dinsdag

2 mei,
14:00 uur De Treffers - WKE 1-1
1-0 Orin de Waard
1-1 Doldersum
Het kampioensfeestje was al voorbereid, HSC’21 won van FC Lienden, dus De Treffers had het vanmiddag voor eigen publiek af kunnen maken. Maar dat deed De Treffers niet. Tegen WKE bleef de ploeg van Johan de Kock op een 1-1 gelijkspel steken. Daarom moet er volgende week tegen Rohda Raalte nog minimaal een punt gepakt worden om op eigen kracht kampioen te worden.

De Treffers was voor rust volgens De Kock de betere ploeg en daarom vond de trainer achteraf dat zijn elftal het al voor de pauze had moeten afmaken. Maar De Treffers wist maar één van de mogelijkheden te benutten. Een voorzet van Robin Janssen werd door Orin de Waard op waarde geschat en hij schoot de 1-0 in de touwen. Vlak voor de pauze leek De Waard koppend de 2-0 op het bord te zetten, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald.

Direct na rust was De Waard opnieuw dichtbij nadat hij profiteerde van een misverstand in de WKE defensie. De inzet van De Waard ging echter naast. WKE kwam in de tweede helft beter in de wedstrijd. In de 58e minuut kopte Martijn Doldersum na een corner de 1-1 binnen. Invaller Robert Fik was nog dichtbij een voorsprong. Na aangeven van Bjorn Zwikker schoot hij hard in, maar Erik Makaay wist met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoon te houden. Ook had Makaay hulp op de lijn van Jasper Zuidwijk nodig om een voorsprong van WKE te voorkomen.

Tony de Groot had in de slotfase alsnog het kampioensfeest voor De Treffers in gang kunnen zetten, maar hij wist WKE doelman Raymond Beukeveld niet te passeren. Dat zou volgens WKE trainer Willem Zwikker ook te veel van het goede geweest, want hij vond WKE vanmiddag de betere ploeg.


Orin de Waard knalt de 1-0 voor De Treffers in de touwen, foto Jan Peters

14:00 Juliana'31 - Alcides 4-1
14:00 Lienden - HSC '21 1-2
14:00 sc Joure - Rohda R. 2-4
14:00 Nieuw Buinen - Achilles '29 1-1
14:00 Quick '20 - SneekWit-Zwart 5-0
14:00 Babberich - Be Quick 1887 0-3