zaterdag


videobeelden Quick'20 - De Treffers (RTV Oost)

videobeelden Achilles -Alcides (bijzonder sportief)

14 mrt,
14:30 uur Quick '20 - De Treffers
0-2
1-0, 8e Orin de Waard
2-0, 79e Davy van Verseveld
--------
Quick'20 - De Treffers 0-2
Quick'20 had het aanvankelijk lastig tegen De Treffers, dat direct druk zette op de thuisclub. Al na acht minuten drukte De Treffers het overwicht uit in een treffer. Orin de Waard schoot een vrije trap fraai binnen. Na ruim een kwartier was er een onderbreking, omdat de scheidsrechter een bal tegen zijn hoofd kreeg en na die pauze kwam Quick'20 beter voor de dag. De wedstrijd ging meer gelijk op en met name Kevin Winkelhuis kreeg een aantal goede kansen. In de tweede helft zocht Quick'20 naar de gelijkmaker, maar was De Treffers ook gevaarlijk in de counter. Tim Engbers stond aan de basis van de grootste kans van Quick'20 maar ook die ging verloren. Bij één van de snel uitgevoerde counters besliste De Treffers het duel. Davy van Verseveld haalde uiteindelijk de trekker over.
zondaghoofdklasse.nl

-=-=
eindstanden:
SneekWit-Zwart - sc Joure 2-2
Nieuw Buinen - Lienden 1-2
Juliana'31 - Babberich 3-0
Achilles '29 - Alcides 2-0
Be Quick 1887 - Rohda R. 3-1
1HSC'21 - WKE 0-1

De topper in Oldenzaal tussen Quick '20 en De Treffers eindigde in een 2-0 overwinning voor de ploeg uit Groesbeek. Orin de Waard en Davy van Verseveld maakten de doelpunten. FC Lienden won en bleef op de tweede plek staan. Moeizaam ging het wel in en tegen Nieuw Buinen. Pas in de slotfase trok Lienden met 2-1 de partij naar zich toe. Achilles '29 sloeg in het laatste kwartier toe tegen Alcides en won met 2-0. WKE won in Haaksbergen met 1-0 van HSC '21 door een doelpunt van Robert Fik. WKE klom over Quick '20 heen naar de vierde plaats.

Be Quick 1887 deed goede zaken in de strijd om de zesde plaats door Rohda Raalte met 3-1 te verslaan. Juliana '31 had ook een goede zaterdsag door Babberich met 3-0 terug te wijzen. Be Quick en Juliana staan nu vijfde en zesde boven Quick '20, maar de Oldenzalers hebben nog heel wat inhaalwedstrijden te gaan. De Friese tweestrijd lijkt Joure te stimuleren, want in Sneek werd Sneek Wit Zwart op een 2-2 gelijkspel gehouden. De gelijkmaker voor Joure viel vlak voor tijd. Van de drie punten die Joure heeft werden er twee van de Friese buurman gepakt.


HSC'21 - WKE 0-1
Het duel tussen HSC'21 en WKE was voor de neutrale toeschouwer teleurstellend. WKE wilde vooral weer eens winnen en de wijze waarop was vandaag van ondergeschikt belang. De lichte aanval van HSC'21 had geen antwoord op het degelijke verdedigen de bezoekers en kon daardoor nauwelijks gevaar stichten. Een strafschop na negentien minuten was beslissend. Tim Pothast liet zich verrassen door Paul Weerman en moest een overtreding maken om hem van scoren af te houden. Het bleek uitstel van executie want Robert Fik trof gedecideerd doel vanaf elf meter. De bezoekers plooiden daarna terug en beperkten zich tot lange ballen. De thuisclub miste het raffinement en de slimheid om de hechte defensie van WKE open te spelen en kon ondanks een groot veldoverwicht geen aanspraak maken op een doelpunt. Pas in de blessuretijd kreeg HSC'21 zijn eerste echte kans, maar Nino Beukert schoot te onbeheerst in, waardoor de bal over het doel zeilde.

Be Quick 1887 - Rohda Raalte 3-1
In het eigen Esserberg stadion heeft Be Quick in een rommelig duel met 3-1 gewonnen van Rohda Raalte. Al in de eerste minuut was het raak voor Be Quick. Een vloeiende aanval eindigde bij Willem Lanjouw, die de 1-0 op het bord bracht. De snelle achterstand dwong Rohda Raalte snel de weg naar voren te zoeken. Echt gevaarlijk werd de ploeg echter niet. Wel gaf Rohda achterin meer ruimte weg. Hiervan wist Be Quick en met name Lanjouw te profiteren. Na een lange pass sprintte de spits langs twee verdedigers. Zijn opmars werd onreglementair gestuit binnen de 16 en de bal belandde op de stip. Wouter Bonke tekende vanuit deze strafschop voor 2-0. Na de rust probeerde Rohda Raalte meteen de aansluitingstreffer te forceren, Bas Tuitert was dicht bij, maar hij schoot voorlangs. Be Quick bleef ook gevaarlijk vanuit standaard situaties. Een corner van Martijn Bosman schoot door tot bij Ronald Sloots. Zijn inswinger werd door iedereen gemist en draaide bij de 2e paal binnen: 3-0. Na deze derde treffer zakte de wedstrijd naar een matig niveau. Wel was het Bas Tuitert die de eer wist te redden voor Rohda Raalte. Oog in oog met doelman Vogel faalde hij niet: 3-1. Door de nederlaag mist Rohda Raalte de aansluiting om de strijd om de zesde plaats, bij een overwinning was de ploeg op vier punten van de Groningers gekomen. Be Quick blijft dus wel volop in de strijd om de play offs en met de tweede overwinning op rij lijkt de ploeg de wind in de zeilen te hebben.

Juliana'31 - Babberich 3-0
Juliana haakt definitief aan in de strijd om de play offs. De ploeg uit Malden versloeg sv Babberich, dat vorige week nog verraste met een punt tegen FC Lienden, met 3-0. Babberich had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van de wedstrijd. Juliana leek, na twee opeenvolgende nederlagen, een te kloppen ploeg. Vanaf het eerste balcontact bleek echter dat Juliana een goede dag had. De ploeg combineerde lekker en creëerde kansen. Verdediger Huub Creemers wist uit een van deze kansen zijn vierde competitiedoelpunt aan te tekenen: 1-0 Na deze treffer bleef het Juliana dat het spelbeeld bepaalde. Mark van Haarlem wist nog voor rust met een slimme goal de 2-0 op de borden te zetten. Na de pauze een gelijk spelbeeld. Babberich bleek niet zijn beste dag te hebben en wist ook in het tweede bedrijf niet tot grote kansen te komen. Juliana daarentegen wist nog een 3e maal het net te vinden. Tom Verbeek besliste met zijn 1e competitiegoal de wedstrijd. Het enige minpuntje voor de Maldenaren was de gele kaart voor Gijs Peters, hij is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd. Babberich moet door de nederlaag toch weer omlaag kijken. De ploeg staat 2 punten voor Nieuw Buinen, dat op de voorlaatste plaats staat. Juliana ontpopt zich tot een verrassing in de hoofdklasse C en is volop in de strijd voor de play off plaatsen voor de topklasse.