Bijdrage van De Treffers voor exvoetballer Cliff Gartsen

Henk Grim met Cliff

PSV wint van De Treffers

De Treffers heeft met 0-4 verloren van PSV.
In de 18e minuut scoorde Danny Koevermans 0-1, Danko Lazovic maakte in de 35e minuut 0-2 en in de 40ste minuut 0-3.
In de 2e helft scoorde Danny Koevermans de 0-4(60)

verslag van het eindhovens dagblad

verslag en foto;s van de PSV site

Trainer Huub Stevens zal zeker niet blij zijn met de diverse interlands

Jeugdig PSV wint van hoofdklasser De Treffers: 0-4
19 augustus 2008 21:00

Een jeugdig PSV heeft dinsdagavond zijn laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding met 0-4 gewonnen van hoofdklasser De Treffers. Aanvallers Danny Koevermans en Danko Lazovic verdeelden in Groesbeek de vier doelpunten. Arne Nilis en Yannick Rymenants maakten hun debuut in het eerste elftal van PSV.

Drie assists Amrabat
PSV begon met onder meer de verdedigers Rens van Eijden en Eelco Horsten in de basis. Voorin startten Danny Koevermans, Danko Lazovic en Nordin Amrabat. Laatstgenoemde was een van de uitblinkers van deze laatste oefenwedstrijd; vanaf de rechterkant gaf hij in de eerste helft twee keer een voorzet van waaruit direct werd gescoord. Na achttien minuten opende Koevermans op aangeven van Amrabat de score, na ruim een half uur kopte Lazovic de 2-0 binnen. Tien minuten later werkte de Serviër het derde doelpunt achter doelman Erik Makaay (broer van), opnieuw op aangeven van Amrabat. Dat betekende tevens de ruststand.

Debuut Nilis
Na rust stonden Jérémie Bréchet (voor Zonneveld), Funso Ojo (voor Horsten) en Yannick Rymenants (voor Lazovic) in het veld. Al snel kreeg Stijn Wuytens een kans, maar zijn fraai bedachte lob ging naast. Via Amrabat bleef PSV gevaarlijk aandringen en na een uur spelen werd het 4-0 via Koevermans. Hoofdcoach Huub Stevens bracht tien minuten voor tijd Arne Nilis erin voor Méndez en ook keerde Horsten weer terug; hij verving aanvoerder Tommie van der Leegte. In de slotminuten was de band voor Eric Addo; goals vielen er niet meer.

Eerste keer de nul
Met deze wedstrijd tegen de hoofdklasser uit Groesbeek heeft PSV zijn reeks oefenduels afgesloten. Overigens was het pas de eerste keer deze zomer dat PSV de nul hield. Alle wedstrijden tegen Europese ploegen – Sporting, Newcastle, Everton en Mallorca – werden allemaal gelijk; daarvoor werd gewonnen van de amateurs van Gestel en Vaassen. PSV bereidt zich nu de rest van de week voor op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal; daarna wacht nog een volle week tot de start van de competitie. Woensdag hebben de spelers vrij, donderdag wordt er weer getraind op De Herdgang.

Statistieken:
Locatie: Sportpark Zuid, Groesbeek.
Doelpunten: (19) Koevermans 0-1; (34) Lazovic 0-2; (40) Lazovic 0-3; (60) Koevermans 0-4.