videoverslag Achilles'29 - De Bataven

Achilles '29 - De Bataven 2-2
HSC '21 - WSV 2-2

*/***************

Achilles '29 begon stormachtig aan het duel, maar echte kansen leverde dat niet op. Alleen Luuk 'd Hooghe maakte het doelman Bart Witjes van De Bataven lastig door uit de draai in te schieten, maar Witjes wist de bal uit het doel te tikken. Het openingsdoelpunt viel uit het zicht van De Bataven wat ongelukkig. De bal bleef in de verdediging van de ploeg uit Gendt hangen en Bob Verweij wist er in de 40e minuut zijn voet tegen aan te zetten en te scoren. Vlak na de pauze leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor Achilles toen Thijs Hendriks in de 53e minuut voor de 2-0 voorsprong zorgde. Maar Luc Kipmulder bracht de spanning snel weer terug door de 2-1 aan te tekenen. De Bataven ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ongeveer een kwartier voor tijd toen Rein Meekels een vlotte aanval succesvol afrondde: 2-2. Daarna moest De Bataven terug en hield doelman Witjes de ploeg op de been door kansen van Ivo Rigter, die weer hersteld is van zijn blessure, en Thijs Hendriks te keren. Verdediger Harold Berendsen haalde nog een kopbal van Achilles speler Roy Grootaert van de lijn.

HSC'21 haalde met moeite een gelijkspel tegen WSV. Pas diep in blessuretijd scoorde Maurice Bartelds de - overigens wel verdiende - gelijkmaker. HSC'21 en WSV maakten er een bijzonder matig schouwspel van, maar HSC'21 leek toch zonder al te veel moeite te kunnen winnen. Halverwege de eerste helft zorgde Boy Kamphuis voor de Haaksbergse openingstreffer. WSV was tot dat moment nog niet gevaarlijk geweest, maar sloeg toe bij de eerste de beste mogelijkheid, omdat Sjoerd Jens sneller bij een diepe bal was dan Roel Pietersen. Kort na rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong via Sjoerd Jens en daarmee stond de wedstrijd op zijn kop. HSC'21 drukte daarna wel, maar speelde te slordig en onrustig om veel gevaar te kunnen stichten. Bij het sluiten van de markt bezorgde Maurice Bartelds de Haaksbergenaren toch nog een punt door een vrije trap ineens binnen te kogelen.