wil hier Emmen of Veendam wel eens zien spelen. We werden op alle fronten overklast. De jongens hebben hun best gedaan en hard gewerkt, maar hier was geen houden aan.”

Dinsdag tegen Ter Apel een lekkere wedstrijd spelen en dan zaterdag tegen Staphorst een goede competitiestart maken, dat is de wens die nu op tafel ligt. ACV kan zich niets verwijten, maar toch... Het gevoel blijft knagen dat de Assenaren zelden of nooit dat beetje geluk hebben met een gunstige loting of een lekkere wedstrijd, waarna kan worden doorgebekerd. Het is over en uit wat de KNVB-beker betreft, en al in zo’n eerste ronde doet dat toch pijn.

De Treffers - ACV 2-0 (1-0)
31. Zegers 1-0, 94. d’Hooge 2-0.

Gele kaarten ACV: Ties, Groenewold, Hamminga.

Opstelling ACV: Groothof, Hamminga (Westerveen), Beck, V.d. Broek Humphrey, Groenewold, Janse (Göbel), Pander, Jansma, Ties (Korenhof), Bloem, Jalving.
*-**************************
* Barendrecht - AFC: 0-2
* DHC - DOTO: 1-6
* Quick Boys - Sneek: 4-1
* Spakenburg - HSC'21/Brein: 2-0
* Elinkwijk – Sparta Nijkerk 2-1
* Nunspeet - UNA: 0-1
* Bennekom - De Meteoor: 8-0
* Roosendaal - Harkemase Boys: 2-1
* ASWH - WKE: 1-1 (ASWH wint na strafschoppen)
* EVV - Rijsoord: 4-0
* Argon - Noordwijk: 3-0
* WSV – ONS Sneek 2-3
* Be Quick 1887 – Rijnsburgse Boys 3-2
* Babberich – HHC Hardenberg 1-2 n.v.
* BVV/Caterpillar – FC Lisse 0-3
* Gemert – Kozakken Boys 1-4
* De Treffers/Kegro – ACV 2-0
* WHC – Schijndel 3-1
* ADO’20 – IJsselmeervogels 0-3
* Baronie – Be Quick’28 0-1
* Meerssen – Excelsior’31 1-0
* Deurne – Flevo Boys 1-0

Programma zondag 26 augustus:

* Groene Ster – JVC Cuijk 2-0