Achilles '29 - Nieuw Buinen 6-0
Be Quick 1887 - Babberich 5-2
HSC '21 - Lienden 0-1
***************

WKE en De Treffers maakten er op een zwaar bespeelbaar veld in Emmen er een echte topper van. Tegenvaller voor WKE was dat Erik Eleveld vanwege een blessure niet mee deed. Bjorn Zwikker die lang geblesseerd was startte daarom in de basis. WKE zette in de beginfase de toon. Robert Fik leek vanuit een vrije trap te scoren, maar de scheidsrechter vond niet dat de bal de doellijn gepasseerd was. Paul Weerman kreeg later een behoorlijke kans, maar zijn kopbal miste net de juiste richting. De Treffers werd daarna sterker en kreeg de nodige kansen waarbij steeds Ahmet Kilic bij betrokken was. Kilic gaf Derek de Bruijn een goede mogelijkheid, maar De Bruijn miste. Even later was Orin de Waard dicht bij een doelpunt voor De Treffers. In de 33e minuut was De Waard wel succesvol na voorbereidend werk van Kilic en tekende de 1-0 aan. Vlak voor rust kreeg Bas Hooiveld namens WKE een grote kans op de gelijkmaker, maar hij lobte de bal over het doel van Erik Makaay. Na de pauze hadden beide ploegen de zaken verdedigend goed voor elkaar en waren er weinig kansen voor de doelen te noteren. Paul Weerman kreeg wel een aardige kopkans, maar die miste net het doel. De gelijkmaker viel vanuit een corner van Almar Doek die van dichtbij door Robert Fik ingekopt werd: 1-1. Vlak voor tijd kreeg Frits van Putten namens De Treffers nog een goede kans, maar hij schoot net naast. Het gelijke spel was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Sneek Wit Zwart - De Treffers 0-3
Bij Sneek Wit Zwart was achteraf tevredenheid over het spel, maar teleurstelling over het groot aantal gemiste kansen en dus het resultaat. Bij De Treffers was dat net andersom. De ploeg uit Groesbeek speelde geen grootse wedstrijd, maar ging wel met de drie punten aan de haal. Met name doelman Erik Makaay hield De Treffers vanmiddag overeind. De Treffers leek een makkelijke middag te krijgen, nadat Orin de Waard de ploeg al in de negende minuut op voorsprong had gezet. Theo Ydema kreeg namens Sneek twee dotten van kansen en ook Kassim Bizimana was dichtbij de gelijkmaker. De Waard vergrootte in de 60e minuut de voorsprong van De Treffers en miste ook nog een grote kans. Elwin Kloosterman was namens Sneek nog een keer dichtbij, maar in de 84e minuut was het Tony de Groot die ervoor zorgde dat de Treffers met een geflatteerde 3-0 overwinning in de bus naar Groesbeek kon stappen.

**
beelden van Alcides-HSC'21 en Rohda Raalte-WKE.

------------------

De Treffers - NAC 1-6 (KNVB beker, zie elders site)

-----------------
De bekerwedstrijd tegen Quick 1888 is verplaatst van zondag 25 oktober naar zaterdag 24 oktober aanvang 18.00 uur op Zuid.

De Treffers - Quick'20 3-1
De Treffers boekte in de topper tegen Quick'20 een verdiende zege. Saïd Echargui drukte het overwicht in de eerste helft uit in de openingstreffer voor de Groesbekers. Quick'20 bleef niettemin in de wedstrijd en leek zelfs even aanspraak te kunnen maken op een punt. Een fraaie individuele actie van Tim Engbers leverde de Oldenzalers de gelijkmaker op. In die fase kende Quick'20 ook zijn beste periode. Daarna maakte De Treffers echter toch snel een eind aan de illusies van Quick'20. Orin de Waard zette met twee doelpunten zijn handtekening onder de verdiende zege van De Treffers. Trainer Johan de Kock was tevreden met het spel van zijn manschappen: 'Het was absoluut een verdiende zege. We waren op alle fronten wat sterker. Voetbalden beter, waren meer in de aanval, hadden meer kansen en scoorden uiteindelijk dus ook vaker. Het was een leuke wedstrijd, in dat opzicht een topper waardig.'

