woensdag

landskampioenschap

WKE vanuit De Treffers aanhang van harte met het behalen van het landskampioenschap!!

WKE op nederland 1 (maandag 22 juni)
kijk bij 10min 26sec
samenvatting van deze knotsgekke wedstrijd (TV WEST
)

diverse reactie;s en tv samenvatting (RTDrenhte)

Statistieken:
WKE – Rijsburgse Boys 4-3 (0-0).
WKE w.n.s 2-1. Eerste duel 1-0 voor Rijnsburgse Boys.

Scoreverloop: 66. B. Freke 0-1, 78. Mooibroek 0-2 (e.d.), 89. Weerman 1-2, 90+2. Hoogeveen 2-2, 90+4. Hooiveld 3-2, 97. Weerman 4-2, 110+1. Van der Vijver 4-3.
Zondaghoofdklasser WKE heeft zojuist na een knotsgekke wedstrijd de landstitel bij de amateurs behaald. De ploeg van het woonwagenkamp leek geslagen, maar richtte zich in de slotfase op, om na strafschoppen alsnog als winnaar van het veld te stappen.

Na de 1-0 zege van vorige week had tegenstander Rijnsburgse Boys, de kampioen van de zaterdagamateurs, op sportpark Grote Geert in Emmen de beste uitgangspositie. Dat bleef ook na de ietwat vlakke eerste helft zo. Beide teams kregen één goede kans, maar WKE-doelman Raymond Beukenveld tikte een schot van Bart Freke over en zijn collega Tim Orlowski van Rijnsburgse Boys redde goed op een inzet van WKE-speler Rudolf Lip.

Na rust zocht WKE naar de broodnodige treffer. Een kopbal van Kevin Mooibroek werd van de lijn gekopt. Twintig minuten voor tijd kwam de boomlange Arjan Wessels als breekijzer binnen de lijnen. Het was daarna Rijnsburgse Boys dat scoorde. Bart Freke schoot goed in na een afgeslagen aanval en even later mikte Kevin Mooibroek een voorzet van Raymond Kolder ongelukkig achter zijn eigen doelman. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen en een 0-2 voorsprong leek niets Rijnsburgse Boys nog van de landstitel af te kunnen houden.

Het liep echter anders. Jelle Bouma haalde een inzet van Wessels nog van de lijn, maar het bleek uitstel van executie. Een kopbal van Paul Weerman in de voorlaatste minuut betekende de 1-2, waarna Berry Hoogeveen op aangeven van Wessels zelfs voor 2-2 zorgde. Nog altijd was Rijnsburgse Boys kampioen, maar een treffer van Bas Hooiveld in de extra tijd betekende de 3-2. Omdat bij de amateurs de uitdoelpunten niet dubbel tellen, diende er verlengd te worden.

Rijnsburg begon geslagen aan die verlenging en daarvan profiteerde WKE. Paul Weerman scoorde al vlot de 4-2. Op het moment dat de WKE-supporters al aftelden om te gaan feesten, kreeg Rijnsburgse Boys nog een vrije trap. Danny van der Vijver kopte de door Jelle Bouma voor de goal geslingerde bal achter Beukenveld en door deze 4-3 moesten penalty's de beslissing brengen.

Rijnsburgse Boys-trainer Ted Verdonkschot had zijn specialisten al gewisseld. Peter Freke, die in negen jaar nooit heeft gemist, en zijn broer Bart, vorige week in blessuretijd vanaf de stip maker van de enige goal, konden dus geen penalty nemen. Het ontbreken van de specialisten was merkbaar, want de strafschoppenserie begon met zes missers op rij, keurig verdeeld over beide teams. Namens WKE wisten Mooibroek, Joseph Oosting en Hoogeveen niet te scoren, namens Rijnsburgse Boys faalden Hogewoning, Van der Vijver en aanvoerder Groot. Daarna ging het even wel goed. Almar Doek scoorde voor WKE, Richal Leitoe maakte gelijk en Theo Gennissen zorgde voor 2-1. Jelle Bouma diende dus te scoren om gelijk te maken, maar hij gleed uit bij het inschieten en zag zijn inzet gekeerd worden door Beukenveld.

Voor WKE-trainer André Paus, die volgend seizoen bij Spakenburg werkt, werd het dus een droomafscheid. De ploeg uit Emmen pakte de eerste landstitel in de clubhistorie en volgt FC Lisse op als landskampioen.
(foksport)
- terug naar de startpagina -

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
videobeelden Rijnsburgse Boys - WKE (RTWest)Joseph Oosting: 'Ik heb het gedaan voor mijn club'

Al meer dan een jaar voetbalde Joseph Oosting geen wedstrijd meer. Omdat André Paus onder meer Rick Slor en Erik Eleveld moest missen, vroeg hij de assistenttrainer van FC Emmen om toch mee te gaan naar Rijnsburg. Dat was des te meer bijzonder omdat Oosting op vakantie was in Italië.

