vrijdag

beelden Rhoda Raalte - HSC'21 (tv Oost)
/*/
videobeelden Joure - Achilles'29 (bijzonder sportief)
*/*/
28 mrt,
14:30 uur De Treffers - SneekWit-Zwart 0-0
Scheidsrechter: Toonen, E.M.
0-0

Na tien thuiszeges op rij deze competitie liep De Treffers voor het eerst averij op. Uiteraard had de thuisclub een groot overwicht op Sneek Wit Zwart, maar de Friezen bleven lange tijd zonder al te veel problemen op de been. Er waren wel wat mogelijkheden voor De Treffers, maar een kansenfestival was het niet. Orin de Waard miste de grootste van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft faalde hij vanaf elf meter, waardoor Sneek Wit Zwart meer en meer in een goed resultaat ging geloven.


/*/*/*/*/*/*/*

SC Joure – Achilles’29 1-3
Joure bood Achilles’29 heel behoorlijk tegenstand en kwam zelfs op voorsprong halverwege de eerste helft. Rene de Nekker was verantwoordelijk voor de treffer. Op slag van rust sloeg de nummer drie van de ranglijst twee keer genadeloos toe. Ivo Rigter fungeerde tot twee keer toe als beul. Aan de 2-1 leek een overtreding van Achilles’29 vooraf te gaan, maar dat werd door de scheidsrechter niet gezien. Ook in de tweede helft slaagde Joure er nog lange tijd in een wedstrijd van te maken. Het kreeg zelfs een grote kans toen Jurre Hogeveen oog in oog kwam te staan met doelman Van de Beek, na een foute terugspeelbal in de Achilles-defensie. Daar waar Hogeveen echter faalde sloeg opnieuw Rigter toe. Hij tekende voor de 1-3 en besliste daarmee het duel.

Rohda Raalte – HSC’21 0-0
Het duel tussen de twee Overijsselse clubs begon heel aardig met al vroeg in de wedstrijd een kans voor Wilens van HSC’21 en Poll voor Rohda. Het spel dat aanvankelijk nog fris van de lever was, werd echter al snel minder. Beide teams hadden hun verdediging goed op orde en hoefden nauwelijks kansen toe te staan. Het gevaar bleef beperkt tot enkele schoten van afstand, maar geen van beide teams kon iets forceren. De logische eindstand was dan ook 0-0.

FC Lienden – Quick’20
FC lienden kwam uitstekend uit de startblokken en varraste Quick’20 daarmee. Na ruim twintig minuten stond het al 2-0 en was de missie voor Quick’20 een vrijwel onmogelijke geworden. Roël Fernand maakte na acht minuten de 1-0, nadat hij een diepe bal op waarde wist te schatten. Een kwartier later maakte Frank Hol er 2-0 van. Bij Quick’20 viel Patrick van Halteren nog voor rust uit met een blessure en gebruikte René Nijhuis ook al vrij snel zijn andere wisselopties. Quick’20 kwam daardoor wel beter in de wedstrijd en Christiaan Cicek bracht met een doeltreffende vrije trap de spanning weer terug. Er stond op dat moment nog twintig minuten op de klok en Quick’20 zette aan voor een slotoffensief. Daarbij moest Lienden-verdediger Dominique Vos twee keer handelend optreden op de doellijn.Alcides - Be Quick 1887
Het duel tussen Alcides en Be quick 1887 leverde geen winnaar op. In een matige wedstrijd wisten beide ploegen eenmaal het net te vinden: 1-1
De eerste helft konden beide ploegen geen grote kansen creëren. De echte vorm ontbrak zowel bij Alcides als bij Be quick. Hierdoor liet het zich aanzien dat het publiek naar een typische nul-nul wedstrijd zat te kijken.
In de tweede helft aanvankelijk een zelfde beeld. Een individuele actie van alcideaan Joey van den Berg brak de wedstrijd open. In de 62e minuut passeerde hij schitterend twee Be Quickers om vervolgens de bal met links in de kruising te jagen.
Deze goal leek de wedstrijd te beslissen, want Be Quick wist niet zelfstandig tot kansen te komen. Maar na 75 minuten wist Martijn Bosman, na een overtreding op Willem Lanjouw, de bal uit de vrije trap in de goal te schieten. Hij had hierbij wel de hulp van de muur nodig, die de bal van richting veranderde.
Vijf minuten na deze goal ging Be Quick speler Wouter Bos over de schreef. Hij torpedeerde een Alcideaan onnodig van achteren. Een directe rode kaart was het gevolg. Alcides probeerde na deze rode kaart nog wel de winnende treffer te forceren, maar gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een terechte puntendeling: 1-1

Babberich - Nieuw Buinen
In de strijd tegen degradatie heeft Nieuw Buinen goede zaken gedaan. Bij mede degradatiekandidaat Babberich won de ploeg met 2-3.
Babberich was in de beginsfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Met enkele goede reddingen wist doelman Hendrik Snijders Nieuw Buinen echter op de been te houden. Na 30 minuten was het zelfs Nieuw Buinen dat scoorde. Jeroen Fuhler maakte de 1-0. Na deze goal gooide Nieuw Buinen de schroom van zich af. Dit leidde opnieuw tot een doelpunt. In de 40ste minuut wist Gerry Snip de score te verdubbelen: 2-0.
Babberich kwam met nieuwe moed uit de kleedkamers. Na een overtreding was het aan Dave de Jong om de aansluitingstreffer te maken. Hij faalde niet vanaf de strafschopstip en scoorde 1-2. Nieuw Buinen bleef goed voetballen en bleek niet zenuwachtig door deze aansluitingstreffer. Marcel Smit bewees dit met de 1-3 in de 60ste minuut.
Na deze treffer ging Babberich opportunistisch spelen. Succesvol, want met een afstandsschot wist Dave de Jong zijn tweede te maken: 2-3. Verder dan deze treffer kwam Babberich echter niet. Nieuw Buinen trok de overwinning over de streep en passeert door deze overwinning Babberich op de ranglijst.
zondaghofdklasse.nl

14:00 uur Alcides - Be Quick 1887
14:00 uur sc Joure - Achilles '29
14:00 uur Rohda R. - HSC '21
14:00 uur Babberich - Nieuw Buinen
14:30 uur Lienden - Quick '20

14:00 uur WKE - Juliana'31 (AFGELAST)

Vandalen hebben vannacht het doel aan de andere kant van het hoofdveld van WKE vernield. Hierdoor kan de wedstrijd van vanmiddag niet doorgaan. Ze hebben met een auto (zie autosporen) en waarschijnlijk een stuk touw het doel omver getrokken. Toen dit vanmorgen werd geconstateerd heeft secretaris Elzo Steenhuis geprobeerd contact te leggen met de gemeente Emmen voor een nieuwe c.q. ander doel. De gemeente Emmen was echter niet bereikbaar. Ook is geprobeerd om contact te krijgen met de KNVB, maar alleen de heer Wessels van district noord was bereikbaar. Er restte dus niets anders dan de wedstrijd af te gelasten, mede gezien het feit dat de tegenstander van vanmiddag Juliana '31 al vroeg uit Malden vertrok.