14:00 uur SneekWit-Zwart - De Treffers 0-0
scheidsrechter Jaspers, H.J.M.C.

verslag uit De Gelderlander

Sneek Wit Zwart - De Treffers 0-0
Het nieuwe kunstgrasveld in Sneek lag er als een biljartlaken bij, maar het inspireerde beide teams niet tot een goede wedstrijd. De Treffers had wel een veldoverwicht, maar deed daar weinig mee. De creatieve mensen aan de zijkanten, Echargui en Bochem, hadden geen goede dag, waardoor de angel uit het spel van De Treffers was verdwenen. Sneek WZ bleef dreigend via de snelheid van Ydema en de kracht van Boersma, maar wist ook weinig kansen af te dwingen. In de tweede helft zakte het duel steeds verder weg, zodat er uiteindelijk een logische 0-0 op het scorebord prijkte.
zondaghoofdklasse.nl
--------------------------------------

Gelijkspel Sneek Wit-Zwart, verlies Joure
LC | Gepubliceerd op 07 december 2008
LEEUWARDEN -
De Friese zondaghoofdklassers kregen dit weekeinde een zware klus te verstouwen. Sneek Wit-Zwart moest het opnemen tegen het gerenommeerde De Treffers uit Groesbeek. De Snekers, voor het eerst spelend op het kunstgras van het hoofdveld, sleepten via een 0-0 gelijkspel een punt in de wacht. Voor rust was De Treffers oppermachtig. In de tweede helft was er sprake van een meer gelijkopgaand duel, waarin Sneek ook nog enkele aardige kansen kreeg.

14:00 WSV - WKE 0-0

Quick'20 neemt de leiding over Na twaalf duels is Quick'20 de verrassende nieuwe koploper. De Oldenzalers zetten hun goede reeks voort door met 2-0 te winnen van SC Joure, terwijl de afgeloste koploper HSC'21 bij FC Lienden de punten deelde (2-2).

Naast Quick'20 deed ook Achilles'29 goede zaken. Van alle clubs in het linkerrijtje waren zij de enige die de volle buit pakten. Achilles'29 deed dat door de derby bij Germania ietwat gelukkig met 2-1 te winnen.

HSC'21 en Lienden speelde dus gelijk tegen elkaar, maar ook WKE, De Treffers en Be Quick 1887 kwamen niet tot winst en dat mag verrassend worden genoemd. Zowel WKE als De Treffers moest genoegen nemen met een dubbelblanke score op bezoek bij respectievelijk WSV en Sneek Wit Zwart. Be Quick 1887 ging op eigen veld zelfs genadeloos onderuit tegen Babberich (0-3.)

De Bataven schoot alle frustratie van de zwakke seizoensstart van zich af. Op eigen veld werd Alcides volledig onder de voet gelopen, met een 6-1 overwinning als gevolg. Bovendien heeft De Bataven de aansluiting met de andere staartploegen weer gevonden.

De Bataven - Alcides 6-1
De Bataven pakte eindelijk de eerste overwinning van het seizoen en deed dat meteen op overtuigende wijze. Alcides werd met maar liefst 6-1 afgedroogd. Luc Kipmulder zette De Bataven al na tien minuten op voorsprong. Jeff van Veen maakte 2-0 en Kipmulder tekende na een half uur de 3-0 aan door snel te reageren na een gemiste strafschop. Alcides doelman Danny van der Vegt stopte de penalty, maar Kipmulder was er als de kippen bij om alsnog te scoren. Het was meteen einde wedstrijd voor Van der Vegt, want hij protesteerde zo hevig tegen het doelpunt dat hij van het veld werd gestuurd. Met tien man kon Alcides na de pauze ook geen vuist maken. Cor Prein maakte de 4-0, voordat Marc van Eijk namens Alcides iets terug deed. Twan Derksen en Rob Aarntzen maakten 5-1 en 6-1. Alcides verloor niet alleen de wedstrijd, maar is waarschijnlijk ook Joey van den Berg lange tijd kwijt. Hij raakte vanmiddag zwaar geblesseerd.
Be Quick 1887 - Babberich 0-3
De eerste helft had bijna schriftelijk afgedaan kunnen worden, want er gebeurde bijna niets. Direct na de pauze zette Sander Kuiperij Babberich met een lobje op 1-0 na een fraaie pass van Leon Romer. Be Quick kreeg de unieke kans om gelijk te komen, maar Martijn Egberts stopte een strafschop van Arafath Heuvel die gegeven was na een overtreding op Raymond Bolt. Stefan Metz schoot even later via de Babberich doelman op de paal. Arjan Goorman maakte in de 62e minuut na voorbereidend werk van Abdel Haouli 2-0 en Simon Rooks profiteerde van een fout van Be Quick achterin en zorgde in de 79e minuut voor 3-0. In blessuretijd wist Be Quick verdediger Kevin Waalderbos nog net een inzet van Goorman van de lijn te halen. De nieuwe trainer Jan Verheijen van Babberich pakte zo meteen drie punten bij zijn debuut.
0-1 Sander Kuiperij (46.)
0-2 Arjan Goorman (62.)
0-3 Simon Rooks (79.)
Toeschouwers: 150