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

11-okt-2009
14:00 uur Nieuw Buinen - De Treffers 1-1

1-0 38e (strafschop)
1-1 44e Bjorn Suppers
Nieuw Buinen – De Treffers 1-1
De Treffers leed in Nieuw Buinen duur en onnodig puntverlies. De Treffers was voor de rust al de bovenliggende partij, maar vond in doelman Hendrik Snijders een behoorlijke sta in de weg. Nieuw Buinen kwam na een door Bjorn Suppers veroorzaakte strafschop zelfs op voorsprong. Denny Feiken schoot in de 38e minuut onberispelijk de 1-0 binnen. Vlak voor de pauze maakte Suppers na een goede aanval van De Treffers de gelijkmaker. Na rust ging De Treffers furieus op zoek naar de overwinning. Maar de aanhang uit Groesbeek moet langs de lijn zowat de haren uit het hoofd getrokken hebben bij het zien van alle gemiste kansen. De bal vloog onder meer op de binnenkant paal, onderkant lat en vol op de paal. Vooral Ahmet Kilic, Said Echargui, Orin de Waard, Aleh Putsila en Fabian Peppinck waren heel dicht bij de bevrijdende treffer, maar die wilde deze middag niet vallen in Nieuw Buinen.

1-1 46e (Orin de Waard)

FC Lienden – De Treffers was een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze domineerden de gastheren en werden gesteund door een vroeg doelpunt van Marc Harlaux. In de vierde minuut was hij eerder bij de bal dan De Treffers doelman Eric Makaay en kopte de 1-0 binnen. FC Lienden wist het aanvalsspel van De Treffers steeds vroeg te ontregelen en kreeg via John van Loenhout, Dominique Vos en Roel Fernand mogelijkheden op meer. Aan de andere kant was Jasper Zuidwijk dicht bij een doelpunt. De Treffers kwam na een aantal omzettingen duidelijk beter uit de kleedkamer. Het stond al snel gelijk. Na een actie van Fabian Peppinck wist invaller Orin de Waard de 1-1 binnen te tikken. De Treffers kreeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Vooral Said Echargui kreeg een paar goede kansen. Aan de andere kant faalde Gerrit Bartels oog en oog met De Treffers doelman Erk Makaay. Maar een overwinning zou vanmiddag iets te veel van het goede geweest zijn voor FC Lienden.

Sneek - WKE 1-1
Babberich - SC Joure 0-0
Nieuw-Buinen - Alcides 0-2
Achilles 29 - HSC 21 2-0 (31e en 71e Ivo Rigter)
Quick 20 - ROHDA 3-1
Juliana 31 - Be Quick 1887 O-1
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-===-=-=-===-
De Treffers-BV Veendam 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 71. Van Alst 1-0, 83. Putsila 2-0
Gele kaart: Peppinck, Van den Langenberg (De Treffers), Loohuis, Hemmen (BV Veendam.
Scheidsrechter: Kamphuis.
Toeschouwers: 500.
BV Veendam:Van der Vlag; Cijntje, Loohuis, Wiekens (46. Apau) en Cruz Vicente; Lambooij (44. Dompig), Matthijs, De Leeuw en Jansen; Hemmen en Korf.

-------------------------------------------------

13/9/2009
De Treffers - SC Joure 6-0

18e, 1-0 Said 1-0 (na kopbal van Tonny de Groot)
28e, 2-0 Said (solo twee man en schuiver onder doelman door)
---
47e, 3-0 Said (schot vanaf links, rechtonder in de hoek)
56e, 4-0 Tonny de Groot ( afmaker na goede voorzet vanaf links door Jim van Alst)
64e, 5-0 Tonny de Groot( goed aangeven van Orin de Waard)
88e, 6-0 Aleh Putsila, ( prachtig schot vanaf z'n 30 meter)

* 1-0 25ste (nummer 10 van Alicides)

* 1-1 42 ste ( Aleh Putsila, vrije trap)
----
Alcides - De Treffers 1-1
Titelkandidaat De Treffers liet onnodig twee dure punten in Meppel liggen. Alcides startte goed en kwam na 15 minuten op voorsprong. Een voorzet van Lars Robben werd eerst nog weggewerkt door de defensie van De Treffers, maar Jeffrey Groeneveld scoorde met een schitterende lob. De Treffers schrok wakker en werd langzaam maar zeker sterker. Aleh Putsila tekende in de 42e minuut de logische 1-1 aan. Na de pauze was het eenrichtingsverkeer naar het Alcides doel, waar Danny van de Vegt een ware heldenrol vertolkte. Hij redde op een schot van Robin Jansen en ook keerde Van de Vegt een inzet van Said Echargui. Ook Donny de Groot, Rik van de Langeveld en Derk de Bruin wisten de Alcides doelman niet te verschalken. De Bruin leek van dichtbij raak te schieten, maar Van de Vegt redde het punt voor Alcides met een katachtige beweging.
WKE – Babberich 4-1
SC Joure – Juliana’31 0-3
Alcides – De Treffers 1-1
Rohda Raalte – FC Lienden 0-1
Achilles’29 – Sneek Wit Zwart 4*-0 (12e Patrick van Leeuwe, 63e Thijs Hendriks, Luuk de Hooge, Thijs Hendriks)
Be Quick 1887 – Quick’20 1-3
HSC’21 – VV Nieuw Buinen 1-1