27 mei AFC - De Treffers 1-4

**
beelden Noord Holland Sport
**
Foto: Cees van Hoogdalem/Orange Pictures 27 mei 2010, 19.30 uur AFC - De Treffers 1-4 Scheidsrechter: Tempelaar, J.H. 0-1 Tonny de Groot *** 0-2 Said Echargui 0-3 Tonny de Groot 1-3 Chelton Linger 1-4 Said Echargui Helaas weer geel voor Jasper en Robin (beide dus geschorst)

Stand: Gemert 2-4 (+2)
De Treffers 3-4 (+1)
AFC 3-2 (-3)

** verslag De Gelderlander

**
Wedstrijd tegen Gemert is nu vastgesteld op zaterdag 05 juni om 18.00 uur.

**
De Treffers overtuigend langs AFC

De Treffers doet weer helemaal mee in de strijd om de algehele zondagtitel. In Amsterdam werd vanavond AFC met overtuigende cijfers verslagen: 4-1. Tony de Groot en Said Echargui scoorden beide twee keer. AFC maakt door de nederlaag alleen nog een theoretische kans om de zondagtitel te pakken. De beslissing valt sowieso in de laatste wedstrijd tussen De Treffers en Gemert in Groesbeek.

Nadat AFC in de beginfase al een paar plaagstoten, via onder meer via Sjoerd Jens, had uitgedeeld kreeg Magid Jansen namens de Amsterdammers in de zesde minuut een enorme kans. Doelman Erik Makaay van De Treffers was al gepasseerd, maar Bas Bakker haalde de bal van de doellijn. Het antwoord van De Treffers liet niet lang op zich wachten. Een schot van Ahmet Kilic kon nog net tot corner verwerkt worden door AFC doelman Raymon van Emmerik.
In de 8e minuut was het wel prijs voor De Treffers. Robin Jansen haalde de achterlijn en leverde de bal perfect op maat af voor de inkomende Tony de Groot: 1-0. Na 12 minuten ontsnapte De Treffers aan de gelijkmaker, omdat Chelton Linger oog in oog met Makaay faalde. Beide ploegen kregen ook nog een aardige mogelijkheid vanuit een vrije trap.
De Treffers kreeg in de loop van de eerste helft meer controle over de wedstrijd en AFC dook daardoor steeds minder voor het doel van De Treffers op. Na ruim een half uur hield Van Emmerik AFC in de race door eerst een inzet van Kilic en vlak daarna een schot van Bas Bakker te stoppen.
Op rozen Drie minuten na de pauze kon Emmerik een inzet van Said Echargui nog net tot corner verwerken, maar vanuit de aansluitende corner van Bjorn Suppers kopte Echargui wel hard in de Amsterdamse touwen: 2-0.
Ruim vijf minuten later zat De Treffers helemaal op rozen. Het was Tony de Groot, die de voorkeur kreeg boven Orin de Waard, die zijn tweede en de derde voor De Treffers maakte. Na 20 minuten in de tweede helft kwam AFC toch nog even terug. Linger profiteerde van fout
uitverdedigen bij De Treffers en dit keer faalde Linger
alleen voor Makaay niet: 3-1. AFC begon daarna aan te dringen, maar werd niet echt gevaarlijk. De Treffers profiteerde van de ruimte die de Amsterdammers weg gaven. Tien minuten voor tijd ging een inzet van Aleh Putsila via een AFC been nog net naast. Vanuit de aansluitende corner was het wel raak.
Suppers ontving de bal en haalde hard uit. Van Emmerik kreeg de bal niet onder controle en Said Echargui was er als de kippen bij om de 4-1 eindstand in te tikken. De volgende wedstrijd om de algehele zondagtitel
is zondag als Gemert thuis AFC ontvangt. AFC moet dan met hele ruime cijfers winnen om nog een kans te maken en hopen dat in de laatste wedstrijd De Treffers en Gemert gelijk spelen.
De Treffers wil die laatste wedstrijd graag op zaterdagavond spelen, vanwege andere activiteiten in Groesbeek op zondag, maar de KNVB is daar nog niet mee akkoord gegaan. zondaghoofdklasse.nl