zaterdag

De Treffers - Alcides 3-0
1-0 Aleh Putsila ( 27e)
2-0 Bas Bakker (30, strafschop)
3-0 Davy van Verseveld (88e)

De Treffers nieuwe koploper De Treffers is de nieuwe koploper van de hoofdklasse C. De Treffers won thuis met 3-0 van Alcides. FC Lienden staat na de 2-0 thuiswinst op Rohda Raalte in punten (28) gelijk met De Treffers, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Achilles '29 volgt op een punt, maar speelde niet, omdat de wedstrijd tegen Sneek Wit Zwart werd afgelast. Achilles heeft één wedstrijd minder gespeeld dan De Treffers en twee minder dan FC Lienden. Juliana '31 klom naar de zesde plek door een 3-0 winst op Joure dat op de laatste plaats staat. De overige wedstrijden werden afgelast.

De Treffers - Alcides 3-0
De Treffers had de hele wedstrijd een duidelijk overwicht op Alcides. Vooral Said Echargui had in de beginfase een paar kansen om De Treffers aan een vroege voorsprong te zetten. In de 27e minuut was het wel raak toen Aleh Putsila vanaf de rand van de 16 meter doeltreffend uithaalde. Vijf minuten later stond het al 2-0. Martin van 't Ende maakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding op Echargui, maar de scheidsrechter oordeelde dat het binnen de beruchte lijnen was. Bas Bakker benutte het buitenkansje vanaf de stip. Na de pauze was het weer De Treffers dat de klok sloeg, maar verzuimde de vele mogelijkheden te benutten. Alcides maakte via Dennis Blokzijl zelfs bijna de aansluitingstreffer, maar doelman Erik Makaay was attent. Vlak voor tijd zette invaller Davy van Verseveld de 3-0 eindstand op het bord.


FC Lienden - Rohda Raalte 2-0
Er was FC Lienden veel aan gelegen om de wedstrijd te laten doorgaan. Zelfs de trainers Hans Kraay jr.en Piet de Kruif gingen met een schuiver het veld op om sneeuw te ruimen. FC Lienden had de hele wedstrijd een overwicht maar kreeg weinig kansen. Het eerste doelpunt viel dan ook vanuit een strafschop. John van Loenhout werd gevloerd door Laurens Tepperik en Jeroen van de Kerkhof scoorde vanaf elf meter in de 39e minuut. Na de pauze viel de 2-0 ook vanuit een standaardsituatie. John van Loenhout scoode via een vrije trap vanaf 18 meter. De muur van Rohda Raalte stond daarbij niet goed. Jeroen van de Kerkhof had in de 65e minuut de 3-0 op zijn schoen, maar zijn strafschop, veroorzaakt door Bas Tuitert, werd gestopt door Rohda doelman Ruben Tepperik. Zijn collega van Lienden, Armand van den Top, kwam totaal verkleumd van het veld, want die had nauwelijks wat te doen gekregen.

Juliana '31- SC Joure 3-0
Juliana '31 heeft vanmiddag met 3-0 gewonnen van SC Joure. De overwinning kwam pas laat tot stand, want tot de 70e minuut wist Joure de gastheren van scoren af te houden. De ploeg uit Malden had de hele wedstrijd een overwicht tegen Joure, maar vaak ontbrak de belangrijke eindpass en bovendien hanteerde Juliana een te laag tempo. Bas Schaaij kreeg wel twee grote kansen, waarvan er één op de paal belandde. Joure speelde compact en leek voor een punt naar Malden te zijn gekomen. Die opzet leek te gaan slagen tot een afgeslagen inzet van Loek Heijnen door Kay Tomassen benut werd: 1-0. Juliana ’31 ging in een hoger tempo spelen en dat leverde nog twee doelpunten op van Mark van Haarlem en Bas Schaaij.

Babberich - WKE: afgelast
Nieuw Buinen - HSC '21: afgelast
Quick '20 - Be Quick 1887: afgelast
Sneek Wit Zwart - Achilles '29: afgelast

zondaghoofdklasse.nl