zondag

13 mrt,
14.30 uur De Treffers - Gemert
Scheidsrechter: Heuvel, M.C. van den
0-1 Bas van der Reijken (28)
1-1 Patrick Pothuizen (84)

verslag De Gelderlander

Gemert zorgde in Groesbeek bijna voor een stunt, maar vlak voor tijd hield De Treffers toch nog een punt in eigen huis: 1-1.

De Treffers heeft dit seizoen nu al niets meer om voor te spelen. De afstand met koploper FC Oss is erg groot en naar onderen hoeft de ploeg van Johan de Kock al helemaal niet te kijken. Misschien is daarom het povere spel van De Treffers wel te verklaren. De Treffers had een veldoverwicht, maar wist de defensie van Gemert nauwelijks in verlegenheid te brengen. Gemert, dat ook niet best speelde, kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong via Bas van der Reijken. Pas vlak voor de pauze kreeg De Treffers via Orin de Waard een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal miste net het doel van Gemert.

Na rust verstoorde Gemert al vroeg de opbouw van De Treffers en daardoor waren de kansen schaars. Want Gemert kon er aanvallend ook weinig tegenover stellen. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Een inzet van Patrick Pothuizen werd door Bart van Berlo van richting veranderd en belandde achter doelman Sven van Ommeren. Gemert ging er in de blessuretijd toch nog bijna met de drie punten vandoor. Een vrije trap van Ronald van Herpen werd nog net door De Treffers doelman Erik Makaay gekeerd.
VVSB - FC Lienden 2-3
FC Lienden pakte vanmiddag drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie door VVSB in eigen huis met 3-2 te kloppen. FC Lienden had in de eerste helft een veldoverwicht, maar de beste kansen waren voor VVSB. Maurice Fransen was namens de gastheren dicht bij een doelpunt. FC Lienden werd gevaarlijk via Marc Harlaux en Christiaan Cicek.

Direct na de pauze was het raak voor FC Lienden. Op aangeven van Solomon Caulley wist Gerrit Jan Bartels de openingstreffer te produceren. Caulley tekende zelf de 2-0 aan na een corner van John van Loenhout. Van Loenhout leek 20 minuten voor tijd de wedstrijd te beslissen door met een hard laag schot voor 3-0 te tekenen. Maar VVSB gaf niet op en zette FC Lienden flink onder druk. Maurice Fransen wist twee keer te scoren. De laatste viel in blessuretijd. Het werd daardoor niet lang spannend meer en kon FC Lienden drie punten op het conto bijschrijven.

JVC Cuijk - Achilles '29 2-2
JVC Cuijk verspeelde in eigen huis een 2-0 voorsprong tegen Achilles '29. Het werd uiteindelijk 2-2. Achilles '29 zag daarmee het gat met koploper FC Oss naar negen punten groeien.

Maar het resultaat werd overschaduwd door de zware blessure die Ivo Rigter in de eerste helft op liep. Na een ongelukkige botsing ging Rigter kermend van de pijn naar de grond en er moest een ambulance aan te pas komen om de spits naar het ziekenhuis te brengen. De toestand van Rigter is nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om een zware blessure aan zijn kniebanden. De wedstrijd lag bijna een half uur stil.

Op het moment van de blessure stond JVC Cuijk met 1-0 voor door een doelpunt van Achmed el Allachi. Dat was niet onverdiend, want JVC speelde een stuk makkelijker dan Achilles '29. De wedstrijd leek helemaal gelopen toen Matthias van Zanten vijf minuten na rust de 2-0 aantekende.

Maar na de 2-1 van Thijs Hendriks in de 63e minuut kantelde de wedstrijd. JVC Cuijk moest na een rode kaart ook nog eens met tien man verder. Achilles '29 begon te stormen, maar JVC doelman Bart Tinus hield zijn doel lang schoon. Dat deed hij niet alleen. Ook zijn verdedigers moesten af en toe een bal van de lijn halen. Een vrije trap in de slotfase van Sebastiaan Goderie zorgde dan toch nog voor de gelijkmaker: 2-2. Gradus Hempenius had de winnende voor Achilles '29 nog op zijn schoen, maar die bal werd ook van de lijn gehaald.

AFC - FC Oss 0-1
FC Oss had over het nodige geluk niet te klagen in Amsterdam tegen AFC. AFC verdiende op basis van de eerste helft zeker meer, maar zag de koploper met drie punten terug gaan naar Brabant: 1-0.

In de eerste helft kreeg AFC diverse kansen om op voorsprong te komen. AFC voelde zich helemaal bekocht toen Bertjan Wijers leek te scoren, maar volgens de scheidsrechter was de bal niet over de doellijn gegaan. Na de pauze had FC Oss meer controle over de wedstrijd zonder te stellen dat de koploper de betere ploeg was. FC Oss kreeg wel meer mogelijkheden dan voor de thee. Vijf minuten voor tijd wist Jean Black uit één van die kansen de beslissende treffer te maken.

Hollandia EVV 0-0
EVV heeft de goede serie van de laatste weken vanmiddag in Hoorn tegen Hollandia geen goed vervolg kunnen geven. Beide ploegen bleven op een 0-0 gelijkspel steken. Het was geen hoogstaande wedstrijd en ook de mogelijkheden waren schaars. Hollandia had slecht nieuws te melden. Want spits Bob Kortebos moet op doktersadvies stoppen met voetballen. Kortebos kwam al weinig in actie dit seizoen. Vorige week werd een scan van zijn rug gemaakt, met het negatieve advies als resultaat. Volgens Hollandia is dit zowel een enorme dreun voor de speler als de club.

Haaglandia FC Hilversum 5-0
Zowel Haaglandia als FC Hilversum wilden afstand nemen van de onderste regionen, maar dat lukte Haaglandia beter dan de gasten. Het werd maar liefst 5-0 voor Haaglandia. De ruststand was 3-0 door doelpunten van John van Otterloo, Mourad Mghgizrat en Jesse Schotman. Nadat Erkan Sensoy namens Haaglania een strafschop miste voerden Rashidi Gillkes Brayen Brocker de score op naar 5-0.

Baronie - Argon 3-4
Voor Argon leek er geen vuiltje aan de lucht, want door doelpunten van Thabiso van Zeijl en Joshua Patrick vlak voor en vlak na de rust stond Argon met 2-0 voor. Baronie knokte zich terug en via Guillermo Zschüsschen viel de aansluitingstreffer. Patrick Lokken maakte er 3-1 van voor Argon, maar een minuut later was het al weer 3-2 via Emile Linkers. Lokken scoorde vlot opnieuw en zorgde weer voor een veilige marge voor Argon. Baronie bleef vechtenvoor een beter resultaat en kwam in de laatste minuut terug tot 4-3 via Tiago Faria da Silva. In blessuretijd drong Baronie nog flink aan, maar de gelijkmaker wilde niet vallen.
zondaghoofdklasse.nl