Germania - Achiles'29 1-2
Het werd geen sprankelende derby op Sportpark Noord en eigenlijk had de wedstrijd ook geen winnaar verdiend. Daar zal men bij Achilles'29 echter niet om malen, want in de slotminuut liet Luuk d'Hooghe zich kronen tot matchwinner. d'Hooghe had toch al een mooie middag, want nadat Germania sterk uit de startblokken was gekomen tekende hij in de twaalfde minuut voor de openingstreffer. Daarna nam Achilles'29 het initiatief wel wat over, maar bleef Germania met opportunistisch spel ook voor gevaar zorgen. In de tweede helft werd het er niet beter op en toen Hubers Germania in de 72e minuut op gelijke hoogte had gezet leken beide teams dan ook genoegen te nemen met een puntendeling. Luuk d'Hooghe besliste echter anders. Dat het voor Germania niet meezat vanmiddag bleek in blessuretijd toen de binnenkant van de paal ook nog een keer werd geraakt.

FC Lienden - HSC'21 2-2
Het was in Lienden een wedstrijd met twee voetballende ploegen die beiden voor de winst gingen. Uiteindelijk stond er na negentig minuten een gelijkspel op het bord en dat gaf de verhoudingen aardig weer. De kansen waren voor Lienden groter in getal, maar de veldverhouding was in balans. Al na vijf minuten opende Frank Hol de score, maar HSC'21 knokte zich terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust tekende Chris Elfrink dan ook voor de gelijkmaker. Ook na de thee gingen beide teams op zoek naar de winst en dat leverde een onvoorspelbare wedstrijd op. Twintig minuten voor tijd zette invaller Monnikhof HSC'21 op voorsprong, maar de verhouding werd al vrij snel weer hersteld toen Van de Kerkhof een dubieuze strafschop benutte. In de slotfase probeerde de thuisclub de zege nog binnen te slepen, maar HSC'21 hield stand. Bij de bezoekers vielen doelman Marc Veurink en Caglar Uguz geblesseerd uit.

Quick'20 - SC Joure 2-0
Quick'20 had het op een hobbelig veld lang moeilijk met de compact en degelijk spelende Friezen. In de eerste helft was er weinig te genieten voor de toeschouwers, omdat beide ploegen de bal moeilijk in de ploeg wisten te houden. Zowel Quick'20 als SC Joure kregen desondanks een aantal kansen, maar gescoord werd er vooralsnog niet. In de tweede helft ging Quick'20 beter voetballen en drukte SC Joure steeds verder terug. Uiteindelijk leidde dat tot een verdiende overwinning. Tussen de 72e en 77e minuut besliste de thuisclub het duel via treffers van Jordi Kamphuis en Patrick van Halteren, waardoor het de koppositie in de hoofdklasse C overneemt.
Quick '20 - SC Joure 2-0
1-0 Jordi Kamphuis (72.)
2-0 Patrick van Halteren (77.)
Toeschouwers: 800
**************

WSV - WKE 0-0
WKE verloor twee belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap, maar het gelijke spel was wel een aardige afspiegeling van de krachtsverhoudingen. WKE kon als excuus aanvoeren dat vier basiskrachten ontbraken. Dat waren Martijn Doldersum, Almar Doek, Berry Hoogeveen en Theo Gennissen. Er werd uiteindelijk niet gescoord in Apeldoorn, maar het was allerminst een saaie 0-0 met kansen voor beide doelen. Rick Slor was namens WKE dicht bij de openingstreffer, maar WSV verdediger Boy Nuesink kopte de geplaatste bal uit de bovenhoek. De doorgebroken WSV spits Sjoerd Jens werd tien minuten voor tijd op de rand van het strafschopgebied door WKE doelman Roy Beukenveld gevloerd. Maar de scheidsrechter legde de bal buiten het strafschopgebied en bovendien deed hij de overtreding af met slechts een gele kaart.