zaterdag

vechtpartijen op Zuid

videoverslag van Omroep Groesbeek over bijeenkomst bij De Treffers 27-08

***********************************************************************
nog meer foto'sklik hier voor foto's!!Bericht van de NEC site

*
zie ook bericht in belgische krant:
de Gazet van Antwerpen
*

De Telegraaf

*

Germinal Beerschot helpt politie relschoppers te identificeren

Vechtpartijen fans: oefenduel NEC gaat niet door


Het oefenduel NEC-Germinal Beerschot is zaterdagavond beeindigd nog voor het begonnen was. Ongeregeldheden tussen supporters voorkwamen de aftrap.

De ellende begon al buiten het sportpark van De Treffers, waar het oefenduel zou worden gespeeld. Met name honderden Belgische fans zorgden voor een opgefokte sfeer.

Een kwartier voor aanvang van het duel ging het rond en op het veld van de hoofdklasser echt mis. Vechtende fans waren overal bezig. Ook NEC-spelers werden aangevallen, alsmede een fotograaf.

Rein Baart

De vrouw van NEC-doelman Rein Baart kreeg een stoel tegen haar hoofd, waarop de keeper verhaal ging halen. Hij werd vervolgens dusdanig belaagd, dat zijn collega Vleminckx (ook een belg) hem moest ontzetten,ook hij kreeg daarop enkele klappen. Daarna werden er diverse vechtpartijen, ook enkele spelers waren daarbij betrokken o.a. van Beukering, Vlemminckx en de genoemde Baart. Op divers plaatsen in het dorp werden er ruiten ingegooid, en onschuldige mensen werden belaagd en geslagen. Later hielden de Belgen zich op bij de parkeerplaats bij disco De Hoeve, de politie was dan ook bang dat de nijmegenaren zich daarheen zouden verplaatsen.
Zij werden daarom enige tijd vastgehouden op zuid.

Volgens geruchten zouden de Belgische supporters zo massaal zijn afgereisd omdat ze met fans van FC Groningen of NAC hadden afgesproken. Een steward van de Belgische club zei dat de mogelijke problemen weken geleden al werden voorzien, maar dat er met die signalen niets gebeurde.
In Groesbeek waren al geluiden te horen dat het duel KV Mechelen-NEC, dat volgende week op de rol staat, waarschijnlijk niet doorgaat. NEC-fans hadden al massaal reisplannen gemaakt voor die wedstrijd.
*
van Beukering