Rood, verzorger Jan van Pommeren, 2 keer geel: Jim van Alst (De Treffers, 30) en Fabian Peppinck (De Treffers, 80.)

verslag De Gelderlander 1

De Gelderlander 2

De Treffers - FC Lienden 1-3
De Treffers verloor vanmiddag voor de tweede keer van dit seizoen van FC Lienden. Eerder werd het in Lienden 4-2, vanmiddag was het keurkorps van Hans Kraay jr. met 3-1 te sterk. De Treffers moest daardoor de koppositie weer aan FC Oss overdoen.

FC Lienden begon goed aan de wedstrijd en dat betaalde zich na een kwartier uit in een doelpunt van Solomon Caulley.

0-1 (foto Jos Eikholt)

Even later was er nog meer ellende voor De Treffers, want Jim van Alst liep tegen zijn tweede gele en daardoor rode kaart aan.

Rood voor Jim (foto Jos Eikholt)

De Treffers ging over het hele veld toen één op één spelen en daar wist FC Lienden zich geen raad mee. De gelijkmaker van Robin Janssen na een kleine 35 minuten was daarom ook terecht.

In de tweede helft bleef De Treffers druk uitoefenen op het doel van FC Lienden, maar doelpunten leverde het niet op. FC Lienden moest ver terug en was nauwelijks nog op de helft van De Treffers te vinden. In die periode maakte Guilliano Grot zijn debuut in de topklasse. Hij verving de geblesseerd uitgevallen Orin de Waard. Maar ook Grot wist het verschil niet te maken.

Guilliano Grot (foto Jos Eikholt)

FC Lienden kwam zelfs onverwacht op voorsprong. Een zondagschot van John van Loenhout na 76 minuten werd onderweg van richting veranderd en belandde achter doelman Erik Makaay in het net van De Treffers. Het leek er op dat de krachten bij De Treffers meteen weg vloeiden na de nieuwe achterstand. Het werd vijf minuten later helemaal een kansloze missie. Fabian Peppinck vloerde buiten de 16 meter invaller Roel Fernand van FC Lienden, maar de scheidsrechter oordeelde dat het er binnen was. Peppinck kreeg zijn tweede en dus rode kaart en Van Loenhout tekende vanaf de stip de 3-1 aan voor FC Lienden.

Rood voor verzorger De Treffers
De scheidsrechter had eerder in de wedstrijd ook al een opvallende rol. Hij gaf de verzorger van De Treffers, Jan van Pommeren, rood, omdat die zonder de toestemming van de arbitrage het veld in was gelopen om een speler te behandelen. Daardoor ontstond de unieke situatie dat een reserve-verzorger(Theo Eikholt) op de bank bij De Treffers moest plaats nemen.