vrijdag

Topklasse komende maanden nog niet op RTLDe beelden van de topklasse zijn de komende maanden nog niet te zien op RTL7. Het was de bedoeling om vanaf de start van de competitie te beginnen met de wekelijkse samenvattingen. Een aantal clubs heeft echter bezwaren tegen de vereisten waaraan de clubs moeten voldoen, zoals het beschikbaar stellen van reclameruimte op borden langs het veld.

Het Centraal Orgaan Top- en Hoofdklassen (COTH) is op dit moment in gesprek met de clubs en partners om de plooien glad te strijken, zodat de topklasse in ieder geval met ingang van de tweede periode op landelijke televisie kan worden uitgezonden. Het COTH is er, bij monde van voorzitter Harrie Derks, van overtuigd dat het voor de start van de periode allemaal in kannen en kruiken is. "RTL7 is onverminderd positief over het uitzenden van de samenvattingen van de wedstrijden op zaterdag en zondag. De topklassers wordt daarmee een geweldig platform geboden voor sponsoren van de clubs en de competitie", aldus Derks.

Verschillende regionale omroepen zullen de komende maanden in ieder geval wel gewoon starten met het uitzenden van samenvattingen. RTV Utrecht zendt komend weekend zelfs live het duel tussen Spakenburg en FC Lisse uit. Als de deal met RTL7 rond komt, hoeven de regionale omroepen niet te stoppen met uitzenden. De beelden van de topklasse worden dan ook ter beschikking gesteld van de regiozenders.
bron
zondaghoofdklasse.nl