Toch vond Oosting het niet meer dan normaal dat hij op de bank plaats nam. "Ik vond het logisch dat ze bij mij terecht kwamen. En ik deed het zelf ook graag, ik ben natuurlijk erg betrokken bij deze club. En ach, vanuit Pisa is Schiphol anderhalf uur vliegen en vanaf Schiphol ben je hier binnen twintig minuten", deed Oosting luchtig over zijn reis.

Dat hij al snel in het veld kwam voor zijn broer Berend, die geblesseerd raakte, was niet de bedoeling. "Aan de conditie ligt het niet, ik loop nog regelmatig voor mezelf. Vooral het balgevoel ontbrak toch wel, maar met mijn ervaring heb ik toch geprobeerd een stempel te drukken. De organisatie neerzetten en het tempo bepalen. Ik vond dat we met elf tegen tien wat dominanter hadden moeten spelen."

Daardoor liep het in extremis toch nog fout voor WKE. In blessuretijd legde de scheidsrechter op aanwijzingen van de grensrechter de bal op de stip wegens hand van Doldersum. Volgens de vermeende dader volkomen onterecht. "Er kwam een diepe bal en kreeg een duw in mijn rug. Ik raakte daardoor uit balans en kreeg de bal op mijn arm. Ik wist niet eens waar de bal was, omdat ik die 'drukkert' kreeg, maar die koekenbakker langs de lijn legt hem op de stip. Ongelofelijk", zegt Doldersum.
zondaghoofdklasse.nl


******************
WKE algeheel zondagkampioen

WKE is vanmiddag voor het eerst in de clubgeschiedenis algeheel zondagkampioen geworden. In Naaldwijk werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Westlandia. Het puntje was voor WKE voldoende. De ploeg uit Emmen gaat met Rijnsburgse Boys uitmaken wie zich algeheel amateurkampioen mag noemen.

Voor ruim drieduizend toeschouwers had Westlandia de hele wedstrijd een optisch overwicht, maar de WKE defensie onder leiding van Martijn Doldersum bleef knap overeind. Het eerste gevaar kwam van de ploeg uit Naaldwijk, maar een voorzet werd door alles en iedereen gemist, waaronder de Westlandia aanvallers Kees Starmans en Raily Ignacio die weer van de partij was na een familiefeest op Curaçao.

De grootste kans viel in de 25e minuut te noteren voor Kevin Mooibroek van WKE. Zijn kopbal belandde echter op de lat en de rebound was een prooi voor Westlandia doelman Juri Heskes.

Twee minuten daarna liet de naar ADO Den Haag vertrekkende Ignacio zich zien. Maar zijn schot werd gestopt door de weer prima keepende Raymond Beukeveld. Vijf minuten voor rust bracht Beukeveld opnieuw redding na een inzet van Ignacio. Ignacio probeerde het nog een keer van afstand, maar alweer stond Beukeveld op zijn post.

Na de pauze, op het door de regen steeds moeilijker bespeelbare kunstgras, gaf de WKE defensie lange tijd niets meer weg. Alleen halverwege de tweede helft mikte Marko van der Knaap net naast het WKE doel. Afstandschoten van onder meer Kevin Braber en Sebastiaan Gomes konden de WKE defensie ook niet verontrusten.

Bij Westlandia werd spits Joost van Schie ingebracht om alsnog dat ene belangrijke doelpunt te maken. Van Schie liep bij zijn eerste actie al meteen tegen een gele kaart aan. De slotfase verliep hectisch. Een voorzet van Gomes viel nog bijna in het WKE doel en Jeffrey Ramkisoen en Gomes mikten beide te hoog.

In blessuretijd werd Erik Eleveld van WKE uit het veld gestuurd, waarschijnlijk vanwege het wegtrappen van de bal, waarna een opstootje volgde. Toen de gemoederen weer bedaard waren stuurde Westlandia alles nog een keer naar voren. Ramkisoen en Ruud Bijl misten in de bijna tien minuten durende extra tijd nog een kans. Daardoor konden zij het feest van WKE dat na het laatste fluitsignaal losbarstte niet meer verpesten.
bron: zondaghoofdklasse.nl

Eindstand:

WKE 4-7
Westlandia 4-5
Baronie 4-4

terug naar de startpagina